Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

MALÉ ZÁVODY: To léto vede nějak do kopce

MALÉ ZÁVODY: To léto vede nějak do kopce
foto: Milan Krupka

Petr Říman | 03.07.2014 | přečteno: 7353×

Osobáky a jejich překonávání si necháme zase na podzim. K létu patří příroda a terén, na rozpálenou silnici se nechce, a tak naše červencová nabídka malých, leč útulných akcí bude poněkud kopcovitá. V kopcích se nabere síla a na podzimních závodech se nám bude jenom hodit.

I závodník – závislák je donucen čerpat dovolenou. Jeho rodina se snaží po poradě s termínovkou vybrat prázdninovou destinaci co možná nejvíc závodů prostou. Že je to úkol sysifovský, v českých podmínkách téměř nemožný, však každý správný závodní narkoman ví, a zůstává proto ledově klidný. Do dvojitého dna kufru vpašuje tištěnou Termínovku či ještě lépe tablet s online připojením, aby mohl sledovat novinky a reagovat na změny ve startovních listinách.

Hned první červencovou neděli se konají ve středních Čechách dva závody do pořádných krpálů. Seriál Kopec se stěhuje do Lochovic, odkud se vybíhá na vrch Plešivec po 5,5 kilometrů dlouhé trati. Loni se zde uskutečnila výstava o Ivu Domanském, uvidíme, čím pořadatelé překvapí letos.

Kousek odsud, vlastně přes kopec, se v Berouně koná Třístudánkový maraton. Tento název žádné zvláštní kopce neevokuje. Organizátoři buď omylem, či úmyslně v názvu zapomněli uvést, že mezi dotyčnými studánkami stojí rozhledna Děd, kudy trasa také vede. Maratonci se nahoru podívají osmkrát, desítkáři pouze dvakrát. V horku, které zde většinou panuje, to možná i stačí.

Báječné ženy v báječném běhu pořádají v sobotu 12. července v báječné České Třebové Báječný letní kros pro kohokoli. Tratě od sto metrů do kilometru pro děti a čtyři až osm kilometrů pro dospělé v lesnatém a lučním terénu slibují, že si vybere každý. A hlavně – kde se sejdou báječné ženy, bývá báječná zábava a také se vyskytují nejrůznější domácí koláče v množství větším než malém. Nezbývá tedy než akci doporučit. Pro váhavce ještě nutno zmínit konání soutěže o nejbáječnější sukénku. Příležitost i pro skotské spoluobčany!

Z beskydské Dolní Lomné od výborné pekárny vede krásná lesní cestička vyzývající k proběhnutí. Po chvíli začne sice stoupat, ale to na začátku vidět není. Vždy koncem července, letos 27., se zde koná jeden ze závodů Českého poháru běhu do vrchu Běh na Kozubovou. Na cestě k cíli u horské chaty vystřídáte mírnější stoupání s větším…

Z přehledu červencových malých závodů nám nějak vypadly závody u vody a kolem vody. Ty si tentokrát musíte najít v termínovce sami. Je jich tam přes stovku, tak to není těžký úkol.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 03.07.2014 11:20:14

Osobáky a jejich překonávání si necháme zase na podzim. K létu patří příroda a terén, na rozpálenou silnici se nechce, a tak naše červencová nabídka malých, leč útulných akcí bude poněkud kopcovitá. V kopcích se nabere síla a na podzimních závodech se nám bude jenom hodit.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.