Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

MALÉ ZÁVODY: V dubnu lze běžet kolem bunkrů nebo za koláč

MALÉ ZÁVODY: V dubnu lze běžet kolem bunkrů nebo za koláč
foto: Martin Symon

Petr Říman | 09.04.2014 | přečteno: 3621×

Začal první skutečně jarní měsíc a běžci se konečně vrací to, co do běhu v zimě investoval. Termínovka praská ve švech a jeden neví, kam si skočit dřív. Na koláče do Bujanova? Kolem bunkrů do Ústí nad Labem? Vybrali jsme pro vás z každého dubnového víkendu jeden malý krásný závod.

Závodník, který si chce užít atmosféru velkého závodu v malém, navštíví tuto sobotu jihočeské Bujanovské koláčové běhy. Tímto závodem žije celá obec Bujanov a obyvatelé vytváří kolem trati bouřlivou atmosféru. Po závodě každý dostane pravý jihočeský koláč, následuje opékání steaků, narazí se pivo… To ale není vše. Každý rok vítěz jedné vybrané kategorie dostane hlavní cenu od místních myslivců – zastřeleného divokého kance. Letos prase patří vítězovi kategorie „B“ Muži od 40 do 50 let. Ti, kterým připadá trať hlavního 15,4 km závodu dlouhá, si můžou zaběhnout přidružený Starostův běh na 4,8 km.

O velikonoční neděli se na severu Čech v Ústí nad Labem koná Pětka s Mumií. „Závod pořádáme v pohodové atmosféře především pro kondiční běžce z okolí, ale objevili jej i běžci ze vzdálenějších míst. Účastnickou kuriozitou by letos mělo být pět běžců ze Švédska, kteří v blízkosti budou v době závodu trávit dovolenou a objevili jej v termínovce na behej.com,“ říká za pořadatele Jan Kostovič, syn našeho redakčního kolegy.

Trať vede po asfaltové cyklostezce podél řeky Labe a má prakticky nulové převýšení. Trasu lemuje prvorepubliková obranná linie tvořená betonovými bunkry. Zázemí i s šatnami a sprchami, které často nebývá ani u větších závodu, je na fotbalovém stadionu ve Svádově u Ústí nad Labem.

I další sobotu se na severu Čech běží terénní půlmaraton kolem romantické zříceniny Hasištejn. První tři kilometry jsou jediné na asfaltu. Poté následuje již jen běh po lesních pečlivě značených cestičkách. Loňští účastníci si pochvalovali i vyznačení velkých nerovností a kamenů. V areálu startu a cíle se lze osprchovat v teplé vodě a v dobré restauraci nabrat nové síly. Pro účastníky je jídlo v ceně startovného. Pořadatel také poskytuje nadstandardní čtyři občerstvovací stanice na trati a možnost zvážení se před startem a po dokončení. Závodník si tak může zkontrolovat svůj pitný režim a rychle napravit případné odchylky…

DUBNOVÁ DOMÁCÍ TERMÍNOVKA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 09.04.2014 15:29:04

Začal první skutečně jarní měsíc a běžci se konečně vrací to, co do běhu v zimě investoval. Termínovka praská ve švech a jeden neví, kam si skočit dřív. Na koláče do Bujanova? Kolem bunkrů do Ústí nad Labem? Vybrali jsme pro vás z každého dubnového víkendu jeden malý krásný závod.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.