Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Králický Sněžník uvidí duel dvou českých trailových špiček

Králický Sněžník uvidí duel dvou českých trailových špiček
foto: Ladislav Adámek, Salomon Trail Running Cup

tisková zpráva | 03.06.2014 | přečteno: 5200×

Královský trail na Králickém Sněžníku se koná již tuto sobotu. Třicetikilometrová pouť třetím nejvyšším pohořím země a zpět nedotčenou přírodou. To je druhý český díl Salomon Trail Running Cup 2014. Trať měří 30 km s převýšením 1 200 metrů a své síly a aktuální formu na ní poměří Jan Zemaník a Robert Krupička, dvě esa českého skyrunningu.

„Nepoběžíme na úplný vrchol po asfaltu, ale trať povede kousek pod ním v lese, stejně jako loni. Zaprvé chceme nabídnout poměření výkonů s loňskem, a zadruhé, nechceme jít proti přírodě, protože v tomto období zde hnízdí linduška horská, vzácný zpěvný pták z čeledi konipasovitých,“ vysvětluje Martin Dvořák, šéf pořadatelského tý­mu.

Trasa vede národním parkem nádhernou krajinou s lavinovými poli a subalpinskou vegetací, až ve výškách přes tisíc metrů. Samotný vrchol Sněžníku má 1 424 metrů. Proto musí každý závodník nést nabitý mobilní telefon pro případ nebezpečí. Tři občerstvovací stanice by měly zajistit energetický základ a zároveň následné rychlé vyčištění lesa. Časový limit je osm hodin.

Zázemí najdou běžci na Dolní Moravě v luxusním hotelu Vista, kam bude vstup do wellness zdarma. Doprovodný program i samotný závod moderuje olympijský vítěz ze Salt Lake City 2002 Aleš Valenta, který nedaleko odtud ve Štítech provozuje vlastní Akrobat park s hotelem.

Každý ze včas přihlášených běžců si může nechat na startovní číslo vytisknout svoji vlastní výzvu. Vyráží se v 11 hodin.

Oproti loňskému premiérovému ročníku se chystají už i běžci zvučných jmen. Můžeme se těšit na souboj nejlepších Čechů – vrchaře Roberta Krupičku a skyrunnera Jana Zemaníka a ještě výborného Jana Mrázka. Kdo s koho? Tipněte si! K tomu se čeká účast předních běžců ze sousedního Polska.

Jak obstojí obhájce loňského prvenství Karel Axmann (čas 2:11)? Nejlepší ženou byla loni jedenáctá absolutně Kateřina Matrasová, běželo 91 statečných. „Stálo nám to za to, bylo to opravdu perfektní. Trať byla běžecká, žádné přehnané krpály, skutečně zážitek,“ rozplýval se třetí v cíli výtečný 51letý veterán Josef Poduška, který přijel vlakem z Kladna. „Po všech stránkách výborné, krásná, ale náročná trať. Zvlněná, ne jen nahoru, po vrstevnicích. Horské cestičky paráda.“

Více o závodě naleznete na www.strc.cz.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.05.2014 20:35:26

Královský trail na Králickém Sněžníku se koná již příští sobotu, 7.června. Třicetikilometrová pouť třetím nejvyšším pohořím země a zpět nedotčenou přírodou. To je druhý český díl Salomon Trail Running Cup 2014. Trať měří 30 km s převýšením 1 200 metrů a své síly a aktuální formu na ní poměří Jan Zemaník a Robert Krupička, dvě esa českého skyrunningu.
Odkaz na článek

avatar

Unho

Celkem 5730,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:05 (2012)

Puchta muž 30.05.2014 10:57:25

Poduška je Pepa a né Karel ;)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.