Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kbely vyprodaly 1500 míst, favority Pavlišta a Nováková

Kbely vyprodaly 1500 míst, favority Pavlišta a Nováková
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 17.02.2014 | přečteno: 4237×

První březnová sobota bude patřit prvnímu dílu seriálu Mizuno Running Cup. Palestra Kbelská 10 již naplnila kapacitu 1 500 účastníků a slibuje souboje elitních tuzemských vytrvalců. Hlavními adepty na vítězství jsou Severočech Vít Pavlišta a juniorka Lada Nováková, závod však přilákal další kvalitní běžce. V ZÁVĚRU DOPLNĚNO O ČERSTVÉ INFORMACE

Liberecký Vít Pavlišta zaběhl předloni ve Kbelích čas 31:14. „V roce 2012 byla ještě jiná trasa, letos bych na tom měl být snad o něco lépe. Spokojený bych byl s časem okolo 31 minut,“ říká před sobotním startem 28letý svěřenec trenéra Jana Šebelky. Zimu přitom zasvětil přípravě na pražský mistrovský maraton, za teplem si proto v lednu dojel do Turecka.

„Všechny jarní závody chodím hlavně na rozzávodění se, tudíž z plného tréninku,“ vysvětluje rychlík Pavlišta. V sobotu by však měl počítat i s dalšími borci, například s nadějným juniorem Janem Janů, orientačními běžci Janem Šedivým a Alešem Drahokoupilem či s Kamilem Krunkou, žijícím střídavě v Čechách a Německu. Rychlost si chce na kbelské trati otestovat také skvělý ultravytrvalec Radek Brunner.

V soutěži žen se podle startovky utká maratonkyně Kateřina Kriegelová z Velkých Losin, jež má z Kbel loňský osobák s hodnotou 37:46, s aktuální stříbrnou halovou mistryní republiky na 3 000 metrů Ladou Novákovou. Druhá jmenovaná sice závodí spíš na kratších distancích, ale občas si zaběhne i desítku, například loňské Běchovice zvládla za úctyhodných 36:22.

Kriegelovou při nedávném garážovém maratonu v Českých Budějovicích trápilo bolavé tříslo, nyní je však již v pořádku. „Něco jsem potrénovala, s trenérem jsme měli krátké soustředění na horách. Pocitově netuším, jak mi bude v sobotu. Já i on doufáme, že to bude lepší než minulý rok, aspoň o pár vteřin," předpovídá Kriegelová, mimo jiné i tanečnice flamenca.

Do ženského pořadí by ještě mohly promluvit další závodnice – stále se zlepšující Hana Randáková, atletka a bývalá tenistka Vendula Peteříková či pardubická běžecká stálice Denisa Kozáková.

Leckterý hobík zažije v sobotu závodní premiéru, studující závodníci si to na desítce rozdají také o akademické tituly a nesmíme opomenout vložený závod na 5 km a běh dětí.

AKUTUÁLNĚ:

  • V pátek bude do prodeje uvolněno 70 nezaplacených registrací, sledujte web závodu.
  • Při závodu můžete využít služeb vodičů, konkrétně na časy: 40, 45 a 50 minut, možná též na 60 minut.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 26.02.2014 10:38:07

První březnová sobota bude patřit prvního dílu seriálu Mizuno Running Cup. Palestra Kbelská 10 již naplnila kapacitu 1 500 účastníků a slibuje souboje elitních tuzemských vytrvalců. Hlavními adepty na vítězství jsou Severočech Vít Pavlišta a juniorka Lada Nováková, závod však přilákal další kvalitní běžce.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 81 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:48 (2013)

Vejtek muž 28.02.2014 10:36:26

Ahoj, kvůli nachlazení nemůžu běžet Kbelskou desítku, kdo by chtěl startovní číslo, volejta na 777 866 751 a domluvíme se.

zdraví Vítek Procházka

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.