Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

I přes virózu dokázal vrchař Janů potřetí vyhrát Velkou kunratickou

I přes virózu dokázal vrchař Janů potřetí vyhrát Velkou kunratickou
foto: Petr Kostovič (archivní snímek)

Josef Smetana | 11.11.2018 | přečteno: 6471×

Reprezentační vrchař Jan Janů znovu ukázal, že mu trať Velké kunratické sedí a časem 11:33,4 zvítězil i v 85. ročníku. Panovalo naprosto špičkové počasí – bylo relativně teplo, trasa byla suchá a upravená, v potoku bylo méně vody než obvykle. Pro člena Mizuno Teamu je to již třetí triumf v řadě z pouhých tří startů na tomto legendárním českém krosu! Závod žen v novém rekordu trati vyhrála Adéla Stránská.

„Byl jsem teď tři týdny na soustředění na Zadově a přivezl jsem si odtamtud virózu, takže jsem moc ve vítězství nedoufal. Ale běželo se mi skvěle a brzo jsem začal dotahovat závodníky přede mnou. Na rovince jsem to pak pustil úplně a mám velkou radost z dalšího prvenství,“ uvedl v cíli vítěz, který i přes výtečné podmínky zaostal za svým loňským osobním rekordem 11:20,1. Rekord závodu drží již od roku 1979 Vlastimil Zwiefelhofer a má snad nepřekonatelnou hodnotu 10:58,9.

Na druhém místě skončil Michal Šmahel z Inov8 Teamu (11:44), třetí byl Marek Chrascina z Jablunkova (11:49), který se částečně připravuje s pražským Kerteamem kouče Kervitcera. Šestinásobný vítěz VK a špičkový orienťák Jan Procházka tentokrát bral osmou příčku.

V ženách na kratší trati vyhrála Adéla Stránská v čase 7:16,4 (rekord trati!), které se tento podzim daří i na silnici – nedávno zazářila například v osobácích na Běchovicích a rovněž na 10km trati Hronov-Náchod. Za ní se umístila specialistka na orientační běhy Kamila Gregorová, mj. členka Kerteamu: „Letos příznivé počasí, tvrdší trať a pěkné porovnání s top soupeřkami,“ glosovala na sociální síti. Bronz získala Anna Šimková.

Závod žen přes Hrádek přinesl vítězství letní biatlonistce a přední vrchařce Pavle Schorné (14:01), druhá byla opět Kamila Gregorová, obě přitom reprezentují Mizuno Team stejně jako celkový vítěz Janů.

Online výsledky: http://www.velkakunraticka.cz/…ky/2018/muzi, http://www.velkakunraticka.cz/…ky/2018/zeny

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 11.11.2018 12:25:18

Reprezentační vrchař Jan Janů znovu ukázal, že mu trať Velké kunratické sedí a časem 11:33,4 zvítězil i v 85. ročníku. Panovalo naprosto špičkové počasí – bylo relativně teplo, trasa byla suchá a upravená, v potoku bylo méně vody než obvykle. Pro člena Mizuno Teamu je to již čtvrtý triumf v řadě z pouhých čtyř startů na tomto legendárním českém krosu!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.