Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ROZHOVOR: Snem je bedna ze skyruningového ME, ale buďme realisty

ROZHOVOR: Snem je bedna ze skyruningového ME, ale buďme realisty
foto: Jiří Syrovátko, ilustrační snímek

Radek Narovec | 09.07.2013 | přečteno: 5030×

Běháte chvíli a sníte o tom, jak jednou dáte maraton? Vězte, že ani tím však vaše snění asi neskončí. Mezi českými běžci jsou stovky, možná tisíce těch, kterým ani maraton nestačí a našli si nové výzvy. Třeba drsné běhy ve velehorách. A právě na setkání těch nejlepších z Evropy se chystá historicky prvně i český reprezentační tým. Jeho ambice a pohled do zákulisí přibližuje manažer Sam Straka.

Mistrovství Evropy v Itálii začíná 19. července a potrvá více než týden. Koná se dokonce hned na dvou místech. Můžeš prosím popsat jednotlivé soutěže?

"Czech Skyrunning team pro ME v Itálii je složen z běžců různého typu. Je to dáno i rozdílností disciplin. Každá z nich je zcela jedinečná. Vertical Kilometer je závod, kde nejsi schopný jít na nějaké nižší tepové frekvenci. Je to sice vytrvalostní výkon, který trvá pro nejlepší muže kolem 35 minut a ženy 40 minut, ale je to hodně blízké anaerobní zátěži, kdy jsou svaly vystaveny velké produkci laktátů. Pro ty nejlepší není možná ani chvilka úlevy. V Canazei se vertikální kilometr překonává na vzdálenosti asi 2,1 kilometru, a to ještě začátek je chvilku docela běžecký. Takže si každý udělá obrázek, o jaký spád se jedná.

SkyRace je závodem stále ještě natolik krátkým, že se musí absolvovat hodně rychle, ale přitom dost dlouhým, aby to byla zátěž srovnatelná například s maratonem. Je to dáno převýšením nahoru i náročným seběhem dolů. Délka je 22 kilometrů a převýšení pěkných 1 750 metrů.

Ultra SkyMarathon pak v sobě spojuje náročnost SkyRace s mnohem delší vzdáleností (ve Valdagnu to bude 80 kilometrů) a převýšením (5 500 metrů). Tedy jde se to podstatně pomaleji, ale zátěž je zase mnohem delší."

Můžeš tedy představit české repre týmy pro jednotlivé soutěže? Pro neznalé doplním, že organizačně skyrunningové reprezentační týmy nespadají pod stát a tudíž se musejí o sebe postarat samy.

"Sestava je v podstatě rozdělená do dvou skupin pro Canazei a pro Valdagno. V Canazei běží Vertical Kilometer (VK) a SkyRace tito vytrvalci: Iva Milesová (VK), Michaela Mertová (Sky), Jan Havlíček (VK a Sky), Ondřej Fejfar (VK a Sky) a Jan Zemaník (VK a Sky). Ultra SkyMarathon s cílem ve Valdagno pak Klára Rampírová, Kristýna Hájková, Zbyněk Cypra, Jan Zemaník, Jakub Řídel a Ondřej Skripnik.

V sestavě byli ještě Radek Groh pro část v Canazei, ten si ale nešťastnou náhodou zlomil při steeplu nohu a nepodařilo se již za něj sehnat rovnocennou náhradu. Také Alena Peterková, která byla přihlášená na všechny disciplíny, mi pro problémy s kolenem účast odřekla. Pro část v Canazei jsme za ni náhradu nehledali, pro Ultra SkyMarathon se zdá, že bychom mohli mít zajímavou posilu týmu, ale protože můžeme upravit startovní listinu ještě 12 hodin před startem, čekám ještě na konečné potvrzení. Pokud přijde, určitě to včas oznámíme. Podrobnější představení všech členů repre týmu je na našich stránkách ."

Jak probíhalo sestavování týmů?

"Jednoduché to nebylo. Řekl bych, že složitější to možná bylo u části pro Canazei. Původně jsme měli na Vertical Kilometer Roberta Krupičku a doufal jsem, že by mohl běžet i Sky. Byl by velkou oporou týmu a určitě by získal pro tým zajímavé body. Bohužel přehodnotil své plány na sezonu a upřednostnil jiné akce. Pavel Brýdl jako další běžec se Sky zkušenostmi pak měl již v tom termínu naplánovanou rodinnou dovolenou.

I další oslovení běžci někdy příliš váhali nebo se prostě nebyli schopni rozhodnout, zda do toho chtějí jít nebo ne. Radek Groh s Ondrou Fejfarem byli od počátku pro tuto akci a vlastně okamžitě na nabídku kývli. Jen jsme museli počkat na schválení jejich účasti jejich trenérkou Jaroslavou Grohovou. No a nakonec Radek nejede, protože se zranil.

U holek to bylo snazší. Zde byly od počátku jasné adeptky Míša Mertová a Iva Milesová, které jako jediné mají zkušenosti ze Sky běhů a jsou za nimi i výsledky. I když jsem původně předpokládal, že obě poběží VK i Sky, nakonec si to rozdělily. Iva běží VK a pak odjíždí na další závody Alpách. Míša zase ušetří síly, které by na VK ztratila, ve prospěch lepší formy na Sky."

Jak bys popsal trasy?

"Samozřejmě o tratích se snažíme získat co nejvíce informací. U SkyRace to je jednodušší. Především má závod již nějakou tradici. Je z něj spousta fotek, videí. A tu oblast i trošinku znám. Sky je závod, kde v první půlce se jde jenom nahoru, zpočátku ještě běhatelně, později ve skále to je spíše o rychlé chůzi a lezení. Když se přehoupneš přes hřeben, začne klesání, které vede různým a často hodně náročným terénem. Je zde kamenná suť, mohou zde být zbytky sněhu. Závěr je pak opět běhatelnější.

V mnoha případech bude rozhodovat o výsledku právě seběh. Na vrchol nemusí být rozdíly tak velké, ale kdo se odváží a bude umět to opravdu pustit dolů, bude nakonec vepředu. Závod měří sice jen 22 kilometrů, ale má převýšení 1 750 metrů a v nejvyšším bodě na Piz Boè dosahují závodníci výšky 3 152 metrů. Možná dáme závodníkům na Sky ke zvážení, jestli pro výstup nevyužít hole. Je zde možnost hole na vrcholu odložit a dolů již pokračovat bez nich.

Ultra Sky Marathon Trans d'Havet z Piovene Rocchette do Valdagna je dlouhý 50 mil (cca 80 kilometrů) s převýšením 5 500 metrů. Překonává Piccole Dolomiti v regionu Veneto. Trasa s velmi technickými úseky zahrnuje i šest kilometrů tunelů z první světové války. Ty dal zhotovit generál d'Havet, po kterém je závod pojmenován. Startuje se v jednu v noci. Myslím si, že důvod je ten, aby se za tmy šlo počáteční stoupání a seběhy, které asi budou technické a mohly by být za tmy více nebezpečné, se šly již za světla. Nějaká videa z tratí ME jsou na našich stránkách ."

Pochopitelně se nemohu nezeptat na ambice, či spíše co by tebe a další lidi z realizačního týmu uspokojilo.

„To není jednoduché. Konkurence na všech tratích bude určitě obrovská. Chceš odpověď optimisty nebo realisty? Jako optimista bych řekl individuálně jedno místo na bedně, tři místa v první desítce a umístění dalších na bodovaných místech. Jako realista bych bral jakékoli umístění v první desítce (čím více, tím lépe) a co nejvíce bodovaných míst. V týmech bych šesté místo považoval za obrovský úspěch. Když uvedu jen ty nejsilnější země, bude jasné, jakým úspěchem by to bylo: Španělsko, Itálie, Francie, Švýcarsko, Andorra, Portugalsko, Velká Británie, Rusko, Polsko…“

Mistrovství je rozděleno do dvou termínů. Co to znamená pro tebe a repre tým organizačně?

Je to složitější, než pokud by bylo na jednom místě. To bude výhoda mistrovství světa v příštím roce, kde se celé koná v Chamonix. Tady jsme museli nejen zajišťovat dvojí ubytování, ale i naplánovat dopravu tam i zpět pro závodníky, aby to vyšlo pokud možno co nejlevněji. V Canazei se ubytování po doporučeních pořadatele nakonec našlo docela dobře, horor to byl však ve Valdagnu. Nebyl tam žádný hotel nebo penzion s on-line rezervací, nejbližší až ve Vicenze.

Pořadatel také nebyl moc komunikativní, a tak se nám podařilo rezervovat ubytování přímo ve Valdagnu jen přes telefon. Na emaily v angličtině nikdo moc nereagoval a sehnat k telefonu někoho, kdo by mluvil anglicky, bylo vždy „na objednávku“. Jsem zvědavý, co to Valdagno bude za „díru“. Dopravu pak různě kombinujeme a myslím, že to nakonec vyjde docela efektivně."

Můžeš přiblížit kouzlo skyrunningu pro ty, kteří s pravidelným běháním teprve začali?

"Kouzlo… To je prostě o tom, jestli miluješ hory nebo ne. Pokud někoho baví běhat rychlost, sledovat časy na sporttesterech, běhat každý víkend nějaký závod, nevadí mu silnice nebo lehké lesní cesty, pak ho možná skyrunning neosloví. Pak tu je skupina lidí, kteří hory milují, jezdí tam, ale ještě tam nic neběželi. Troufám si říct, že pokud se jednou rozhoupou, přihlásí se na nějaký závod a podaří se jim ho zdárně dokončit, jsou lapeni.

Možná jsem naivní, ale nedovedu si představit nikoho, kdo miluje hory a rád běhá, že by se nezamiloval do skyrunningu. Dříve nebo později. Ten pocit, když se vlastní silou vydrápeš na vrcholky a vidíš tu krásu kolem, sice třeba přes pot v očích, když se dostáváš přes místa, která ti zvedají adrenalin, když se lépe či hůře vypořádáš s prudkými a technickými seběhy a nakonec to máš za sebou a jsi v cíli, to je věc, kterou jinak nezažiješ. A když jsi již tak pomalý jako já a poznáš, že na rychlých SkyRace už to není ono, máš před sebou pořád Ultra SkyMarathony, kde to je fakt víc o výdrži než o rychlosti. Tedy v podání nás z hloubi startovního pole."

Je kratší cesta od počátku běhání do cíle prvního maratonu, nebo od cíle prvního maratonu ke skyrunningu?

"Já si nemyslím, že by šlo začít běhat a pustit se hned do závodů skyrunningu. Tedy pokud ses nenarodil v Alpách nebo Pyrenejích. (úsměv) Dostat se normálním pravidelným běháním k absolvování maratonu není zase tak složité. Když je člověk zdravý a není líný, s trochou tréninkové vůle to dokáže a výsledek nemusí být vůbec špatný.

Dostat se ke skyrunningu chce hlavně mít lásku k horám, k běhu v terénu. Občas to ani běh není, ale spíše lezení a chůze. Je to prostě jiná disciplína než běh na silnici nebo v lehkém terénu a po cestách. Je to o rozhodnutí, že něco takového chci podnikat. A že to chci podnikat i přesto, že tady v Česku nemám moc příležitostí natrénovat v podobných kopcích a terénech. O to to jsou pro nás možná větší zážitky, když se do těch krásných hor, kterými jsou Alpy a Pyreneje, dostaneme a něco si tam odběhneme.

Každopádně skyrunning není disciplína pro toho, kdo s během teprve začíná. Je zde jednoznačně zapotřebí velmi dobrý vytrvalostní základ. A to nejen pro toho, kdo pomýšlí na slušná umístění, ale i pro toho, kdo to jde pro radost, jako to třeba dělám já. Ta cesta od normálního běhání ke skyrunningu může být velmi rychlá. Může to prostě okamžik, kdy dostaneš nějaký impuls. S někým se někam vypravíš, někdo ti o něčem hezky povypráví. Najednou si řekneš: Vždyť já ty hory mám rád, tak to zkusím, jaké to je. A pak budeš lapený." (úsměv)

Jak se na letošní vrcholné akce těšíš ty? Je to v historii českého skyrunningu poprvé, kdy byla postavena repre, a to hlavně díky tobě. Teď navíc sám nepoběžíš. Jak tě znám, budou tě pořádně svrbět nohy…

"Těším se. Dost. Je to opravdu výjimečný okamžik, že na European Skyrunning Championship jede kompletní český tým. Do celkového hodnocení mistrovství Evropy totiž mohou bodovat v každé disciplině tři nejlepší muži a nejlepší žena. V Canazei si to užiji fanděním a podporou závodníků na trati. Potom se také těším na výroční zasedání International Skyrunning Federation, kde bychom měli být oficiálně přijati za plnoprávného člena. Ne snad na oficiality, ale že tam člověk pozná další lidi ze skyrunningu z jiných zemí. V Andoře jsme se setkali s Lauri van Houten a Marinem Giacomettim. Pokud federaci povedou lidé jako oni, nemám o další vývoj tohoto sportu strach.

V druhé věci se trochu pleteš. (úsměv) Trans d'Havet poběžím. Samozřejmě ne jako člen reprezentačního týmu, ale jako volně přihlášený závodník. Věřím, že si to také užiji, a hlavně se mi potom bude lépe o závodě psát, když na vlastní nohy ozkouším, co náš tým absolvoval. Budu mít i lepší srovnání."

Komentáře (Celkem 25)

Nalezené položky: 26 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 09.07.2013 07:57:17

Běháte chvíli a sníte o tom, jak jednou dáte maraton? Vězte, že ani tím však vaše snění asi neskončí. Mezi českými běžci jsou stovky, možná tisíce těch, kterým ani maraton nestačí a našli si nové výzvy. Třeba drsné běhy ve velehorách. A právě na setkání těch nejlepších z Evropy se chystá historicky prvně i český reprezentační tým. Jeho ambice a pohled do zákulisí přibližuje manažer Sam Straka />Odkaz na článek

avatar

Celkem 976,24 km
Minulý měsíc 0 km

kujka žena 10.07.2013 07:25:37

To jsou nefalšovaní borci..Hodně zdaru v Italii,hlavně žádná zranění…

Motto: Zážitek nemusí být krásný,ale intenzivní..Aby si ho člověk zapamatoval..:-)
avatar

Celkem 566 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:06

Lhota Petr muž 10.07.2013 20:54:23

Same, budu Vám držet palce.

Motto: Když nemůžeš tak přidej.
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 10.07.2013 21:20:53

>> Lhota Petr, 10. 07. 2013 20:54:23 Petře, díky. V té konkurenci to budeme potřebovat (bude tam absolutní špička). Já především doufám, že si to všichni z týmu užijí, dají do toho všechno a možná vzbudí chuť i u dalších zkusit si buď ještě letos nebo napřesrok něco krásného v horách odběhnout. A určitě to budou dobré zkušenosti a motivace pro lidi z týmy i případné nové tváře pro World Skyrunning Championships 2014 v Chamonix.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Alen žena 10.07.2013 21:32:18

>> sam, 10. 07. 2013 21:20:53

Celému týmu držím palce a ve dnech startu na vás budu intenzivně myslet. Ať vše vyjde, přeji krásné zážitky a podělte se pak o ně s námi. Hodně štěstí. Jste výborní, že jste se dokázali dostat až sem a jedete bojovat.

avatar

Sloviensko

rudo muž 10.07.2013 22:13:02

>> sam, 10. 07. 2013 21:20:53

tiez moc drzim palce a budem so zaujmom sledovat

chcelo by to rozhybat domacu – cze-svk terminovku a aj ked snad sa neda spravit vertical kilometer tak aspon vertikal 1/2km alebo vertikal 3/4km by mali ist usporiadat kade tade nedavno bol Terchova-Grun a nejak sa o tom nikde nic.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 07:37:27

>> Alen, 10. 07. 2013 21:32:18

Aleno, díky. Škoda, že ti to nevyšlo.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 07:40:03

>> rudo, 10. 07. 2013 22:13:02 Fakt je, že v Česku určitě nejde pořádat VK. Takový kopec tu nemáme. Na Slovensku jsme to nestudoval, tam by možná nějaká šance na to 1000m převýšení na krátké trati bylo. Naštěstí však skyrunning není jen VK. A SkyRace nebo Sky Marathon by se dal uspořádat i v českých horách.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Sloviensko

rudo muž 11.07.2013 08:27:37

>> sam, 11. 07. 2013 07:40:03

jasne na cely by nevyslo

ale aspon ciastkove, kolko je prevysenie hore Radhostom ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha

Celkem 6561 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:19 (2010)
půlmaraton: 1:19:57 (2011)
maraton: 2:46:06 (2011)

zombice muž 11.07.2013 09:49:19

>> sam, 11. 07. 2013 07:40:03

Tak v Tatrach by se dalo najit urcite vic tras na VK. Hned me napadly treba Popradske pleso – Rysy nebo Jamske Pleso – Krivan. Nevim jaky jsou zvyklosti co se tyce delky, ale tady by to bylo pokazde pod 5km :-) A kdyz se muze v Tatrach konat Tatry running Tour, tak by snad mohl Tanap zvazit a povolit i takovouhle akci, ale to ciste spekuluju..

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 11.07.2013 09:52:37

Same, držím palce celému týmu.

Obdoba mistrovského Skyrace je nebo byl na Slovensku Beh na Baranec v Západních Tatrách. Napsalo mě to 21 km a 1750 m převýšení. Pěkný masakr. :) 1000 m převýšení je u nás v Beskydech na Lysou Horu, kousek od nás na jih od Brna v Raxalpe a Schneeberg je nejvíc těsně přes 1600 m.

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 09:52:42

>> rudo, 11. 07. 2013 08:27:37

Radhošť je 1129m. Když vezmu cestu, kde je asi největší spád z Trojanovic, tak ty mají cca 500m. Takže sice hezký kopec, ale nic, co by se dalo nazvat VK :-) Jednoduše, v Česku nenajdeme převýšení 1000m na krátké trase. Vezmi si, že Sněžka je 1602m, Pec něco kolem 800m. To je „jen“ 800m a ta cesta na Sněžku je na parametry VK moc dlouhá, i kdyby tam bylo těch 200m navíc.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 09:57:24

>> zombice, 11. 07. 2013 09:49:19

V pravidlech ISF je sice, že by VK měl mít maximálně 5km délky, ale to je míra, která skoro nikde není čerpána. Snahou ISF je dávat přednost extrémním tratím. Třeba teď na ME je délka jen 2,1km. To je fakt střecha. Ale souhlasím s tebou, že v Tatrách by se určitě nějaká trasa, která by vyhovovala našla a možná by ani nemusela mít tu maximální délku.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Praha

Celkem 6561 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:19 (2010)
půlmaraton: 1:19:57 (2011)
maraton: 2:46:06 (2011)

zombice muž 11.07.2013 10:02:10

>> sam, 11. 07. 2013 09:52:42

Snezka leda z Polske strany, tam by se ten kilometr udelal na cca 6,5km po turistickych znackach :-) To je taky moc dlouhe?

EDIT: koukam, ze uz jsi to stihnul napsat, tak tenhle prispevek muzes ignorovat :-)

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 10:06:36

>> milan, 11. 07. 2013 09:52:37

Milane, to minimální převýšení uváděné v pravidlech ISF je myšleno jako nahoru i dolů. Tedy pokud tam je minimální vertikální převýšení pro spodní hranici SkyRace 20km uváděno jako 1300m, pak když je trať okruhová vychází řekněme stoupání těch 1300m na 10km a zase podobný seběh. Takže těch 1750m na 21km je hezký kopec, ale pro porovnání stejné převýšení je na Sky Race, co se běží teď na ME v Canazei na 22km, ale nahoru i dolů. :-) Kde je prosím tě v bezprostředním okolí Lysé hory nadmořská výška 323m ? Pokud by takový bod existoval, tak by to pro mě bylo fakt překvapení. Já beru Lysou a okolí jako ideální terén pro Sky Race a Sky Marathon, ale o VK jsem doposud vůbec neuvažoval, protože jsem netušil, že by to bylo možné.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 11.07.2013 10:09:01

>> zombice, 11. 07. 2013 09:49:19

Popradské pleso – Rysy je přes 6 km i kdybys to zkrátil přes nosičské řetězy. Ten začátek Mengusovskou dolinou je dost plochý, zvedá se to až od rozcestníku na Hincovi plesa. :)

Spolehlivé parametry najdeme v Dolomitech nebo všude kde je vápenec. Např. Julské Alpy: Dolina Zadnjica – Pogačnikov dom 1350 m převýšení po turistické cestě bez jištění. Vzdálenost je tuším do 3,5 km. A to je ještě běhavé. :-D

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 11.07.2013 10:15:03

>> sam, 11. 07. 2013 10:06:36

Same máš pravdu, jedna z tratí co se běhá na Lysou má 1000 m, ale je tam i seběh.

Beh na Baranec je okruhová trať: Chata Kožiar (Žiarská dolina) – po žluté na Baranec, dále hřebenem přes Žiarské sedlo, Pláčlivó a dolů přes Žiarskou chatu po staré cestě na Kožiar.

avatar

Desert muž 11.07.2013 11:23:09

>> milan, 11. 07. 2013 10:15:03

>> sam, 11. 07. 2013 07:40:03

VK v Tatrách z Polské strany Morskie oko – Rysy ( cca 1,1km/2,4km), dobrý trénink je Popradské – sedlo pod Ostrvou,

reprezentaci držím palce,

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 11:37:00

>> milan, 11. 07. 2013 10:15:03

Tak to je pak slušné. Já si uvědomuji, že jsme tam byl ještě kdysi na vysoké. Ale na Baranec, Plačlivo jsem šel z Ráčkové doliny.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 11.07.2013 11:47:00

>> Desert, 11. 07. 2013 11:23:09

V horní polovině je to převážně taková řetězy zajištěná lezecká cesta obtížnosti I. stupně UIAA. :-D

avatar

Desert muž 11.07.2013 13:40:36

>> milan, 11. 07. 2013 11:47:00

koukám, máš to zmáknuté, ze Štrbského plesa na Morskie oko a zpět je dobrý trénink, stejně tak jako po T.magistrále (ŠP-PP-Hrebienok) a zpět, na Skalnatém je taky dost " dobrá sjezdovka",

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 11.07.2013 14:03:17

>> milan, 11. 07. 2013 11:47:00

Pár fotek z VK v Chamonix z konce června. http://iancorless.org/…-mont-blanc/

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 13.07.2013 05:25:37

>> sam, 11. 07. 2013 10:06:36

Na tu Lysou má Milan pravdu. Je to vážně téměř 1000m+ Frýdlant nad Ostravicí má 357 m.n.m. Jenže je to po značce téměř 10km.

Jo a v Tatrách se již jeden SKY RUN pořádá. 10.8. bude již třetí ročník, ale Samem uváděné parametry to nemá.

SKY RUN – BEH NA SLAVKOVSKÝ ŠTÍT

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 13.07.2013 18:21:58

>> olaf,, 13. 07. 2013 05:25:37

Máš pravdu Olafe. Převýšení i nadmořská výška OK, ale délka tratě je krátká. Závod to může být hezký, ale rozhodně se nejedná o Sky Race dle pravidel ISF.

Motto: http://skyrunning.cz
avatar

Jan Bart Bartas muž 13.07.2013 20:54:22

V Itálii budu držet palce. Na skyrunning.com o nás pěkně píší:

„New entries include a very strong representation from the Czech Republic with no less than thirteen team members they are determined to make an impression on the international skyrunning scene.“

Čistě teoreticky a asi jen ze zvědavosti, jak se jde do naší reprezentace ve skyrunningu dostat?

avatar

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 13.07.2013 21:16:18

>> Jan Bart Bartas, 13. 07. 2013 20:54:22

Především ukázat nějaké výsledky v některé z disciplin skyrunningu. Výsledky ze závodů v Česku mohou být posuzovány pozitivně, ale přednost při výběru lidí do repre týmu vždy budou mít výsledky z vysokých hor (Alpy, Pyreneje a podobně). Když budeš chtít něco vysvětlit podrobněji, napiš Honzo na e-mail.

Motto: http://skyrunning.cz
Nalezené položky: 26 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.