Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Petra Kamínková prodloužila sérii titulů, Pavlišta diskvalifikován!

Petra Kamínková prodloužila sérii titulů, Pavlišta diskvalifikován!
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 14.04.2018 | přečteno: 12099×

Je to skoro k nevíře, ale šňůra mistrovských titulů Petry Kamínkové se nezastavuje ani v jejích 45 letech. V sobotu v Pardubicích zdolala všechny své soupeřky, včetně Ivany Sekyrové, a to přesto, že před pouhým týdnem stála na pódiu i při pražském Sportisimo 1/2Maratonu! V mužích o 8 vteřin porazil Jirka Homoláč Víta Pavlištu, třetí za nimi dobíhal Petr Pechek. O něco později oznámil Český atletický svaz, že diskvalifikoval pětici závodníků – včetně Pavlišty, jelikož neběželi v oddílových dresech! VÝSLEDKY CELKOVÉ , VÝSLEDKY MČR

První dvě příčky absolutně patřily keňským běžcům z Benedek Teamu (1:05:25 resp.1:05:43), stejně tak v závodě žen dominovala jejich krajanka (1:18:03). Hlavní atrakcí půlmaratonu však byly výkony Čechů a tradiční mistrovství republiky na této distanci.

Pozici domácí jedničky mezi vytrvalci potvrdil Jiří Homoláč, který získal titul, přestože závod, již druhý půlmaraton v jednom týdnu (minulou sobotu v Praze za 1:04:33), pojal tentokrát tréninkově. K vítězství mu stačil čas 1:06:15. „Trenér mi závod povolil, ale měl jsem se šetřit a běžet zhruba v tempu maratonu, zrychlil jsem tedy až ve finiši v posledních 400 metrech,“ popsal svěřenec legendárního Roba Štefka v cíli, závodící za VSK Univerzita Brno. „Další start plánuju až na pražském maratonu, kde bych chtěl zaútočit na svůj osobní rekord. Nechci závodit pod tlakem a dávat si konkrétní cíle, i když tu jsou samozřejmě i limity na mistrovství Evropy,“ doplnil s nadhledem novopečený mistr republiky.

Skvělý čas 1:06:23 zaběhl liberecký Vít Pavlišta, loňský šampion. „S Jirkou jsme běželi společně, utekl mi až v závěru. Kvůli zranění mi nevyšel start na maratonu v Seville na konci února, tak se teď připravuju na pražský maraton,“ prozradil se svým výkonem spokojený Pavlišta, který však byl dodatečně diskvalifikován v mistrovské soutěži s tímto vyjádřením atletického svazu:

„Závodníci Vít Pavlišta, Robert Heczko, Jiří Křeček, Iva Kroužilová a Ivana Vávrů byli vyřazeni z výsledků domácího šampionátu v půlmaratonu, který se uskutečnil 14. dubna v Pardubicích. Důvodem vyřazení z výsledkové listiny mistrovství ČR v půlmaratonu je porušení soutěžního řádu, ve kterém se píše, že závodníci, resp. závodnice, mohou startovat pouze buď v oddílovém dresu nebo v oddílové kombinéze. Tuto podmínku výše zmínění závodníci nesplnili."

Pavlišta na zákrok rozhodčích pak reagoval v příspěvku na svém facebookovém profilu: „Degradovat Mistrovství České republiky v půlmaratonu (už tak nepříliš valné úrovně) tím, že z první pětky v cíli ČAS vyloučí dva české výkony, protože se jim nezdá barva jejich trička, to už skutečně vyžaduje mít atletiku a běh v srdíčku. Bravo @czatletika,“ čímž vyvolal velice živou diskusi v komentářích.

Pravidlo oblékat oddílový dres na mistrovských akcích není nové, v propozicích soutěží se toto uvádí dlouhodobě a i v případě letošního MČR v Pardubicích se závodníci mohli dočíst u startovní listiny zveřejněné tři dny před závodem, že: „Technický delegát MČR v 1/2 maratonu upozorňuje, že všichni startující v MČR mají povinnost startovat v oddílových dresech, které jsou uvedeny v evidenci ČAS. Start v jiném dresu není přípustný. Za jiný dres se považuje i reprezentační dres.“ Porušení této podmínky bylo dosud tolerováno, avšak nyní se svaz rozhodl zakročit.

Na povinnost letos před závodem důrazněji upozorňovaly i samy oddíly a trenéři a byla připomínána také na místě při samotné prezentaci. Otázkou je, zda měly zmíněné diskvalifikace přijít až v cíli, když už byli závodníci na start připuštěni… K diskusi je i to, nakolik je toto pravidlo logické u běžců mimo dráhu, kteří jsou svazem obecně méně podporováni a kteří třeba potřebují právě na tričku využít určitý marketingový prostor. A je tu i téma kvality tuzemských dresů a jejich vhodnosti pro dlouhé silniční závody, které se odehrávají v odlišných podmínkách než kratší závody na dráze, při nichž tolik nehrozí nepříjemné odřeniny apod. Může být třeba toto tím důvodem, proč někteří běžci z atletických oddílů volí raději jiný závodní outfit?

Petr Pechek z Maratonstavu Úpice se tak v rámci MČR posunul na druhou příčku a třetí skončil Kamil Krunka z Nového Města nad Metují. „S Kamilem jsme běželi spolu do 10. kilometru, pak už jsem pokračoval sám s větším odstupem na Vítka,“ popsal přední český maratonec Pechek s dnešním výkonem 1:08:38. Krunkovi se časomíra zastavila na 1:09:33.

Pro Petru Kamínkovou to je již šestý titul mistryně republiky v půlmaratonu, čímž vyrovnala zápis dnes druhé Ivany Sekyrové. „Prvních 10 km bylo v pohodě, i když únava po Praze samozřejmě byla, pak jsem se trochu trápila, bylo i dost teplo. S Ivčou jsme běžely až do 15. kilometru," líčila s úsměvem olomoucká závodnice, dnes nejrychlejší Češka za 1:21:01, kterou na jaře čekají ještě půlmaratony ze série RunCzech v Karlových Varech a Olomouci.

To sokolovská Ivana Sekyrová dnes startovala po delší době a doběhla si v pohodě pro stříbro výkonem 1:21:46. „Přes zimu jsem běhala dlouhé běhy v kopcích, připravuju se na pražský maraton a pak chci zkusit horské běhy," uvedla v doprovodu své dospělé dcery, která dělala mamince support na trati a úspěšně se věnuje sprintům.

Také souboj o bronz žen probíhal ve dvojici, zde mezi Danielou Havránkovou z PSK Olymp Praha a Martinou Vévodovou z AK Perná, a tentokrát až do posledních metrů. Prvně jmenovaná nakonec časem 1:23:00 obhájila o pouhé 4 vteřiny loňské 3. místo a na mistrovské bedně se tak sešla po roce totožná ženská sestava.

Letošní závod kromě poměrně teplého počasí poznamenala také změna trasy a s tím související úpravy časového pořadu. Běžci sice nebyli zavedeni do otevřených míst ve Starém Hradišti, kde v minulosti foukal nepříjemný vítr, ale značení kilometrů nebylo vždy úplně viditelné a skutečnost, že závodníci na desítku byli vypuštěni na stejný okruh jen 15 minut před půlmaratonci, způsobila nepříjemné předbíhání a drobné zmatky v cíli.

Anketa

Postupoval podle vás atletický svaz ku prospěchu atletiky, když vyloučil pětici závodníků z výsledků MČR kvůli tomu, že na sobě při závodě neměli oddílová trička?

ano
 
100 hl.
ne
 
167 hl.
Celkem hlasovalo 267 uživatelů.

Komentáře (Celkem 40)

Nalezené položky: 40 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

behej.com 14.04.2018 15:16:13

Je to skoro k nevíře, ale šňůra mistrovských titulů Petry Kamínkové se nezastavuje ani v jejích 45 letech. V sobotu v Pardubicích zdolala všechny své soupeřky, včetně Ivany Sekyrové, a to přesto, že před pouhým týdnem stála na pódiu i při pražském Sportisimo 1/2Maratonu! Třetí dnes doběhla v mistrovské soutěži Daniela Havránková. V mužích o 8 vteřin porazil Jirka Homoláč Víta Pavlištu, třetí za nimi dobíhal Petr Pechek. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

avatar

Celkem 21779,5 km
Minulý měsíc 74,6 km

Momo11 muž 14.04.2018 21:50:58

To s těmi dresy považuji za naprosto nechutnou buzeraci!!! Jednak se ta informace objevila pozdě, druhak byla sdělována závodníkům víceméně při registraci do závodu. Většině lidí ty oficiální dresy nesedí, protože jsou hromadně vyráběny pro stovky lidí a spodní část už tuplem ne… Vítek Pavlišta si zaslouží svou medaili, odběhl si to sám a těžko na to mohl mít vliv nějaký dres!!!

avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:31 (2024)
půlmaraton: 1:24:58 (2023)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 14.04.2018 22:22:40

Tak jsou nominováni klubem, jinak by se na MČR ani nedostali, je logické, že poběží v dresu (pokud jim nesedí, dalo by se to předem samozřejmě řešit). Když ale někdo nechce sundat triko se sponzory… Podle mě je to trapné především od těch sportovců, co se na pravidla vysrali, když byli včas upozorněni, že se to letos bude kontrolovat.

Na druhou stranu bych to bral spíš jako formální vyřazení, pro všechny, co to sledují, bude Pavlišta jako ten, co doběhl letos druhý. Kdyby ovšem vyhrál, tak to by byla jiná veselice.

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 14.04.2018 22:29:21

>> Meescha, 14. 04. 2018 22:22:40

Tady je otázkou, proč je tedy vůbec připouštěli na start v rámci MČR, když kontrolu by asi měl provést technický delegát před startem, včetně toho, zda závodníci mají startovní čísla apod. DQ až po závodu se mi nelíbí.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Tachlovice

Celkem 7759,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:24 (2015)
půlmaraton: 1:23:23 (2015)
maraton: 3:17:32 (2015)

kaz67 muž 14.04.2018 22:54:48

přesně tak, jak píšeš, proč je někdo pustil na start,

docela by mi zajímalo, jestli byli vyloučeni důsledností kontrolorů a nebo někdo podal protest

Motto: hrozně rád běhám
avatar

Praha

10 km: 0:29:57 (1992)

Trepifajxl muž 15.04.2018 00:03:58

je to přesně tak jak píše Meescha, pravidla jsou jasně daná a jestli někdo neběžel proto, že až na startu zjistil, že mu nesedí oddílový drez, pak dotyčnému pravděpodobně měkne mozek

nejednalo se o „speciální olympiádu“ všichni dotyční byli svéprávní atd.

Motto: není důležité zúčastnit se, ale vyhrát!
avatar

10 km: 0:36:12 (2016)
půlmaraton: 1:23:23 (2013)

-rRadek- muž 15.04.2018 06:54:43

Na základě barvy dresu nikoho nediskvalifikovali, pouze je nezahrnuli do výsledků republikového šampionátu. Stále platí, že Vít Pavlišta doběhl druhý z Čechů a celkově čtvrtý v rámci Pardubického vinařškého půlmaratonu.

Ono nařízení se může zdát poněkud nešťastné a že nebylo ve větším předstihu. Nicméně když už mě někdo registruje, do závodu přihlásí a dá mi dres, viděl bych to minimálně jako slušnost si na tuto akci obléknout. Triko se jmény mecenášů bych si nechal na jiné neoficiální akce.

Běhat se prý dá v čemkoliv. Nářky o starém a nefunkčním tílku jsem zrovna od Vítka nečekal. Kdyby chtěl a požádal, určitě by mu v oddíle dali něco novějšího na sebe.

Motto: Život bez běhání je stejný nesmysl jako pták bez křídel.
avatar

maraton: 2:56:59 (2019)

Wroclav muž 15.04.2018 07:05:19

No být na bedně jen proto, že ten přede mnou měl blbý triko, je ehm.. úsměvné. Ale mě si nevšímejte, já dělám do včel..

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 15.04.2018 07:57:46

Škoda, že nejlepší žena na MČR čas 1:21, když Eva měla na RunCzech 1:11 – otázkou je, proč MČR není zadotováno, aby si tam závodníci vydělali víc než na RunCzech a tím je to do závodu přitáhlo.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Chomutov

Celkem 41585 km
Minulý měsíc 455 km
10 km: 0:40:32 (2018)
půlmaraton: 1:29:31 (2022)
maraton: 3:14:51 (2018)

ZdenaPrso žena 15.04.2018 08:51:34

Loni tohle nikomu nevadilo…

Motto: "Každý den je jen jednou za život."
avatar

Desert muž 15.04.2018 09:32:14

>> Petr Kaňovský, 15. 04. 2018 07:57:46

každý běhá raději tam, kde to sype, je víc peněz na doplňkové věci, 1:11 není výkon na každý den :-P

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 15.04.2018 09:37:43

Jak tu již bylo řečeno výše, běžci nebyli diskvalifikováni, pouze nejsou zahrnuti do výsledků mistrovství ČR. Jestliže je v soutěžním řádu uvedena podmínka, že závodníci mohou startovat pouze buď v oddílovém dresu nebo v oddílové kombinéze není o čem diskutovat. Problém je spíše v tom, že u nás je zvykem zákony a předpisy obecně nedodržovat a obcházet. Možná mohlo být před startem ze strany ČAS více zdůrazněno, že tentokrát nebude tenhle prohřešek ze strany běžců tolerován jako tomu bylo doposud.

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 15.04.2018 14:10:28

Nejvetsi problem tech DQ v kategorie MCR vidim v tom, ze to nebylo durazne komunikovano predem. To, ze se ma behat v oddilovych dresech, je znamo asi kazdemu. Ovsem roky toto bylo porusovano bez toho, ze by to byl kdy problem. To by se potom anulovalo opravdu hodne titulu Kaminkove, Sekyrove, EVN a dalsich… Pravidlo je pravidlo, ale s potvrzenim startu melo prijit ze svazu jasne varovani na oddily, ze se potom tvrde pujde. Nejake upozorneni na strankach svazu, popravde, kdo to cte? Ano, bafunari danych oddilu meli. Preci jen vyzadovat dresy az ve svolavatelne je dosti pozde i pro domaci bezce. Pouceni pro priste a preji Vitovi, at pri Prazskem maratonu dobehne prvni v oddilovem dresu. Mimochodem paradoxni je, ze roky to byl prave Vitek, kdo behal jako jeden z mala v oddilovem dresu. Az posledni 2 sezony ma materialni podporu a hned na to doplati.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 15.04.2018 14:35:22

poziadavka, ze ich mali DQ uz pred startom, aleebo teda nepovolit styart nema logiku

startovali AJ – popri MR vo verejnom zavode , na ktory mali platnu prihlasku a na nom mohli bezat aj v medvedej kozi ci svadobnych satach.

zakazat start im nik nemohol

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sokolov

Celkem 12877 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:32:56 (2009)
půlmaraton: 1:12:21 (2010)
maraton: 2:28:28 (2014)

Hustey muž 15.04.2018 14:47:55

>> Skritek Hugo, 15. 04. 2018 14:10:28

Nejvetsi problem tech DQ v kategorie MCR vidim v tom, ze to nebylo durazne komunikovano predem. - v lednu 2018 bylo klubům zasláno následující: Prosíme oddíly/kluby, aby věnovali zvýšenou pozornost části 6. Přihlášky – Oddílové a klubové oblečení.

Od roku 2018 bude nově zavedena evidence oddílových/klu­bových dresů, které jsou na základě soutěžního řádu vyžadovány pro start v mistrovských soutěžích, kde bude správnost těchto dresů důsledně kontrolována.

- 11.4.2018 (při zveřejnění startovky M ČR) bylo vydáno upozornění: Technický delegát MČR v 1/2 maratonu upozorňuje, že všichni startující v MČR mají povinnost startovat v oddílových dresech, které jsou uvedeny v evidenci ČAS. Start v jiném dresu není přípustný. Za jiný dres se považuje i reprezentač­ní dres.

- při prezentaci bylo každému závodníkovi připomenuto, že musí startovat v oddílovém dresu

Myslím, že to je důrazná komunikace předem a pokud nastal nějaký problém (a nešlo o záměrné porušení pravidel při upřednostnění osobních sponzorů), tak v komunikaci mezi oddílem a závodníkem.

Mimochodem paradoxni je, ze roky to byl prave Vitek, kdo behal jako jeden z mala v oddilovem dresu. Az posledni 2 sezony ma materialni podporu a hned na to doplati.

Dle fotek Vítek naposledy běžel v oddílovém dresu v r. 2012! (viz. 2013, 2014, 2015, 2016, 2017)

V tomto ohledu je na tom tedy podobně, jako zmiňované Kamínková, Sekyrová, EVN a další…

Motto: There is no finish line...
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 15.04.2018 15:39:15

>> Hustey, 15. 04. 2018 14:47:55

No jestli chudák dostal dres naposledy v r. 2012, tak se ani nedivím, že ho nemá. Pokud ho na MČR hlásil klub, tak mu ten dres měl také dodat. Jinak je to pro mne nemístná buzerace ČAS, až bude dávat peníze na všechny starty, všechno vybavení, všechny výdaje na reprezentaci na mezinárodních závodech, alespoň pro 5 TOP závodníků v kategorii, tak ať určuje, v čem se má MČR běhat. S financováním je tomu podobně i u ostatních sportů, ten máš má alespoň sebereflexi, že vyžaduje konkrétní typ oblečení, nikoli klubové oblečení. Ono několik hodin fyzické aktivity v nepadnoucím dresu má za následek nejen horší výkon, ale slušné fyzické šrámy.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Celkem 38520,25 km
Minulý měsíc 400,4 km
10 km: 0:38:19 (2017)
půlmaraton: 1:22:47 (2018)
maraton: 2:59:35 (2018)

Jadran77 muž 15.04.2018 18:21:33

Je nešťastné diskvalifikovat druhého v pořadí. Na druhou stranu musím potvrdit, že bylo důrazně upozorňováno na klubový dres. Daleko větší degradaci MČR I celého 1/2M mi přijde na trať pustit 15 minut před startem závod na 10km. Musím říct, že se jednalo o slušnou kličkovanou pro mě a co teprve pro ty rychlejší běžce.

avatar

Pavel Frček muž 15.04.2018 18:53:09

Titulek článku je zavádějící a lehce bulvární. Pavlišta nebyl diskvalifikován, jak správně napsal i rRadek a v celkových výsledcích byl jeho výkon také ponechán.

Pravidlo o povinném použití oddílového dresu při MČR platí již nejméně 6 let (Soutěžní řád ČAS, čl. 16 (Zvláštní technická ustanovení, odst. k). Ze své praxe rozhodčího vím, že všem závodníkům je tato skutečnost velmi dobře známa a na závodech na dráze si to také nikdo netroufne. Je tedy jasné, že to trvale platí i pro všechny mistráky mimo dráhu, tedy ne jen „tentokrát“, Rosťo ☺. Jsem si také jist, že poběží-li Vítek mistrovskou desítku, že ten oddílový dres určitě mít bude, a to ne kvůli nedělním Pardubicím. Úvaha o možných „fyzických šrámech“ kvůli nekvalitnímu triku je v dnešní době nesmyslná, kvalitní trička mají už i žáčkové v Radotíně, takže v Liberci tím spíš.

Rozhodnutí, že ve výsledcích MČR nebude uveden bylo, ať si říká kdo chce co chce, správné. Koneckonců, jeho reakci krátce po doběhu na to, že nebude mít mistrovskou medaili za druhé místo, jsem slyšel dost zřetelně na vlastní uši.

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 15.04.2018 20:20:11

>> Pavel Frček, 15. 04. 2018 18:53:09

Možná jsem se trochu špatně vyjádřil. Neměl jsem na mysli, že to platí jen tentokrát, ale že tentokrát to nebude tolerováno tak, jako tomu bylo v předcházejících letech.

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

10 km: 0:53:39 (2015)
půlmaraton: 1:56:00 (2015)

gilwen77 žena 16.04.2018 06:50:14

Pravidla jsou pravidla a jejich neznalost neomlouvá. Já je taky občas porušuju, ale vždy s vědomím, že hrdě přijmu trest. Ani idiotské pravidlo by se nemělo měnit na základě dlouhodobému porušování, ale ve standardním řízení.

Článek a některé příspěvky pod ním mají podobně ubulený nádech, jako o limitech na olympiádu. Ví se o tom, že to existuje, co je potřeba a když se to vyžaduje, tak se fšici diví a křičí, že pravidla. A zvlášť u sportovců bych dodržování pravidel brala jako standard. Vlastně nevím proč, asi jsem furt ovlivněná těmi videi se Zátopkem

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 16.04.2018 08:01:12

>> Pavel Frček, 15. 04. 2018 18:53:09

Informace o toleranci „neklubových“ triček v minulosti, stejně jako o tom, že letos byla tolerována jiná klubová trička, než nahlášená na ČAS, mám z jiného webu. Protože se opakují i zde, nemám důvod jim nevěřit. Rozhodčí by měli rozhodovat ve prospěch sportovce, naštěstí aspoň v naší federaci tomu tak je. Pokud se ČAS rozhodl vyžadovat něco poprvé (byť to má v pravidlech), jistě má i jiné, mírnější, tresty.

Kvalitu sportovního oblečení neprověřuje použitý materiál, i ty se kvalitativně liší, ale správný střih a velikost. Jaká trička mají žáčkové v Radotíně nevím, ale docela dobře vím, že špatně padnoucí oblečení na vytrvalostním sportu může způsobit dost velké šrámy. Sama jsem si z Pardubic šrám odnesla, přestože kombinace oblečení je prověřená.

Naposledy jsem byla na stupních vítězů MČR (v jiném sportu) v r. 2015, na třetím místě. Pokud by někdo z rozhodčích diskvalifikoval moje kolegyně na vyšších místech kvůli pdobnému „papírovému“ porušení pravidel, nechtěla bych jinou medaili než tu, kterou jsem si zasloužila svým sportovním výkonem.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 16.04.2018 08:45:24

>> Pavel Frček, 15. 04. 2018 18:53:09 …poběží-li Vítek mistrovskou desítku…

>> jaala, 16. 04. 2018 08:01:12 …špatně padnoucí oblečení…

Google ⇒ mistrovství České republiky v běhu na 10 kilometrů na dráze 2017 a 1. foto v tamní galerii

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 16.04.2018 09:08:52

>> jm1, 16. 04. 2018 08:45:24

:-) fotku vidím, smyslu nerozumím. přesně vím, kde jsem ten šrám v sobotu získala, přestože na 10 km toto oblečení vyhovovalo. Ale ano, pánové jsou menší citlivky :-).

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Praha 4

Celkem 12063,1 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:23 (2017)
půlmaraton: 1:29:02 (2012)
maraton: 3:23:24 (1997)

Enrico muž 16.04.2018 10:11:45

Trať byla rychlá, občerstvení dobrý . Je fakt , že značení kilometrů trochui pokulhávalo, spíš mi trošku vadili „mísící se davy“ desítkářů . Ale z mého pohledu se to dalo přežít :-)

Motto: Běhám pro radost a pro vyčištění hlavy od každodenních problémů
avatar

MS82 muž 16.04.2018 10:48:57

>> turekm, 16. 04. 2018 02:14:08

Ja tam nebyl, ale zajima me to! :-)

avatar

Pavel Frček muž 16.04.2018 14:46:16

>> jaala, 16. 04. 2018 08:01:12

ČAS to má v pravidlech už řadu let a v Pardubicích to v žádném případě nebylo poprvé, jen se to mediálně patřičně rozmázlo. Pokud byla kombinace oblečení prověřená, pak onen „šrám“ asi způsobilo něco jiného… (Docela se mi rozběhla fantazie, kde asi ten šrám vznikl ☺☺ ) A jinou medaili v případě, který uvádíš? Tu by ti rozhodčí určitě nedali

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 16.04.2018 15:23:45

>> Pavel Frček, 16. 04. 2018 14:46:16

:-) však říkám, že pokud to ČAS doteď nevyžadoval, bylo by moudré dát přechodné období a jiný typ trestu (jsem si přečetla, má je k dispozici).

Kombinace byla prověřená na 10 km, 21 km už bylo moc. Ono bylo totiž tepleji, než rosničky předpokládaly, takže maličkatá improvizace. A fantazie je v mém věku nepatřičná:-).

No když by mi nedali tu medaili, na kterou mám nárok podle výkonu, tak bych nechtěla žádnou (A. Špelec můj vzor). Ale jak jsem již psala, naštěstí v našem sportu se věci řeší ve prospěch závodníka, nikoli ve prospěch nedodržovaných pravidel činovníků.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

10 km: 0:39:24 (2015)
půlmaraton: 1:29:34 (2014)
maraton: 3:11:05 (2015)

Petr H muž 16.04.2018 17:37:51

V té debatě o nařízení nosit klubový dres mě chybí jedna myšlenka. – Já bych řekl, že to nařízení je snad pro dobro klubu. – Aby závodníci, kteří za ten který klub startují opravdu byli nuceni si obléknout dres svého klubu. – Vždyť tak dělají svému klubu reklamu. To má klub třeba nějakého sponzora a jeho logo má na tričku. A závodník, místo aby respektoval povinnosti k svému klubu, si vezme své tričko se svými reklamními nápisy a dělá reklamu někomu úplně jinému?

Mně se líbí reálné běžecké závody, že se pořádají úplně mimo oficiální svaz. Ale když už je pár těch oficiálních závodů pod svazem, kde si kluby v ČAS odhlasují pravidla, která mají chránit jejich ekonomické zájmy, tak je snad logické, že se ta pravidla pak vyžadují. Kdo chce s vlky bíti, musí s vlky víti.

Pokud to tedy nějaký klub svému závodníkovi s tím tričkem nepřipomněl, tak byl sám proti sobě, což nedává smysl. Takže pokud to nějaký klub opomněl, tak to muselo být kvůli své neschopnosti sledovat informace o dění v jejich sportu.

avatar

Pavel Frček muž 16.04.2018 22:28:41

>> Petr H, 16. 04. 2018 17:37:51 By, býti, obyčej, babyka… Vy, vysoký, výt, výskat, žvýkat…

avatar

Celkem 3908 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:48:17 (2013)
půlmaraton: 1:44:59 (2009)
maraton: 3:50:05 (2005)

vsara žena 16.04.2018 23:36:31

>> Pavel Frček, 16. 04. 2018 22:28:41

Krááá.

Pavle, ty jsi to ale VŮBEC nepochopil. V té větě se praví, že když vrána s vlky vije věnec, je pak za to bita. :-)) :-)) Možná jsem to taky úplně nepochopila. Nevím, proč bych se měla s vlky bít. To radši uletím.

Jo, gramatika je i pro vrány někdy problém.

kráááá vrána Sára

Nalezené položky: 40 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.