Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TIPY NA ZÁVODY: V létě je čas na novinky

TIPY NA ZÁVODY: V létě je čas na novinky
foto: Vladimír Kudrna

Petr Říman | 08.07.2015 | přečteno: 4632×

Přes léto je počasí teplejší a vztah běžců k závodům chladnější. Eliťáci zbrojí na podzimní část sezony a závody berou spíš tréninkově. Leč mnohý hobík se urputně dožaduje své porce závodního zápolení. Přinášíme několik tipů, které spojuje jediné – jsou velmi mladé. V kolonce ročník se objevuje maximálně pětka.

Komu vadí letní horké počasí, může již v pátek 10. července zkusit K9 Night Run. Na devítikilometrovou trať kolem pardubické Kunětické hory se startuje ve večerních hodinách, Čelovka je proto povinná. Vzhledem k tomu, že se jedná o trať krosovou se závěrečným výběhem po schodech na Kunětickou Horu, bude i velmi potřebná.

Druhý ročník Jizerského Ultratrailu konaný v sobotu 18. července má jednu velkou výhodu a jednu nevýhodu. Výhodou je, že během jednoho dne poznáte skoro celé Jizerky. Nevýhodou je, že přitom uběhnete 68 kilometrů. Akce je tedy pouze pro zkušenější běžecké fajnšmekry.

O týden později si můžete proběhnout Lednický-valtický areál v rámci seriálu Běhej Lesy. Pokud chcete ochutnat atmosféru velkého závodu, ale bez velkých davů, vyzkoušejte poslední červencovou neděli v rodišti Karla Havlíčka na Vysočině Borovskou desítku. Na pestré trati v okolí Havlíčkovy Borové najdete asfalti lesní cesty a cestičky. Díky kamerám na trati a obrazovkám na cílové tribuně mají komentátoři i diváci přehled o průběhu celého závodu.

1. srpna se v Mariánských Lázních odehraje závod pro běžce pivaře. Na místním atletickém stadionu se poběží závod na jednu míli, tedy čtyři kola na oválu. Rozdíl oproti klasické šestnáctistovce je v tom, že před prvním kolem a po uběhnutí každého dalšího kola musí závodník vypít jedno pivo, dohromady tedy čtyři piva. Pro méně vyspělé běžce či pivaře je zde také možnost přihlásit se do štafety, uběhnout pouze 400 metrů a vypít jedno pivo.

Hobíci jezdí na závody také kvůli setkání s podobně postiženými. Ve Stráži pod Ralskem toho využijí a uspořádají 15. srpna společný noční výběh. Ideální možnost si popovídat se spoluběžci a vyhnout se závodění!

Ve stejný den se „běží“ také čtyřstovka Red Bull 400 po skokanském můstku v Harrachově. Akce je sice již vyprodána, ale zabojovat o pár volných registrací můžete v projektu Benziny Rozběhni to naplno.

Uzavírání prázdnin a tedy vlastně také otevírání podzimní běžecké sezony obstarává již potřetí na sever od Prahy Běh Zlončickou roklí. Na výběr je ze tří tras od 7 do 21 kilometrů a pořadatelé slibují domácí občerstvení z kuchyní místních hospodyněk.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 10.07.2015 08:30:09

Přes léto je počasí teplejší a vztah běžců k závodům chladnější. Eliťáci zbrojí na podzimní část sezony a závody berou spíš tréninkově. Leč mnohý hobík se urputně dožaduje své porce závodního zápolení. Přinášíme několik tipů, které spojuje jediné. Jsou velmi mladé. V kolonce ročník se objevuje maximálně pětka.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.