Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TYPOLOGIE BĚŽCŮ: Běhá celá rodina

Stanislav Blaha | 05.05.2007 | přečteno: 11313×

Na první pohled ideální stav. Rodinné klany působí na ostatní běžce velmi inspirativně, u „běžeckých disidentů“, kteří běhají navzdory rodině a okolí, vzbuzují závistivé reakce. Ale pojďme spolu jednu takovou rodinu navštívit.

Už zdálky nás vítají šňůry na balkóně, plné běžeckého oblečení. V předsíni zakopneme o hromadu běžeckých bot. V celém obydlí je to cítit potem, masážními emulzemi a octanem hlinitým. Káva se nedá pít, vařila ji nejmladší ratolest s výronem kotníku, ostatní jsou totiž na okruhu.

Jako další občerstvení se podávají cereálie a tofu. Povedená rodinka se vrací. Otec něco drmolí o ztracené formě, matka si stěžuje na bolavé kyčle, dětičky se hádají, které více naběhalo.

Jen dědeček se usmívá, protože to jako vždy všem natřel. Ve frontě na sprchu si všimnou, že mají návštěvu a nabízejí jí, že ji vezmou na svůj báječný okruh. Děkujeme, poroučíme se a prcháme z domu.

Běžecké rodiny jsou vzácný přírodní úkaz, ideální líhně budoucích šampiónů, častí pořadatelé běžeckých závodů a hlavně báječní lidé s ohromným sportovním srdíčkem.

Až je někde na závodech potkáte, obdarujte je úsměvem, zaslouží si to!

Stanislav Blaha


Z dalších dílů: Podivín, Teoretik, Reklamní produkt, Chrt, Pohodář, Veterán, Ultras, Mudrc, Černý panter.

Pro další díly mě inspirujte, stačí název či charakteristika jednou větou.