Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Women's Challenge: Šance pro ženy a dívky

Women's Challenge: Šance pro ženy a dívky
foto: Veronika Brychcínová

Miroslav Kratochvíl | 06.01.2011 | přečteno: 5066×

Přestože běžkyň je přibližně stejné množství jako jejich mužských protějšků, na závodních tratích tvoří ženy stále výraznou menšinu. Společnost Prague International Marathon proto i letos vyhlásila program PIM Women's Challenge, jehož cílem je usnadnit a zatraktivnit start ženám a dívkám, které se rozhodnou přihlásit na některý ze závodů.

Program je určen všem bez ohledu na to, zda se připravují na svůj první životní běžecký závod nebo jsou již ostřílenými závodnicemi. Nabízí dvě základní úrovně. První úroveň je pro všechny, které se do programu zaregistrují.

Přihlášení je skutečně snadné. V registračním formuláři pouze zatrhnete políčko, že se chcete zapojit do projektu PIM Women's Challenge. Program v jarní sezóně platí nejen pro individuální starty v půlmaratonu a maratonu v Praze, ale také pro všechny starty žen ve štafetách a týmových soutěžích.

Ženy zaregistrované do první úrovně získají nejen speciální startovní balíček a běžecké tričko PIM Women's Challenge, ale také pravidelný newsletter s informacemi o tréninku, výživě, zdraví a speciálních akcích a v neposlední řadě i speciální tréninkové plány, přístupné na stránkách Pražského mezinárodního maratonu. Uzávěrka přihlášek do nižší úrovně je vždy týden před zvoleným závodem.

Soutěživé povahy, které se navíc chtějí zúčastnit i druhé úrovně, mají o něco obtížnější cestu. Kromě prostého zatržení políčka pro úroveň jedna napíše uchazečka mail na adresu info@pim.cz, v němž by měla přesvědčit porotu, že právě ona je tou pravou ženou pro druhou úroveň.

Důležité mohou být jakékoli argumenty, zajímavý příběh, nevšední okolnosti, zvláštní motivace, schopnosti nebo zkušenosti, ale užitečná může být také civilní nebo běžecká fotografie.

Porota bude vybírat ženy různých věkových kategorií, povolání, motivace i kondice. Mezi vybranými budou nejen aktivní závodní běžkyně ale nebudou chybět ani ženy, které nikdy nesportovaly a chtěly by začít.

O tom, které ženy byly zařazeny do druhé úrovně, se dozvíte na konci ledna. Vybrané ženy čeká náročný, ale velmi zajímavý a atraktivní program. Jeho součástí bude bezplatný start na zvoleném závodě, volný vstup do vybraných fitness center, speciální tréninkové programy vytvořené na míru kvalifikovanými trenéry na základě několika průběžných kondičních testů, ale také běžecké vybavení partnera seriálu Prague International Marathon firmy adidas a elektronické tréninkové zařízení miCoach. Určitě potěší i vstup do VIP zóny v den závodu a bezplatné závodní fotografie.

Ženy, které nejlépe uspějí v očích odborné poroty a trenérského týmu, si navíc odnesou další ocenění. Uzávěrka přihlášek do druhé úrovně je již 15. ledna. Dlouho tedy neváhejte., bylo by škoda propást šanci, která se už nemusí opakovat!


V roce 2010 se do programu na první úrovni zapojilo celkem 552 žen, z nich 410 běželo půlmaraton a 142 maraton. Druhou úroveň absolvovala desítka žen.

WEBOVÉ STRÁNKY PRAGUE INTERNATIONAL MARATHON

PIM WOMEN'S CHALLENGE

Anketa

Otázka jen pro ženy: Oslovil vás program PIM Women's Challenge?

Celkem hlasovalo 24 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mirekk muž 07.01.2011 08:55:50

Přestože běžkyň je přibližně stejné množství jako jejich mužských protějšků, na závodních tratích tvoří ženy stále výraznou menšinu. Společnost Prague International Marathon proto i letos vyhlásila program PIM Women's Challenge, jehož cílem je usnadnit a zatraktivnit start ženám a dívkám, které se rozhodnou přihlásit na některý ze závodů.
Odkaz na článek

avatar

Michalovce

Celkem 570 km
Minulý měsíc 0 km

vahy333 žena 11.01.2011 11:43:18

ej , ale by som sa rada prihlásila…aj napriek tomu, že najviac som doteraz zabehla naraz 11km…škoda, že som až z Michaloviec…prih­láste sa , ktoré môžte…určite to bude super.

Motto: V mojom prípade vôbec nezáleží na tom ako rýchlo... V mojom prípade záleží na tom ako daleko a s akou radostou v srdci....
avatar

Praha 4

Celkem 25236 km
Minulý měsíc 155 km
10 km: 0:57:31 (2014)
půlmaraton: 2:11:15 (2013)
maraton: 4:44:49 (2013)

hanice žena 11.01.2011 12:51:05

ej, jsem se taky přihlásila :-)

Motto: Over and over again.
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.