Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Extrémní závod LH 24 čekají letos extrémní podmínky

Extrémní závod LH 24 čekají letos extrémní podmínky
foto: Jakub Stryk

tisková zpráva | 24.01.2019 | přečteno: 4758×

Nejnáročnější ročník čeká o tomto víkendu 26. a 27. ledna tisíc účastníků extrémního závodu Renault Kilpi 24 hodin na Lysé hoře (LH24). Zimní horský maraton jednotlivců a dvojic, se statusem Mistrovství České republiky, patří mezi nejobtížnější podniky svého druhu. Letos se koná poosmé, ale nikdy v jeho historii neleželo na královně Moravskoslezských Beskyd tolik sněhu.

„Podmínky na Lysé hoře jsou letos opravdu extrémní,“ potvrzuje Libor Uher, hlavní organizátor LH24. „Kromě sněhu mají navíc být, podle předpovědi, teploty hluboko pod nulou, takže tyto dvě kombinace opravdu dělají letošní ročník mimořádně těžkým,“ uvědomuje si. Doposud největší sněhová pokrývka 120 cm byla na Lysé hoře (1323 m. n. m.) během premiérového ročníku v roce 2012, v současné době je zde o metr více!

Plně obsazený závod hromadně odstartuje v sobotu 26. ledna v 10:00 hodin v Areálu Na Pile Ostravice v prostorách WOOD ARENY. Mezi českými i slovenskými závodníky nebude chybět loňský vítěz Radek Chrobák, držitel rekordu LH24. V roce 2018 zvládl 11,4 km dlouhý okruh (s převýšením 764 výškových metrů) absolvovat za 24 hodin 14krát, což představuje porci téměř 160 kilometrů.

Pro všechny účastníky, ať už v kategorii jednotlivců či ve štafetě dvojic, bude Renault Kilpi 24h nejen fyzickou výzvou, ale také souboj „s hlavou“. Musí se totiž stále dokola pouštět do dalšího stoupání na vrchol Lysé hory a překonat touhu zůstat v pohodlí a teple depa závodu v Hotelu Sepetná. Na psychice nepřidá ani fakt, že většinu závodu účastníci absolvují za tmy. Kdo se stane vítězem letošní LH 24, bude jasné v neděli 27. ledna v 10:00 hodin. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční ve 12:00 hodin v Areálu Na Pile Ostravice v prostorách WOOD ARENY.

Zde pořadatelé připravili pro všechny sportovce i návštěvníky hlídané parkoviště s dostatečnou kapacitou. „Všem doporučujeme, aby se nesnažili vyjet na Sepetnou ani k transformátoru, kde bude od pátečního odpoledne až do nedělní 13. hodiny zákaz výjezdu a parkování. Závodníci mohu využívat zdarma vývoz,“ dodává Libor Uher.

Jednou z novinek letošního ročníku LH 24 je tipovací soutěž pro fanoušky, doprovod i všechny návštěvníky LH 24. V centru závodu ve Fans-zoně u Hotelu Sepetná si může každý příchozí v sobotu 26. ledna mezi 12. až 18. hodinou u pořadatele tipnout, kolik jednotlivých výstupů zaznamená kontrolní stanice na vrcholu Lysé hory během celého závodu za všechny závodníky. Hraje se o hodnotné ceny od partnerů závodu i Obce Ostravice, na jejímž území se extrémní závod koná.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 24.01.2019 08:39:53

Nejnáročnější ročník čeká o tomto víkendu 26. a 27. ledna tisíc účastníků extrémního závodu Renault Kilpi 24 hodin na Lysé hoře (LH24). Zimní horský maraton jednotlivců a dvojic, se statusem Mistrovství České republiky, patří mezi nejobtížnější podniky svého druhu. Letos se koná poosmé, ale nikdy v jeho historii neleželo na královně Moravskoslezských Beskyd tolik sněhu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.