Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Európsky charitatívny ultra beh NO FINISH LINE po prvýkrát na Slovensku

Európsky charitatívny ultra beh NO FINISH LINE po prvýkrát na Slovensku
foto: No finish line

tisková zpráva | 04.09.2019 | přečteno: 2732×

NO FINISH LINE, beh podporujúci myšlienku ochrany práv detí oslávi tento rok v Európe svoju 20. edíciu a premiérovo sa k tejto myšlienke pripojí aj Bratislava. 9.-13. októbra 2019 tak naše hlavné mesto ako dejisko doplní metropolu Francúzska Paríž, grécke Atény, nórske Oslo, francúzske Nice a Monaco.

Princíp behu NO FINISH LINE je jednoduchý a prístupný pre všetkých. Je to o behu alebo chôdzi po okruhu 1500 metrov, otvorenom 24/24h po dobu 5 dní, toľkokrát, koľko sa účastníkom chce alebo zvládnu. Môžu počas piatich dní kedykoľvek zabehnúť jeden okruh alebo maratón a to všetko samostatne alebo v tíme. Najlepší bežci v jednotlivých kategóriách budú vyhodnotení a ocenení.

„Beh No Finish Line svojou filozofiou a zameraním podporuje výhradne deti a prispieva k zvyšovaniu povedomia o ochrane a rešpektovaní ich práv. My sa na deti pozeráme ako na najcennejšiu devízu nášho bytia, preto rozhodnutie zorganizovať aj slovenskú edíciu tohto behu nebolo ťažké. Zvlášť keď vďaka takej bežnej veci ako je beh zrealizujeme alebo podporíme projekty, ktoré zlepšia životné podmienky detí z hľadiska zdravia, vzdelania, hygieny alebo výživy a to bez ohľadu na pôvod, náboženské vyznanie či ich pohlavie,“ hovorí o filozofii behu a zároveň motivácii priniesť NO FINISH LINE na Slovensko Katarína Petrášová z neziskovej organizácie Children&Future Bratislava.

Okruh slovenskej edície bude vytýčený na nábreží Dunaja medzi mostom Lafranconi a River Parkom, pričom technickú a organizačnú stránku behu zabezpečuje team Bratislava Marathon z agentúry BeCool. Generálnym partnerom tohto charitatívneho behu je zdravotná poisťovňa Dôvera. Tá dlhodobo podporuje šport a najmä beh ako jednu z najúčinnejších foriem prevencie v starostlivosti o zdravie.

„Naši zamestnanci ako tím Dôvera deťom behajú pre najmenších už šesť rokov a teším sa, že majú ďalší dôvod v tom pokračovať,“ povedal a zároveň potvrdil svoju účasť na podujatí Martin Kultan, generálny riaditeľ Dôvery.

Vďaka registráciám, darcom a sponzorom venuje nezisková organizácia Children&Future Bratislava za každý zabehnutý kilometer 1 EURO na podporu projektov pre znevýhodnené a choré deti. Originalita konceptu spočíva tiež v tom, že táto charitatívna udalosť je otvorená pre všetkých a v každom veku. Zároveň ponúka veľkú slobodu účasti jednotlivcov ale aj tímov. Účastníci môžu slobodne prísť sami alebo s deťmi, priateľmi, domácim zvieratkom, ako súčasť firemného tímu či ako súťažiaci člen školskej triedy.

Pri zrode NO FINISH LINE stála v roku 1999 Monacká obchodná komora s cieľom podporiť myšlienku vyhlásenia 20. novembra za univerzálny medzinárodný deň práv dieťaťa. Nie je preto náhodou, že účastníkov behu príde osobne podporiť aj jeho excelencia Monacké knieža Albert II. ktorý symbolicky absolvuje aj jeden okruh. Knieža je dlhoročným členom Medzinárodného olympijského výboru a ako športovec účastníkom piatich zimných olympiád.

Športovú, bežeckú stránku NO FINISH LINE zvýrazní 24 hodinový MiddleCap Challenge, čo je súťaž firemných 10 členných tímov. Ten najlepší tím získa možnosť reprezentovať Slovensko na NO FINISH LINE MONACO 16. – 24. novembra 2019, pričom všetci členovia budú mať zabezpečenú dopravu, ubytovanie a registráciu na podujatie.

Doposiaľ sa behu v Európe zúčastnilo 154 776 bežcov a vybehala sa suma 3 757 387 €.

Registrácia na beh je spustená na stránke www.nofinishline.sk.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 04.09.2019 23:09:04

NO FINISH LINE, beh podporujúci myšlienku ochrany práv detí oslávi tento rok v Európe svoju 20. edíciu a premiérovo sa k tejto myšlienke pripojí aj Bratislava. 9.-13. októbra 2019 tak naše hlavné mesto ako dejisko doplní metropolu Francúzska Paríž, grécke Atény, nórske Oslo, francúzske Nice a Monaco.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.