Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vydejte se za novou výzvou do Plzně na RunTour

Vydejte se za novou výzvou do Plzně na RunTour
foto: Jakub Vlček, Česká pojišťovna RunTour

Petr Kostovič | 11.05.2012 | přečteno: 4638×

V sobotu 19. května startuje závodem na deset a pět kilometrů v Plzni nový běžecký seriál RunTour. Závody postavené „na zelené louce“ lákají hobíky na pěkné zážitky, běžce toužící po vítězství na hodnotné ceny a všechny na pořádný kopec zábavy. Přicházíme s několika důvody, proč se postavit v Plzni na startovní čáru závodu RunTour České pojišťovny.

Důvod první: Doběhněte si pro pivo

Start, cíl a zázemí závodu je v areálu pivovaru, který vyrábí Prazdroj – českou klasiku. Nedoplnit po doběhu ionty zaslouženou „plzničkou“, to by byl hřích. Výdej startovních čísel bude probíhat v Návštěvnickém centru pivovaru, vítěz i vítězka desítky si vedle finanční odměny odnesou dva pětilitrové soudky Prazdroje, vítězové pětky soudek jeden.

Důvod druhý: Zaběhněte si rychlou pětku či desítku na úrovni osobního rekordu

Pro běžce jsou připraveny dvě distance. Hlavní závod na deset kilometrů a závod na poloviční distanci. Na běžce čeká trať rychlejší, než tomu bylo při pilotním závodu na podzim loňského roku.

„Trasa závodu je vedena více podél řeky, než tomu bylo při RunTour České pojišťovny na podzim loňského roku. Opustili jsme také areál bývalého Výstaviště a vynechali smyčku v historickém centru, závodníci nebudou muset sbíhat schody, trasa je běžečtější,“ říká Martin Pešta z pořádající Mather Activation.

Pětka je výzvou pro účastníky pražského maratonu. Běžečtí trenéři shodně tvrdí, že týden po maratonu se dá zaběhnout velmi rychlá pětka na úrovni osobního rekordu. Plzeň je tedy šancí na osobák i pro čerstvé maratonce.

Důvod třetí: Vytvořte si běžeckou výzvu

Stanovte si svou vlastní výzvu a během závodu se s ní poměřte. Při přihlášení na webových stránkách RunTour si můžete vytvořit vlastní výzvu pro tento závod. Už jen číst ty, které si dali dosud přihlášení běžci, pobaví. Posuďte sami:

„Když doběhnu pod 1 hod. 30 min., dám si pořádnou porci tataráku,“ píše ve své výzvě Marcela Wollrábová. Zajímavým způsobem, který určitě ocení celá rodina, se chce odměnit Marek Dolejš: "Když doběhnu v čase pod 0 hod. 52 min., tak doma vyluxuju. Jiří Mašek zase v případě, že to dá pod 50 minut, pozve manželku na večeři Na Spilku, Jana Schucková se při pokoření hranice 75 minut odmění párem nových bot. Jakou výzvu si dáte vy?

Důvod čtvrtý: Poměřte se se sportovními hvězdami

Za kolik to v Plzni dá český reprezentant v běhu na lyžích Dušan Kožíšek? Budete stačit dalšímu z reprezentantů, sdruženáři Pavlu Churavému? Běžecké závody jsou krásné i v tom, že se při nich bok po boku utkávají hobíci se sportovními hvězdami.

„Chodím běhat docela často, hlavně na začátku přípravy na další sezonu běžecké boty pomalu ani nevyzuju,“ říká Dušan Kožíšek a dodává: „Během roku se podívám i na závody – u nás hlavně různé přespoláky, ale absolvoval jsem i extrémní Adrenalin Cup a teď budu na startu RunTour v Plzni. Určitě poběžím desítku, ale netroufám si odhadovat, jak na tom budu s výkonností. Přece jen teď odpočívám po sezóně a ještě jsem se pořádně nepustil do přípravy.“

„Běžet proti Dušanovi je výzva,“ přiznává sdruženář Pavel Churavý. „Asi bude o něco rychlejší, protože můj trénink je díky skokanské části komplexnější, zatímco on je čistokrevný běžec. Určitě ale nezůstanu moc pozadu. Běžeckých závodů jsem zatím mnoho neabsolvoval, dva roky zpátky jsem ovšem běžel štafetu na maratonu a držel jsem se s nejlepšími. Ročně naběhám na suchu tak tisícovku kilometrů, teď na začátku přípravy tvoří běhání třetinu mého tréninku,“ říká Pavel Churavý.

Důvod pátý: Bavte se i mimo závod

Autogramiáda osobností, sportovní atrakce ASC Dukla a přítomnost běžeckého poradce. Na to vše se můžete těšit při prvním závodě v Plzni. Prozradíme alespoň, že běžcům přijde poradit donedávna skvělý domažlický maratonec Pavel Faschingbauer.

Důvod šestý: Poznejte nové závody

Závody Run Tour jsou sympatické tím, že pořadatelé vytvořili zcela nové podniky, nevyužívají zavedených závodů. Poznejte tváře známých měst jinak, prostřednictvím běhu. V Plzni již zmíněný areál pivovaru. Zárukou toho, že to při RunTour bude klapat jako na drátku, jsou pořadatelé z Mather Activation, která má organizační zkušenosti se starší sestřičkou tohoto seriálu, zimní SkiTour, do níž patří i Jizerská padesátka.

Poslední zpráva od pořadatelů zní: „Nasloucháme běžcům a na jejich popud jsme snížili startovné na kratší pětku ze 300 na 200 Kč. Nižší startovné neznamená chudší startovní balíček. V něm má kromě jiného každý účastník možnost stáhnout si zdarma svou běžeckou fotku ze závodu.“

Padesátikorunou ze startovného přispějí pořadatelé na dobročinné účely, stejnou částkou přispěje za každého běžce Nadace České pojišťovny. Ta zároveň poskytuje všem účastníkům úrazové pojištění pro závod.

Připojené fotografie jsou z pilotního závodu Runtour, který se v Plzni uskutečnil na podzim loňského roku.


WEB RUNTOUR

MĚSÍČNÍ TRÉNINKOVÝ PLÁN NA DESET KILOMETRŮ PRO MÍRNĚ POKROČILÉ BĚŽCE

REGISTRACE

STARTOVNÍ LISTINA

Anketa

Zúčastníte se některého ze závodů RunTour České pojišťovny?

 
2 hl.
 
8 hl.
Celkem hlasovalo 54 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 09.05.2012 09:09:36

Již za několik dní, 19. května, startuje závodem na deset a pět kilometrů v Plzni nový běžecký seriál RunTour. Závody postavené „na zelené louce“ lákají hobíky na pěkné zážitky, běžce toužící po vítězství na hodnotné ceny a všechny na pořádný kopec zábavy. Přicházíme s několika důvody, proč se postavit v Plzni na startovní čáru závodu RunTour České pojišťovny.
Odkaz na článek

avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 63524,33 km
Minulý měsíc 145,48 km
10 km: 0:35:57 (2001)
půlmaraton: 1:24:16 (2011)
maraton: 3:13:59 (2013)

hf muž 17.05.2012 21:58:40

ŽE BY OPĚT IGNORANCE VETERÁNŮ? TAKY ZESTÁRNETE. GOOD LUCK.

Motto: KEEP SMILING
avatar

Praha

Celkem 14588,46 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:55 (2013)
půlmaraton: 1:17:41 (2013)
maraton: 2:56:52 (2012)

marek27 muž 18.05.2012 16:25:42

Tak jsem si byl vyzvednout startovní balíček a jsem rád, že to bylo tak brzo, protože jinak bych ho už nemusel mít. Při předání nikdo neprovádí žádnou kontrolu.

Pobavil mne obsah. Číslo Běhej z roku 2009, to ještě není tak hrozný. Ale katalog Craft pro jaro – léto 2009, to je síla. A slevenky do Sportisima taky super. Kraťasy a triko Mizuno za ceny, které tam mají i teď. Boty Mizuno (typ, který nikdo jiný neprodává, zřejmě nějaká supermarketová verze), které budou k dostání od 1. července. Triko bohužel bavlněné.

Motto: www.marek27.cz
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.