Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mužům bude v Norimberku v červenci zakázán vstup na trať

Mužům bude v Norimberku v červenci zakázán vstup na trať

behej.com | 28.05.2012 | přečteno: 4352×

Zatímco u nás je ženské běžecké hnutí stále ještě v plenkách, u německy mluvících sousedů se rodí jeden závod za druhým, kam mají muži zapovězeno vstoupit. 22. července se koná první ročník Nürnberger Asics-Frauenlauf – Běhu pro ženy. Stěžejním heslem této akce je „Perfekt˝. Každá žena je totiž perfektní právě taková, jaká je.

Běží se v příjemném prostředí norimberského Dutzendteichu a v aréně Norimberské pojišťovny a na start se postaví opravdu jen ženy.

Založit něco nového a netradičního se rozhodla Anita Kinle, maratonská a ultramaratonská běžkyně, společně se svým manželem. Nejen že založili Běžecký klub 21 , ale letos se rozhodli uspořádat první ročník originálního charitativního závodu čistě a jen pro ženy a dívky – Norimberský Asics Běh pro ženy. Celá akce se bude odehrávat s mottem „Jsi perfektní taková, jaká jsi“.

Nadšenkyně se zde mohou utkat v disciplínách jako jsou běh, power walking a nordic walking v délce 3,5, 7 nebo 10 kilometrů. Jsou to jedno, dvě nebo tři kola kolem jezera. Rozhodnout se můžete až na startu. K tomu doprovodný program pro pohodu, odpočinek a spokojenost. Součástí je výstavní a prodejní Expo.

Běh dívek bude odstartován v 11:00 a 11:30 vypuštěním pěti set růžových balónků, ženy startují v 16:00 a mohou se těšit na bohatý ovocný bufet a sklenku Prosecca v cíli.

I výstavní a prodejní Expo je zaměřeno především na ženy, stejně jako celá akce. V nabídce najdete exponáty vystavovatelů z oblasti sportu, módy, fitness, zdraví, kosmetiky a beauty, wellness, rodiny, trendů, dekorace, domácnosti a tak dále. Nebudou chybět masáže, pletení copánků, lakování nehtů a mnoho dalšího.

Norimberský Asics – Běh pro ženy má dobročinný charakter. Celý výnos této akce je určen ve prospěch poradny pro lidi postižené Downovým syndromem a jejich rodinné příslušníky. Tuto poradnu provozuje pořádající sdružení Laufclub 21.

Pokud se přihlásíte do 10. července, činí startovné 21,21 euro pro ženy, a 10,21 euro pro dívky. Startovné zahrnuje funkční triko ASICS s logem „Perfekt“, vstupné na Expo, občerstvení na trati, diplom a spoustu dalších dárků. Vstup na Expo samostatně, bez účasti na běhu, stojí 2,10 euro. Při přihlášení zašlete e-mail na: martina.niegel@yahoo.com. Zde obdržíte podrobné informace. On-line registrace vyžaduje zadání bankovního konta vedeného u německé banky.

Martina Niegel, jedna z pořadatelek závodu

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 29.05.2012 00:58:27

Zatímco u nás je ženské běžecké hnutí stále ještě v plenkách, u německy mluvících sousedů se rodí jeden závod za druhým, kam mají muži zapovězeno vstoupit. 22. července se koná první ročník Nürnberger Asics-Frauenlauf – Běhu pro ženy. Stěžejním heslem této akce je „Perfekt˝. Každá žena je totiž perfektní právě taková, jaká je.
Odkaz na článek

avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 63570,97 km
Minulý měsíc 145,48 km
10 km: 0:35:57 (2001)
půlmaraton: 1:24:16 (2011)
maraton: 3:13:59 (2013)

hf muž 29.05.2012 12:53:34

Moc tomu nerozumím, proč pořádat čistě ženský běh, ale asi to je dobrý obchodní tah. V naší republice byl poslední mužský běh Velká kunratická s výběhem na Hrádek, ale to už je minulost. Takže si to děvčata užijte, když si myslíte, že to něčemu prospěje.:-)

Motto: KEEP SMILING
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.