Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Františkolázeňské 24h pomůžete potřebným a změříte si hranice sil

Na Františkolázeňské 24h pomůžete potřebným a změříte si hranice sil
foto: Helen Hudečková

Květa Kuklová | 01.11.2015 | přečteno: 4025×

Podpořit dobrou věc a přitom si sáhnout na dno a překonat sám sebe? Obojí umožňuje Františkolázeňská 24hodinovka, letos pořádaná o víkendu 14. – 15. listopadu. Mottem podporovaného Hospice sv. Jiří je: „Nepřišli jsme zemřít, ale žít do posledního okamžiku.“ Tohle by mohlo být mottem i většiny běžců. Stačí přijít, udělat to, co nás baví a přispět na dobrou věc.

Běžecky nevážná akce, při níž jste v minulých letech mohli na startu potkat Miloše Škorpila, propagátora iniciativy Pomáhej během, převlečeného za pštrosa, láká netradičním pojetím i letos. Tentokrát můžete vyběhnout s novopečenými manželi v rámci svatebních oslav na jejich prvním společném běžeckém okruhu.

„Letos tady bude už potřetí Simona Buchnerová, sama středoškolačka po obrně, která poslední dva ročníky absolvovala jedno kolo. To je takový ten nejhezčí běh,“ přibližuje Miloš Škorpil, zakladatel Běžecké školy a partner akce.

„Byla jsem loni poprvé a byla jsem nadšená. Perfektní organizace, super naplánované počasí, velmi milé setkání s mnoha známými i neznámými lidmi, pokecání hlavně při chůzi, kterou jsem prokládala běh,“ zaujatě popisuje Míla Šavrdová, která se letos chystá znovu.

Také si můžete vyzkoušet jízdu na invalidních vozících zapůjčených od jednoho ze sponzorů, Vyšší odborné školy v Chebu. A jestli vám při běhu vyhládne, určitě se můžete těšit na bohatou hostinu. „Neskuteční dobrovolníci, kteří nabízeli občerstvení, rum, čokoládu, jednohubky se sádlem, neskutečné množství napečených sladkých dobrot, zázvorový čaj… No prostě všechno, co při běhu potřebujete,“ doplňuje Míla Šavrdová.

Letošní sedmý ročník již podruhé podporuje mobilní Hospic sv. Jiří, který pomáhá umírajícím i jejich rodinám na Chebsku. Od příštího roku chtějí rozšířit působnost i na Tachovsko, a proto je pro ně i jejich klienty důležitá každá koruna, která se zde vybere. Za každé uběhnuté kolo měřící 1 150 metrů je doporučena minimální částka 2,40 Kč. Příspěvek ale může být i vyšší.

„Vzpomínám si na situaci, kdy manžel jedné vozíčkářky slíbil vybranou částku zdvojnásobit. Těch dvacet tisíc, které musel zaplatit, ho dost překvapilo,“ směje se Miloš Škorpil.

V loňském roce se vybralo 130 083 Kč, což byla doposud nejvyšší získaná částka. Třeba se letos podaří tento rekord překonat. Přihlásit se můžete od 12:00 ve Františkových Lázních v ulici Ruská, naproti lázeňskému domu Luisa. Start proběhne v sobotu 14. listopadu ve 14:00 a akce probíhá do neděle 15. listopadu, opět do 14:00. Na akci se můžete také přihlásit jako dobrovolník. Více informací na stránkách: http://www.24beh.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

kvetinka199 žena 01.11.2015 23:59:23

Podpořit dobrou věc a přitom si sáhnout na dno a překonat sám sebe? Obojí umožňuje Františkolázeňská 24hodinovka, letos pořádaná o víkendu 14. – 15. listopadu. Mottem podporovaného Hospice sv. Jiří je: „Nepřišli jsme zemřít, ale žít do posledního okamžiku.“ Tohle by mohlo být mottem i většiny běžců. Stačí přijít, udělat to, co nás baví a přispět na dobrou věc.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.