Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bláha a Klimešová zvítězili v Pečkách

behej.com | 12.03.2006 | přečteno: 5074×

Vítězem 27. ročníku Pečecké desítky „Memoriálu Jardy Kvačka“ na 10 kilometrů se stal Jan Bláha z AK Kroměříž a obhájil tak loňské prvenství. Mezi ženami byla suverénní Jana Klimešová, která rovněž navázala na loňské prvenství. Závodu se zúčastnilo rekordních 176 běžců.

Tempo závodu poměrně dlouho udával Petr Pechek z Maratonstavu Úpice, který  byl s náskokem asi 70 m první  na obrátce v Cerhenicích. Jeho čas  v polovině závodu 15:12 nedával příliš nadějí na překonání traťového rekordu, který drží Pavel Faschingbauer. Na sedmém kilometru se na vedoucího Pechka dotáhl  Bláha, který v posledním kilometru  svého soupeře setřásl a obhájil tak loňské prvenství. Druhé místo nakonec obsadil Pavel Novák z Atletiku Jihlava, jenž v závěru odsunul Petra Pechka na místo třetí.

Mezi ženami byla suverénní  Jana Klimešová, která rovněž obhájila prvenství z roku 2005. Závodů se zúčastnilo 176 závodníků, čímž byl vyrovnán účastnický rekord z roku 2002. Okresními přeborníky se stali Petr Lhota za Sokola Kolín a Eva Čokrtová z TTC Český Brod. Závodů mládeže se zúčastnilo 59 dětí. Mezi závodníky byly rozděleny finanční odměny  v celkové výši 20 000 Kč. Po vyhlášení výsledků následovala tombola.

Počasí běžcům poměrně přálo. Po vytrvalém sněžení a dešti ve středu a ve čtvrtek bylo v den závodu polojasno s teplotou 5 stupňů. Poslední závodníci ale dobíhali za dešťové přeháňky. Vítr zlobil závodníky v druhé polovině trati.

Kompletní výsledky

Jiří Katrnoška