Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Půlmaratonci se v sobotu utkají o tituly v Pardubicích

Půlmaratonci se v sobotu utkají o tituly v Pardubicích
foto: Profishot

Radek Narovec | 07.04.2022 | přečteno: 2529×

Po dvouleté covidové pauze se vrací jarní „vinařský“ půlmaraton do Pardubic! V sobotu se kromě veřejného závodu poběží opět i o tituly v rámci MČR a zejména mezi muži není jasné, jak to dopadne. Přidá Vít Pavlišta do své sbírky již osmé prvenství? Nebo dokáže Jirka Homoláč vyšvihnout dva rychlé půlmaratony během jediného týdne?

Jirka minulou sobotu zaběhl Prahu za 1:04:36, což by mu mělo zaručovat pozici favorita, ovšem nedostaví se přeci jen únava pouhých sedm dní po náročném závodě, který mu ani tolik nesedl, jak si představoval? Podobně jako v Praze totiž čeká v sobotu na závodníky i v Pardubicích (kam se vrací po dvou ročnících, kdy se běželo mimo město) chladné a větrné počasí s teplotami do 9 stupňů Celsia. Pokud by vyhrál Vít Pavlišta, upevnil by si osmým titulem vedoucí pozici v dlouhodobých tabulkách. Jirka má na půlmaratonské distanci tituly jen dva.

Do Pardubic nemíří Martin Zajíc, který v neděli zaběhl skvěle v Berlíně. Jeho 1:05:38 by jej rozhodně pasovalo do trojice lídrů. Chybět bude i Jakub Zemaník, Viktor Šinágl či Dominik Sádlo. Naopak uspět by chtěl Vladimír Marčík a velká očekávání budou i od velerychlého vrchaře Marka Chrasciny, který dosud půlmaratonskou distanci na silnici neběžel. V Praze běžel výtečně i Tomáš Křivohlávek.

Jasnou favoritku má závod žen v Tereze Hrochové, která má při neúčasti Evy Vrabcové, Moiry Stewartové a Marcely Joglové velkou šanci na třetí titul, čímž by se v historických tabulkách dotáhla na Janu Klimešovou a mj. překonala i legendu Alenu Peterkovou.

Startuje se ve 14 hodin, zatím není jasné, zda pořadatelé zabezpečili živý televizní nebo internetový přenos.

Seznam účastníků MČR: https://www.atletika.cz/…ardubice.pdf

Anketa

Který z mužů vyhraje titul mistra ČR v půlmaratonu?

 
15 hl.
 
38 hl.
 
13 hl.
Celkem hlasovalo 66 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 07.04.2022 13:29:22

Po dvouleté covidové pauze se vrací jarní „vinařský“ půlmaraton do Pardubic! V sobotu se kromě veřejného závodu poběží opět i o tituly v rámci MČR a zejména mezi muži není jasné, jak to dopadne. Přidá Vít Pavlišta do své sbírky již osmé prvenství? Nebo dokáže Jirka Homoláč vyšvihnout dva rychlé půlmaratony během jediného týdne?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.