Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Palestra Kbelská 10 překonala historický rekord

behej.com | 25.02.2014 | přečteno: 2859×

Vyprodáno. Tuhle ceduli tady znají návštěvníci koncertů rockových hvězd i fotbalové Ligy mistrů. A teď už i velkých běžeckých podniků. Čerstvě mezi ně patří také Palestra Kbelská 10, která je na programu už – jako vždy první březnovou – sobotu. Vejdete se ještě na start?

„Poslední čísla z nezaplacených vyřazených registrací budou k dispozici v pátek od 15 do 19 hodin v Teamstore Arena na hřišti Spartaku Kbely v Železnobrodské ulici. Přesné informace najdete ve čtvrtek na našem webu a facebooku,“ říká manažer závodu Petr Hedrlín.

Palestra Kbelská 10, tradiční jarní otvírák a první díl silničního seriálu – už desátého ročníku Mizuno Running Cupu letos přivítá v 28. ročníku rekordních 1500 běžců! Tím se podnik řadí mezi největší běhy v zemi společně s RunCzech běžeckou ligou nebo podzimním Vokolo Príglu v Brně. Přesto byla kapacita startovních čísel vyčerpána již týdny dopředu, pořadatelé museli navýšit původní odhady 1200 míst o další tři stovky. A stejně to nestačí!

Certifikovaná a přesně změřená trasa vede z Kbel směrem na Satalice a Horní Počernice, kousíček kopíruje nedalekou boleslavskou dálnici, pak zpět do Satalic pod letištní navigací a pod tratí návrat do Kbel. Cíl bude v parku na úrovní lávky k amfiteátru. Poloviční trať otáčí zpět už na kruhovém objezdu v Satalicích. Na rovině se tu běhá hodně rychle, ačkoliv se jedná o první vážnější test po zimní závodní pauze.

Rekordy drží po předloňském odstranění vracečky Vít Pavlišta časem 31:14 a Monika Preibischová za 34:34, což byl nejlepší český výkon roku na českém území. Potkáte tu běžce všeho věku i kategorií, včetně těch elitních – na listině už se těší třeba loni výtečná maratonkyně Kateřina Kriegelová nebo Lenka Šibravová, nezdolný veterán Miloš Smrčka a další.

Startovní pistoli pozdvihne v 10.30 (5 km), resp. 10.35 (10 km) spolu s legendární oštěpařkou Danou Zátopkovou také mistr světa a stříbrný olympijský medailista na skifu Ondřej Synek. Mimochodem stejně jako Martina Sáblíková a další sportovci student sportovní vysoké školy Palestry.

Závod je opět akademickým mistrovstvím ČR v silničním běhu. Hlavní cenou pro vítěznou ženu na 5 km bude víkendový pobyt od HRP Hotel Online. Nejlepší v hlavním závodě se mohou těšit na běžecké boty Mizuno, každý běžec získá tričko i dárek od firmy Survival.

Kromě závodu dětí se chystá v doprovodném programu představení unikátního projektu zážitkové prevence, titulární partner Mizuno nabídne prodejní stánek s testovacím přístrojem na došlap, který vám pomůže vybrat správný typ běžecké obuvi.

Takže přijďte běžet, nebo aspoň fandit. Pokud by se na vás už opravdu nedostalo, o týden později pokračuje Mizuno Running Cup 2014 srovnatelně zážitkovou i rychlou desítkou v Pečkách na východ od Prahy.

Tam už je dnes přihlášeno téměř jedenáct stovek běžců! Jarní běžecká horečka je tady.

Více na http://www.palestrakbelska10.cz/ nebo http://www.mizuno-running-cup.cz/

tisková zpráva pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 25.02.2014 13:29:41

Vyprodáno. Tuhle ceduli tady znají návštěvníci koncertů rockových hvězd i fotbalové Ligy mistrů. A teď už i velkých běžeckých podniků. Čerstvě mezi ně patří také Palestra Kbelská 10, která je na programu už – jako vždy první březnovou – sobotu. Vejdete se ještě na start?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.