Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zimní běžecká příprava Ironmana (14.)

Michal Jalovecký | 30.01.2007 | přečteno: 8694×

Blíží se jaro a množí se dotazy týkající se koupě kola, rámu a podobně. Několik debat proběhlo na fóru a došlo i na osobní dotazy přes mail. Proto se k tomuto tématu ještě vrátím.

Po náročném víkendu, zasvěceném především kolu (dle předpovědí se dalo předpokládat, že asi konečně přijde normální zima, takže snaha něco najet) mě od časného pondělního rána provázela solidní ztuhlost celého těla a ani plavecký trénink s ní mnoho neudělal. 

Navíc to bylo plavání z kategorie hard, hodně polohových motivů, nohy, ruce, celé styly a po hodině takového tréninku jsem byl docela utahanej. Podvečerní běh ale překvapivě ukázal, že plavčo pomohlo, pocity byly dobré. Do tréninku jsem vložil rovinky pro lepší uvolnění svalů. 

Ve středu a ve čtvrtek jsem zařadil regenerační klusy. Od čtvrtka na mě začala doléhat únava a při všech trénincích jsem se trápil. 

Víkend byl ve znamení naši běžecké partičky v podbězdězí. Navíc letos poprvé na sněhu a co může být hezčího, než dlouhý běh v zasněženém borovicovém lese, že? V sobotu ráno to stále za moc nestálo. Tepy vysoko a podkluzující sníh pod podrážkami mých bot mi taky moc nepřidával. Abych toto trápení „prošťouchl“, proložil jsem vytrvalostní běh dvěma dvojkami v tempu lehce nad ANP. 

K definitivnímu zregenerování došlo po odpoledním výkmihu na biku. Mám rád zimní vyjížďky v lese na biku zasněženou krajinou. Vždy si odpočinu a užiju tyto tréninky. Navíc při jízdě ve sněhu dochází k oživení techniky, která na konci ledna není zrovna na vysoké úrovni. 

V neděli už jsem se cítil dobře. V plánu byl dlouhý běh do kterého jsem se rozhodl vložit tempo na srdeční frekvenci do 5tepů pod ANP. Na silnici z Doks do Mimoně se držely zbytky sněhu a provoz v nedělním ránu byl ucházející, tak jedno auto za pět minut. Mírné oteplení bylo příjemné a tak jsem se rozhodl zkusit, co vydrží Cabalero. Má solidně naběháno a přestože je mezi běžci nováček, tak jeho výkonnost jde raketově nahoru. Tempáč na 4:20´/km překvapivě vydržel, přestože trať je poměrně zvlněná. Mě se běželo také dobře a připsali jsme si tak kvalitní trénink. Holt ve dvou se to lépe táhne.

Celý týden proběhl následovně:

den
náplň tréninkové jednotky
objem
pondělí

P – s etriatlon, polohové motivy
B – 9R, 10×100m/MK 100m,V4

3 km
15 km

úterý
volno

středa
B – klus na tepu 152/´

10 km

čtvrtek

B – klus na tepu 152/´

10 km

pátek

B – vytrvalost na tepu 160/´

15 km

sobota

B- vytrvalost na sněhu, vloženo 2×2km: 4´/km, tep 169
C- bike na sněhu, tep 133/´

17 km

30 km

neděle

B- souvislý běh, vloženo 17km po 4:15´/km, tep 155/´
P- 1km technika + 1km K s Piš

23 km

2 km

Jaro se blíží a tak se úvahy mnohých začínají stáčet směrem ke koupi silničního kola. Někdo uvažuje o startu na krátkém triatlonu, duatlonu, či dokonce ironmanu. Další si zase budou chtít vyzkoušet ujetí cyklomaratónu, bikemaratónu a nebo třeba Xterry. 

Jak by však mělo vypadat kolo, které si na to pořídíme? Rozhodují především finance. Pokud si potřebujete pořídit celé kolo a nemáte alespoň dvacet tisíc korun, doporučuji koupit jetý stroj přes nějaký internetový bazar. 

A na co se při koupi zaměřit především? Na rám. Je to základ každého kola, měl by být pevný a přiměřené lehký. Přiměřeně vaší kapse. Hitem současnosti jsou karbonové rámy a to dnes i u poměrně levných kol. To mi osobně moc nesedí a proto bych se zabýval spíše variantou nějakého slušného hliníkového rámu. 

Protože je můj deník zaměřen ironmanským směrem, chtěl bych nyní říci něco o výběru rámu kola pro tento náročný závod. Výběr rámu pro dlouhý triatlon nemusí vycházet s klasických cyklistických pouček. Vzhledem k používání hrazdy, díky které jezdec leží na kole v ideální aerodynamické poloze, je dobré vybírat si spíše menší a kratší rám. Lépe se na něj poskládáte. Přílišné natažení vede většinou k bolestem zad. 

V dřívějších letech (a můžete se s tím setkat i dnes) bylo módní nechat si stavět speciální triatlonové rámy. Takový rám měl sedlovou trubku nakloněnou více dopředu a většinou byl postaven pro menší 26“ kola. Dnes u nás mnoho jezdců na šestadvacítkách neuvidíte. Na zahraničních závodech se s nimi setkáte mnohem častěji. Výhodou těchto kol je lepší udržení plynulého tempa a menší potřeba síly v kopcích. Nevýhodou pak je horší akcelerace v nástupu, proto se přestala používat v krátkém triatlonu téměř ihned po přechodu na draftingový styl závodění. 

Většina z Vás bude asi zvažovat koupi nějakého běžného cyklistického rámu na klasických kolech. Tady bych znovu zdůraznil, nenechte si vnutit rám dle klasických pouček o tom, jaký rám se pro vaší výšku hodí. Vezměte s klidem o velikost menší. 

Po koupi rámu – kola Vás bude čekat velká alchymie zvaná nastavení posedu. Doporučuji jí provádět doma na kole upnutém v trenažéru, kde si budete moci vyzkoušet dostatek poloh a najít si tu pro Vás nejpohodlnější. 

Na závěr doporučuji zvolit variantu kvalitní rám, levnější komponenty. Komponenty postupně vyměníte a opotřebované Vám udělají službu třeba na zimáku. 

Jak by měl asi vypadat následující týden:

den
náplň tréninkové jednotky
objem
pondělí

B – vytrvalost tep 150/´

10 km

úterý
volno

středa
B – klus na tepu 150/´

8 km

čtvrtek

volno


pátek

B – 9R, 10×100/MK 100, V1

12 km

sobota

C – výkmih na tepu 140/´
P – vyplavání

30 km
2 km

neděle
B – vytrvalost na tepu do 160/´ 20 km

Michal Jalovecký
30 let, absolvoval přes 100 triatlonů a deset Ironmanů
cíl na jaro: maraton pod tři hodiny (loni Stromovka: 3:00:41)