Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rekordní účast na sobotním pražském Salomon Citytrailu

Rekordní účast na sobotním pražském Salomon Citytrailu
foto: Ladislav Adámek, STRC

Salomon Trail Running Cup | 28.06.2015 | přečteno: 3922×

Premiérový vítězný zážitek pro Ondřeje Fejfara, repete pro Pavlu Zahálkovou a k tomu účastnický rekord 570 běžců a startér olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda. Salomon Citytrail Praha na Petříně zdárně naplnil i milenecký místopis. FOTKY VÝSLEDKY

Igor Zajcov z běloruského Minsku totiž těsně před vyhlášením výsledků na pódiu pro nejlepší požádal veřejně o ruku svoji přítelkyni Ksenii Bareišu a předal ji prstýnek. Tihle dva už budou na tenhle závod jezdit, nebo aspoň vzpomínat nadosmrti. Anebo jak jim láska vydrží…

Předtím ale samozřejmě oba běželi v rekordní mase 570 běžců. Teprve druhý ročník závodu, který byl už loni vyhlášen Závodem jara, potvrdil kvalitu. Fungoval jako magnet i v závodně nabitém programu poslední červnové soboty.

„Dal jsem mu přednost před Adrenalin Cupem,“ potvrdil nejzářivější běžec na startu Fejfar. Už od počátku udával tempo. Ale nečekaně se ho držel Ukrajinec Andrij Ivanov v barvách Kerteamu.

„Až na pátém kiláku ve stoupání jsem mu cuknul, tam se rozhodlo. Šel jsem si pak sám, chodím vždycky naplno, nejsem zvyklý nic vypouštět. Bylo to těžký, ale moc pěkný,“ hodnotil nejlepší běžec, který se chystal ještě na druhý start odpoledne do Lovosic…

Loňský zaváděcí rekord Víta Pavlišty 39:18 sice nepřekonal, ale potvrdil formu a udělal si radost po návratu ze studentského pobytu Erasmus ve Švédsku. Když přijel naposledy na otočku na kvalifikaci na evropské vrchy, na Lysé hoře v mlze zabloudil… Teď cestu do cíle našel snadno.

„Chytly mě hory a kopce. I když poslední silniční desítka v Karlstadtu, kde jsem skončil druhý za 31:48, mě sice trochu zviklala. Ale na silnici už jsem si svoje odběhal, terén je mnohem zábavnější, přináší více výzev,“ řekl muž v barvách především „terénní“ značky Inov-8. Přes léto se chce věnovat hodně tréninku a míří k podzimnímu Dolomitenmannovi a mistrovství světa v běhu do vrchu ve Walesu.

Ukrajinec Ivanov skončil s odstupem 1:22 minuty druhý, třetí byl Peter Maurer ze Sokolova. Až čtvrtý domácí Salomon orientační běžec Jan Mrázek. „Šel to v rámci tréninku, příští týden ho čeká světový pohár družstev v horském maratonu v Zermattu,“ vysvětlil jeho trenér Jan Kervitcer.

Zato nejlepší ženu Pavlu Zahálkovou čeká ostrý závod už v neděli, kdy se objeví na mistrovství republiky ve steeplu v domácí Plzni. „Jestli jsem se šetřila? Měla jsem to v plánu, ale moc se mi to nepovedlo, i když jsem to dnes plánovala jako ostřejší trénink,“ usmála se. Loni běžela za 46:59 dvanáctá mezi chlapy, letos 47:01 jako desátá…

V ženském poli šla brzy dopředu, její největší soupeřky Barbora Nekolová z Nike teamu a „salomonská“ Kamila Gregorová jí nestačily. „Já ani nevím, jestli jsem se cítila líp, já už si ten loňský závod ani nepamatuju,“ říkala ještě vítězka.

Běžela v mužské partičce, která jí na rovině nebo do kopců lehce utíkala, ovšem z kopců marně stíhala. „Nejsem orienťačka. Jen prý nevidím, takže to pustím, jde mi to samo,“ vysvětlila. Také ona touží po startu na mistrovství světa ve vrších – i když kvalifikační závod na okruzích na novoměstské sjezdovce Harusáku bude asi úplně jiná káva…

Citytrail Praha byl druhým dílem letošního Salomon trail running cupu, který pokračuje za tři týdny novinkovým zážitkem Citytrailem Ostrava. Nabízí už všude i kratší tratě, dvojice i štafety, stejně jako dětské závody. Průběžné pořadí najdete na www.strc.cz.

Závod patří také do premiérového ročníku série Pražského běžeckého poháru. Ten má za sebou už tři podniky a pokračuje na podzim.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

STRC muž 28.06.2015 08:49:50

Premiérový vítězný zážitek pro Ondřeje Fejfara, repete pro Pavlu Zahálkovou a k tomu účastnický rekord 570 běžců a startér olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda. Salomon Citytrail Praha na Petříně zdárně naplnil i milenecký místopis.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.