Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vzhůru na Ještěd, panoramatický výhled a fofrem dolů

Vzhůru na Ještěd, panoramatický výhled a fofrem dolů
foto: Jan Herda

Tomáš Nohejl | 08.06.2012 | přečteno: 5318×

Tak snad se konečně probudí žhavý běžecký červen. Každopádně aspoň na trati třetího dílu Salomon Trail Running Cupu se v neděli řádně zapotíte. Běží se totiž na Ještěd a pak zase dolů. Pořadatelé připravili atraktivní novinku: na vrcholu trati na ochozu hotelu, se otočíte okolo poháru fotbalových mistrů Česka, který letos získali Liberečtí. A klub Slovan ho s ochotou zapůjčil!

Trať má přesně změřených deset kilometrů. „Oproti loňsku jsme trať víc poslali do terénu. A oběhne se po terase hotel na vrcholu, výš už se dostat nemůžete. Bude to pořádná drsárna, správný trail,“ hlásí za pořadatelský tým Martin Dvořák.

Hubáčkův hotel patří ke světoznámým architektonickým perlám, zahrál si i v půvabné knize a filmu Grandhotel od Jaroslava Rudiše a Davida Ondříčka.

Ale zpět do maratonek! Start je na konečné tramvaje u parkoviště a cesta brzy začnete stoupat vzhůru. Okolo lyžařských můstků se vyšplháte až k vrcholovému hřebeni, doběhnete k hotelu a odtud zase lesem dolů. Maximální stoupání má 29%, průměrné 12%, celkově to dělá 590 metrů.

Už ve 14 hodin startují nejmenší děti, ve 14:30 hobby běh na 1 600 metrů, v 15 hodin hlavní závod. V centru běžeckého minifestivalu najdete i stánek Salomonu, kde si můžete vyzkoušet materiál nebo nakoupit nové běžecké vybavení Salomon a Suunto s 30% slevou.

Loni zvítězili Petr Pechek za 35:13 a Radka Churaňová za 43:28, to je pro srovnání časů. I letos se objeví řada předních běžců v čele právě s Pechkem, Romanem Skalským, Radkem Grohou, Tomášem Blahou, Pavlou Havlovou, Ivou Milesovou nebo Terezou Zuzánkovou. Mezi nimi i reprezentační lyžař Dušan Kožíšek. Ten zná zdejší profily důkladně, na podobné trase od Hodkovic probíhá každoroční srpnový test národního družstva. „Jenom my běžíme pořád do kopce a končíme na vrcholu,“ vysvětluje.

Nedělní výlet na Ještěd může být i pro vás prologem prázdninových sportovních výkonů.

Průběžné pořadí seriálu, přihlášky na Ještěd i další program hledejte na www.strc.cz.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 15.06.2012 10:41:15

Tak snad se konečně probudí žhavý běžecký červen. Každopádně aspoň na trati třetího dílu Salomon Trail Running Cupu se příští neděli řádně zapotíte. Běží se totiž na Ještěd a pak zase dolů.
Odkaz na článek

avatar

Ondras_15 muž 24.06.2012 23:11:12

Gratulace vítězi! Dvě minuty na druhého je hodně…

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.