Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běh, kosmetika a líčidla - jde to k sobě?

Běh, kosmetika a líčidla - jde to k sobě?

Vanda Kadeřábková-Březinová | 05.09.2008 | přečteno: 9982×

Namalovaná běžkyně? Šminky ke sportu nepatří, říká se. Běžkyně připomínající panenku Barbie může opravdu působit nepřirozeně, nánosy make-upu nesvědčí ani pleti pod ním.  Lehké přirozené nalíčení naopak podtrhne vaši přirozenou krásu.

Běh už dávno není sportem androidních mužatek. Naopak. Už víme, že běhání dělá hezká těla. Jak si k tomu udržet ještě svěží pleť a krásné vlasy? A musí nutně líčidla zůstat doma? Dobrá zpráva pro ty, které se bez alespoň trochy symbolického nalíčení opravdu neobejdou: Nemusí! Protože k nim také patřím, vyzkoušela jsem toho poměrně dost. Někdy stačilo trochu více potu, deště či sněhu, abych zjistila, že tohle či ono tedy už příště raději ne – a nebo jen tehdy, pokud vyrazím na lehčí klus. 

Co při běhu opravdu nepotřebujete, je make-up a zdravíčka. Pohyb se o přirozenou barvu postará sám. Vedle barvy, která bude ladit s dresem vybírejte především ty, které vás nebudou dráždit ani tehdy, až se smíchají se solí z potu a s prachem z cesty. Večer či po doběhu nezapomeňte na důkladné odlíčení. Pokud se tím nechcete zdržovat, nechte si udělat lehký permanentní make-up, který vydrží až tři roky. Udělala jsem to tak s obočím a nestěžuji si. Není-li to však zrovna nic pro vás, sáhněte po některém z líčidel, která snesou i maraton.

Pro úplně minimalistické nalíčení postačí řasenka. Ta voděodolná snese bez problémů trénink v dešti, závod i bazén. Pokud neprší a víte, že poběžíte pouze krátce a nezpotíte se, můžete použít i klasickou řasenku. Nezáleží na značce, nabízejí je snad všechny. Poněkud těžší bylo nalézt stíny. Práškové dráždí, proto jsou lepší krémové, pokud nedělají žmolky v záhybech víček. Na odlíčení se pak hodí dvousložkové odličovače. 

Chcete-li zvýraznit i rty, lesk není vždy to pravé. Zejména v teplejší části roku je to dobrá mucholapka. Rtěnka nemusí vždy vypadat přirozeně, ale musí vydržet i několik občerstvovaček, včetně takové zatěžkávací zkoušky jako je směs vody, potu a iontových nápojů, jak jinak než opět na maratonu. Příjemný je i balzám na rty s perletí.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Radek muž 05.09.2008 10:10:58

Děkuji za článek užitečný pro běžkyně a následně i pro běžce :-)

avatar

rebecca žena 06.09.2008 20:38:25

Díky za článek,aspoň vím,že nejsem jediná,která běhá nalíčená =) Základní minimální líčení (řasenka,stíny,rtěn­ka) u sebe považuju za každodenní samozřejmost,bez něho bych se cítila nesvá.Proto když chci mít dobrý pocit z běhání,musím mít vedle funkčního oblečení i jemné nalíčení.Místo rtěnky používám Labelo,které si beru na běhání s sebou do kapsičky. Hodně se mi vysušují rty,hlavně když je teplo.Jak jsem pozorovala sportovkyně na olympiádě,minimálně řasenku a stíny měla většina z nich.

avatar

Praha-východ

Celkem 4388 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:39 (1970)
půlmaraton: 1:31:16 (1970)
maraton: 3:22:27 (1970)

Vanda žena 08.09.2008 18:02:08

…a na oči Shiseido, je to darda, ale fakt se nehne:))

Motto: We are the champions, my friendwe keep on fighting till the end...

administrator 03.04.2010 13:32:34

Namalovaná běžkyně? Šminky ke sportu nepatří, říká se. Běžkyně připomínající panenku Barbie může opravdu působit nepřirozeně, nánosy make-upu nesvědčí ani pleti pod ním.  Lehké přirozené nalíčení naopak podtrhne vaši přirozenou krásu.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.