Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

MALÉ ZÁVODY: Listopad přináší až pekelné vedro. Vydrží do čertů?

MALÉ ZÁVODY: Listopad přináší až pekelné vedro. Vydrží do čertů?
foto: archív webu Mikulášského běhu na Bradech

Petr Říman | 12.11.2014 | přečteno: 3695×

Pravé podzimní pošmourno ještě nenastalo a pořád vládne ideální běžecké počasí. Běžcova duše jásá! Využije toho, že se zatím nezačíná hádat s duší lyžařskou a může zvesela obrážet závody. Na těch malých se tentokrát dají oslavit narozeniny, přijdou čerti, Mikuláši, besídky a pozávodní pivo pomalu začnou vytlačovat grog a punč.

Každý správný běžec na jihu Čech jistě zná Evu Pláničkovou a určitě se zúčastnil nějakého závodu, který pořádala. Nenechá si tedy ujít ani Běh okolo Jordánu konaný i příležitosti jejích narozenin. Běží se na pět kilometrů a trať je bez velkého převýšení.

Další sobotu, 22. listopadu, zvou pořadatelé do Pikovic na Pražský parkový survival. Je to příležitost okusit něco z adventure závodů v „lidských“ rozměrech. Tyto závody se většinou konají jako vícedenní, kromě běhání obsahují kolo, kajak, lezení po skalách a řadu jiných disciplín, vymyšlených poněkud sadistickými pořadateli (myšleno pochopitelně v nadsázce). V tomto případě slibují, že se budou krotit a všechny disciplíny napěchovali do pěti hodin. Vzdálenosti tedy budou na adventure téměř dětské.

Poslední listopadovou neděli mají maratonci předposlední letošní možnost složit v Čechách reparát za nepovedený maraton, zkusit si vylepšit osobák, popřípadě jen přidat nějakou tu další čárku. Na cyklostezce v Ústí nad Labem se koná první ročník Ústeckého maratonu. Trať vede kolem Labe, je téměř rovinatá a vybízí k rychlým časům. Kdo si netroufne na celý maraton, může si zaběhnout půlku nebo desítku.

Těžko říct, jak to první prosincový víkend bude Svatá trojice stíhat… Mikuláš se má – aspoň podle názvu závodů – objevit na šesti bězích napříč republikou. Asi by stálo za to nahlédnout do jeho tréninkového deníku, nebo rovnou zavolat antidopingové komisaře? Má se totiž objevit na závodech ve Zlíně, Čimelicích, Kamenici nad Lípou a Úpici. Ale pozor: to vše zvládnou za sobotu! V neděli má být totiž ještě na Bradech a Včelné.

Rohatý kolega má svůj sólo běh další sobotu v Kroměříži. Hodné i zlobivé závodníky se bude snažit dostihnout po silnici i cyklostezce na vzdálenosti deseti kilometrů.

Začátkem prosince vypuká také sezona běhů vánočních a adventních, v termínovce je jich jedenáct. Příležitostí k preventivní liposukci před vánočními svátky mají tedy běžci víc než dost. Příští díl tohoto seriálu bude věnován speciálně běhům štědrodenním, Štěpánským, Silvestrovským a Novoročním. Je jich také požehnaně, a tak si žádný běžec po svátcích nebude moci stěžovat na to, že přibral.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 12.11.2014 21:18:24

Pravé podzimní pošmourno ještě nenastalo a pořád vládne ideální běžecké počasí. Běžcova duše jásá! Využije toho, že se zatím nezačíná hádat s duší lyžařskou a může zvesela obrážet závody. Na těch malých se tentokrát dají oslavit narozeniny, přijdou čerti, Mikuláši, besídky a pozávodní pivo pomalu začnou vytlačovat grog a punč.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.