Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Chrobák a Ševčíková vyhráli LH24, oba v traťových rekordech

Chrobák a Ševčíková vyhráli LH24, oba v traťových rekordech
foto: archiv Renault LH24

Mirek Píštěk | 28.01.2018 | přečteno: 5563×

Letošní ročník LH24 přinesl nejeden traťový rekord. Absolutní vítěz Radek Chrobák překonal hranici 13 okruhů a stanovil tak nový traťový rekord na 14 okruhů. V průběhu celého závodu běžel velmi takticky a dokázal si skvěle rozložit síly, jako jeden z mála zvládl každý okruh běžet pod dvě hodiny. Slzy v cíli byly jasným dokladem toho, že tento závod jednak bolel, jednak přinesl neskutečný pocit euforie z vítězství a rekordu.

Hranici 13 okruhů překonal i druhý muž celkového pořadí, Zdeněk Hruška. Ten potřeboval ke zdolání 14 okruhů o 47 minut více než vítěz. Třetím mužem, který se několik okruhů přetahoval o 2. – 3. místo s vítězem se stal Jarda Vicher. Loni skončil na děleném 2. – 3. místě se Zdeňkem Hruškou na Javornické 100, výkonem na LH24 potvrdil své kvality.

Vítězkou ženské kategorie se stala Petra Ševčíková, jejíž počet okruhů je sice stejný jako favorizované Lindy Beniačové z roku 2015, ovšem rychlejší téměř o dvě hodiny. Kdyby Linda Beniačová po osmém kole neodstoupila, bylo by zajímavé sledovat duel mezi ní a Ševčíkovou. Ševčíková od začátku nasadila velmi vysoké tempo a celou dobu se držela v TOP20. Celkově skončila na obdivuhodném 10. místě! Druhou ženou se stala Ivana Šlachtová s 11 okruhy, ale téměř hodinovým mankem na druhou. Třetí ženou se stala Kateřina Klepáčová s 10 okruhy.

Rekordy padaly i v kategorii dvojic. Duo Otevřel & Svoboda společně otočili Lysou celkem 17×, což je o dvě kola více, než dosavadní rekord 15 okruhů. Nejrychlejší čas nejenom tohoto závodu ale všech současných na této trati předvedl Otevřel. První okruh, prodloužený o pasáž z Ostravice, zvládl za 1:07:52. Hned ze startu utekl všem závodníkům a společně se Svobodou přidávali jeden okruh za druhým. Na paty jim pomalu ale jistě dýchala dvojice Nezval & Skokan, kteří jako jediní, včetně vítězů dvojic, dokázali Lysou otočit 16×.

Favorizovaní běžci tedy většinou nedokončili. Velmi slušně to rozběhl Martin Nytra, ale odešel zejména psychicky: „LH24 je obrovská zkouška trpělivosti, odhodlání a pak až fyzické připravenosti. Já byl připraven pouze fyzicky.“ Byl sice po čtyřech kolech na celkovém druhém místě, ale rozhodl se skončit. "Připadal jsem si jako křeček! Stále stejný okruh, s nulovým výhledem, hromadou turistů a pomalejších běžců, které nebylo možné do kopce téměř předejít! Rozhodně to nebylo nic, v čem bych chtěl pokračovat po zbytek dne. Ale beru to jako zkušenost a před ostatními smekám.“

Po čtyřech kolech závod ukončil i vítěz z roku 2016 Petr Žákovský. Stanislav Najvert běžel velmi solidně, postupně se dostával dopředu, až atakoval celkové pódiové umístění. Je otázkou, zda by se mu to podařilo.

„Ze začátku to ještě šlo, ale po sedmi kolech a 11 hodinách mě bolelo celé tělo od hlavy až k patě a byl jsem úplně prázdný a nechtěl jsem být zombie na trati,“ uvedl Najvert, který po 87 km a více než 6 000 výškových metrech skončil. Letošní nezvykle příjemné zimní počasí běžcům připravilo téměř ideální podmínky.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 28.01.2018 11:02:05

Letošní ročník LH24 přinesl nejeden traťový rekord. Absolutní vítěz Radek Chrobák překonal hranici 13 okruhů a stanovil tak nový traťový rekord na 14 okruhů. Hranici 13 okruhů překonal i druhý muž celkového pořadí, Zdeněk Hruška.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.