Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Babí léto na hradě Loket okořenily špičkové výkony

Babí léto na hradě Loket okořenily špičkové výkony
foto: Trikam

tisková zpráva | 25.09.2017 | přečteno: 3488×

Poslední finálový díl seriálu Běžíme na hrad se uskutečnil za běžecky příjemného počasí v Karlovarském kraji na hradě Loket. Ranní hustá mlha se rozpustila a po předchozích deštivých a nevlídných dnech se svatý Petr umoudřil a vykouzlil nad Loktem dokonce i pár slunečních paprsků. Impozantní hrad nad řekou a amfiteátrem vytvořil nezapomenutelnou kulisu konci letošního seriálu.

O dopolední program se ji tradičně postaraly dětské závody. Všechny dětské tratě na 100, 300, 600 a 1200 metrů byly vyznačeny v těsném okolí zázemí závodů a zčásti kopírovaly Pohádkovou cestu. Sami malí závodníci si tak pohádkovku mohli užít během dne dvakrát.

Čtvrtkilák v patnáctikilovém brnění opět přilákal odvážlivce, kteří se pouštěli do souboje s časem, který již na Točníku vytvořil Roman Šebrle. Jeho výkon odolal celý rok a je z něj tedy letos nejrychlejší rytíř. Na Lokti se do brnění navlékla i pěkná řádka žen a je proto k úvaze, zda v příštím roce tyto „železné“ závody nerozdělit i podle pohlaví. V amfiteátru pod Loktem začínala také Pohádková cesta na které děti narazily na opravdové pohádkové bytosti. A tak zatímco se mnozí rodiče rozklusávali a připravovali na svůj závod, jejich děti se nechaly zcela polapit do světa pohádky o Lesních zvířatech, kterou jim nabídla poslední letošní Pohádková cesta. Kromě Čtvrtkiláku v brnění a Pohádkové cesty, čekal na účastníky ještě i lanový park, případně pro všechny registrované i kvízová hra Tajemství hradu. Opět nás potěšila i dvě šermířská vystoupení skupiny Duellanti, která se stala již nedílnou součástí seriálu. Děti mohly v navštívit stánek našeho partnera Hypoteční banky, kde si užili malování na obličej a další hry přímo v zázemí.

Sportovně rodinný den na Lokti ale nebyl zdaleka jenom o doprovodném programu, nebo o dětských závodech – naopak. Odpolední závody a především Patnáctka přilákaly nejen loňského vítěze, ale i běžeckého guru Miloše Škorpila a také českou olympioničku, účastnici maratonského závodu na OH v Londýně Ivanu Sekyrovou. Pětka i Patnáctka na Lokti patří k těm nejhezčím z celého roku a jsou tak téměř perlami seriálu. Tratě jsou celkem svižné a časy obou vítězů to nakonec potvrdily. Veliká část tratí Pětky a Patnáctky totiž vede po naprosté rovině podél řeky Ohře, kde se běhá opravdu rychle. Jedinými kopečky jsou pro obě tratě společné městské výběhy do cíle k hradbám hradu Loket a potom krátký výběh ke skalnímu tunelu. Na Patnáctce jsou nejnáročnější stoupání těsně před polovinou tratě na „otočce“ ve Starém Sedle. Zážitkem s trochou respektu byl pro všechny běžce, kteří na tratích v Lokti běžně netrénují, přeběh jednoho, nebo na Patnáctce dvou houpacích mostů. Především ten „zadní“ před otočkou Patnáctky stál za to.

Patnáctka měla na zadní otočce v Sedle lehce změněnou trať a stala se tak o něco běhavější. Vítězem závodu na Patnáctce se nakonec po vynikajícím výkonu stal stejně jako vloni Jan Sokol. V ženské kategorii zvítězila reprezentantka Ivana Sekyrová. Ta se v průběhu závodu pohybovala na čtvrtém, třetím, ale i druhém místě v celkovém pořadí. Cílem nakonec proběhla těsně třetí v celkovém pořadí zahrnujícím i nejlepší muže.

V příštích dnech vám ještě přineseme rozhovory, kterými se k závodům na Lokti vrátíme z pohledu jeho vítězů, nebo i dalších účastníků. A protože byl Loket finále letošního seriálu, budeme se vracet i k celkovým výsledkům celoročního Běžíme na hrad.

Výsledky:

15 km muži: 1. Jan Sokol (AK Sokolov) 57:08,8; 2. Ondřej Jadlovský (Dolní Žandov) 1:01:11,1; 3. Ondřej Brada 1:01:27,0

15 km ženy: 1. Ivana Sekyrová (AK Sokolov) 1:01:15,0; 2. Anežka Křížová (Hora Svaté Kateřiny) 1:12:11,8; 3. Jarmilka Herbst (HerbsticiRunTeam) 1:14:40,3

5 km muži: 1. Filip Jáč (ASK Elna Počerady) 20:01,6; 2. Jan Linhart, 20:16,8; 3. Anton Bartoshek, 22:17,3

5 km ženy: 1. Miroslava Böse (Kamenice) 24:26,8 2. Monika Černá (MLOL Mariánské Lázně) 24:41,1; 3. Marcela Bradová 24:48,4

Hlavním mediálním partnerem akce je Běhej.com.

Kompletní výsledky

Všem závodníkům a účastníkům seriálu Běžíme na hrad ze srdce děkujeme za jejich přízeň. Mnoho z Vás s námi objelo celý seriál napříč celou republiku a zdolalo hradby řady českých hradů. Velmi nás těší, že se naše základna závodníků Běžíme na hrad stále rozrůstá! Věříme, že jste si letošní sezonu užili do syta a společně s námi se těšíte na další ročník seriálu. V roce 2018 budeme slavit první větší výročí, a to 5. let. Běhejte rádi, užívejte si pohybu a uvidíme se v roce 2018 na atraktivních trasách seriálu s minimem asfaltu, v obklopení krás naší historie a přírody!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 28.09.2017 08:15:22

Poslední finálový díl seriálu Běžíme na hrad se uskutečnil za běžecky příjemného počasí v Karlovarském kraji na hradě Loket. Ranní hustá mlha se rozpustila a po předchozích deštivých a nevlídných dnech se svatý Petr umoudřil a vykouzlil nad Loktem dokonce i pár slunečních paprsků. Impozantní hrad nad řekou a amfiteátrem vytvořil nezapomenutelnou kulisu konci letošního seriálu.

Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.