Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TYPOLOGIE BĚŽCŮ: Nadšený běžecký začátečník

Stanislav Blaha | 14.04.2007 | přečteno: 21852×

Indiánská chůze byla nahrazena pomalým během, ledničku ovládl bílý jogurt se zeleninou, klobásky a škvarky definitivně prohrály bitvu s ovesnými vločkami a těstovinami. Poslední cigareta byla uhašena v půli, hospůdka na rohu marně vábí svým neonem.

Novopečený běžec začne dýchat, endorfinem nahradí předchozí legální i nelegální drogy a s překvapením zjišťuje, že za tuto novou substanci se neplatí penězi ani kocovinou. Shodí deset kilo a sám sobě se diví, jak mohl polovinu života prochodit s batohem na břiše.

Objeví, že dlouhý běh je jeden z mála způsobů, jak alespoň na chvíli vypnout mozek a na nic nemyslet. Po krátkém období útlumu se mu rozhojněn vrací sexuální apetit. Pracovní stresy se najednou zdají méně zničující.

Před běžeckým nemluvnětem se otvírá nový vesmír, plný hvězd, hvězdiček i planet v podobě usmívajících se, či naopak zachmuřených lidiček, které vedou pro něj nesrozumitelné řeči.

Třeba o tom, jak nemají natrénováno, přepálili začátek, překročili anaerobní práh, zakyselili se laktátem, odtáhli druhou polovinu, finišovali na krev, zůstali těsně pod bednou a podobných nesmyslech. Běžcovo srdce přesto vycítí, že mu z těchto běžeckých galaxií kyne příslib nových přátelství a nezapomenutelných zážitků.

Ó, jak krásné je být nepopsaným listem a čekat na nové příběhy. Tak ať mu to běhá!

Stanislav Blaha


Z dalších dílů: Talent od Boha, Nadšený začátečník, Tragéd, Studená plotna, Běhá celá rodina, Podivín, Teoretik, Reklamní produkt, Chrt, Pohodář, Veterán, Ultras, Mudrc, Černý panter.

Pro další díly mě inspirujte, stačí název či charakteristika jednou větou.