Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

<em>Tragéd, Otec zakladatel, se chystá na Spartathlon!</em>

behej.com | 28.06.2007 | přečteno: 6868×

Redakci behej.com se podařil investigativní majstrštyk. Vypátrala, že Tragéd, otec zakladatel hnutí, které ani kloudně neumí popsat samo sebe, se chystá zlomit prokletí a zdolat trať delší deseti kilometrů. A to ne ledasjakou!

Několikaleté popisování jeho marného snažení o zdolání maratonské mety přivedlo k běhání stovky lidí a vyústilo až ve zrod stránek behej.com, sám velký Tragéd se však zcela utajeně chystal šokovat svět.

Zcela ignoroval svůj mrtvý a přitom stále navštěvovanější blog a to jen proto, aby se nikdo nedovtípil, že se chystá vytřít zrak ultralegendě MŠ přímo v kolébce dálkových běhů – při řeckém Spartathlonu!

„Když mi nejde maraton, dám rovnou superultra,“ suše pronesl po posledním tréninku, při kterém se mu ozvalo pošedesátésedmé pravé koleno. „Nic mne neodradí, kolikrát nechám po cestě do práce auto u cesty a dál jdu po svých,“ pronesl pyšně, avšak zamlčel, že tak již přišel o deset mercedesů a jeden zcela nový velorex.

Oproti všem radám a zásadám vštěpovaným maratonským panicům na webu, který sám pomáhal přivést na svět, se Tragéd pouští do svérázného tréninku: každý týden má v plánu dát 500 km (z toho 300 bos a s lampou simulující řecký žár připevněnou nad hlavou).

Na dotaz, zda to nejsou zbytečně vysoké dávky, jen kroutí hlavou: „Týden před startem vypustím a budu dávat jen úseky.“

Svůj kladný vztah k internetu kromě používání online deníků a sdílených dokumentů demonstroval i nedávným (rovněž utajeným) vynálezem, který zničí svět velkovýrobců obuvi – nasdílel přes internet svou sbírku bot, které pořídil před všemi marnými pokusy o zdolání 42km mety.

„Původně jsem to chtěl všechno navěšet v kůlně na hřebík, ale když jsem viděl ceny posledních modelů, přišlo mi líto všech študáků a nemajetných veteránů. Jeden pár jsem si však nechal pro sebe,“ dodal se spikleneckým úsměvem.

Redakce behej.com uzavírá mezi sebou sázky, zda Tragéd skutečně trať zdolá nebo nakonec rozešle svým třem tisícovkám přátel tradiční sms „nebudu to lámat“. Zatímco polovina redaktorů se přiklání k názoru, že ona sms opravdu na displeje zklamaného fan klubu dorazí, druhá to jednoznačně odmítá a tvrdí, že dorazí vzkaz „zlomil jsem si to“.

Držíme palce, velký T!

… a děkujem ti za všechno