Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zimními mistry ČR v horském maratonu jsou Žákovský a Macurová

Zimními mistry ČR v horském maratonu jsou Žákovský a Macurová
foto: adidas 24 hodin na Lysé hoře

Jan Bořil | 24.01.2016 | přečteno: 5726×

Během nedělního dopoledne skončil extrémní závod adidas 24 hodin na Lysé hoře, Zimní MČR jednotlivců v horském maratonu. Závod se jako tradičně konal na svazích Lysé hory, jednotlivci i dvojice soupeřili v počtu okruhů korunovaných zdoláním beskydského vrcholu, které za 24 hodin zvládnou. Vítězi 24hodinovky se stali Petr Žákovský a Slovenka Linda Beniačová, Žákovský je novým mistrem ČR spolu s Petrou Macurovou, druhou v pořadí celkově. VÝSLEDKY

Organizátoři již dlouho dopředu avizovali, že letos budou v povinné výbavě nesmlouvaví. Na start tak nepustili nikoho bez řetízkových nesmeků, maček nebo bot s hroty (povoleny nebyly ani gumové nesmeky). Další povinnou složkou byl teplex, 250 g vážící kus oblečení, sloužící k rychlému zateplení podchlazeného nebo zraněného závodníka. Za to ovšem připravili pro závodníky skvělý servis, čítající např. i teplý raut.

Na Lysé hoře panovaly pravé zimní podmínky. Teplota nahoře v sobotu dopoledne začínala na –10°C, postupem závodu ale stoupala až k –5°C. Z počáteční obrovské viditelnosti se podmínky změnily na hustou mlhu a místy i silné sněžení, které výrazně snižovalo pocitovou teplotu. Vítr se pohybovat přibližně v rozmezí 5 – 15 m/s.

Na start se postavila bezmála tisícovka závodníků. V pořádku jich dokončilo přibližně o dvě stovky méně, ostatní museli kvůli únavě nebo zranění v průběhu závodu odstoupit. Záchranná služba přesto neřešila žádný život ohrožující případ. Na začátku závodu trvalo těm nejlepším jedno kolo přibližně hodinu a půl, s postupem času se tento čas natahoval až ke dvěma hodinám.

Mistrem ČR v zimním horském maratonu se stal Petr Žákovský, který s kontem 13 okruhů vyrovnal rekord. V ženách celkově vyhrála Linda Beniačová, která s 11 koly završila svůj vítězný hattrick, vyhrála totiž i loni a předloni. Druhá v pořadí, Petra Macurová s 10 okruhy, je mistryní ČR. V závodě dvojic byl pak nejlepší tým Kajakárna Český Těšín ve složení Radomír Benesz a Tomáš Suida s 15 výstupy.

Více info je pak k nalezení na www.lh24.cz/lh24.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

BorekJ muž 24.01.2016 18:57:23

Během nedělního dopoledne skončil extrémní to bylo závod Adidas 24 hodin na Lysé hoře, uznaný také jako Zimní MČR jednotlivců v horském maratonu. Závod se jako tradičně konal na svazích Lysé hory, jednotlivci i dvojice soupeřili v počtu okruhů, které za 24 hodin zvládnou vyběhnout. Mistry republiky se stali Petr Žákovský a Linda Beniačová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.