Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

René Kujan poběží ze Sněžky do Prahy na podporu vozíčkářům

René Kujan poběží ze Sněžky do Prahy na podporu vozíčkářům
foto: archiv Reného Kujana

tisková zpráva | 17.09.2021 | přečteno: 24825×

Již deset let běhá ultramaratonec René Kujan na podporu Sportovního klubu vozíčkářů Praha (SKV Praha) a pomáhá tak lidem se zdravotním handicapem zapojit se do aktivního života, a nejinak tomu bude i v letošním roce. Tento nezastavitelný běžec vyběhne v sobotu 18. září na 100mílový běh ze Sněžky do Prahy.

K běhu jsou zváni všichni nadšenci, kteří se mohou k Reného běhu přidat kdekoliv cestou. Tento neuvěřitelný běžec, který sám prožil velmi vážnou autonehodu, běžeckými výkony podpořil vozíčkáře mnoha sbírkami, které na sportující vozíčkáře vybraly statisíce. I ke svému „NESOBĚHU“ nesobeckému běhu spustil sbírku.

Tento charitativního běh je na podporu činnosti Sportovního klubu vozíčkářů Praha a zejména podpory osobních a sportovních asistentů. Na platformě Darujsprávně je již spuštěna sbírka, kde mohou zájemci přispět virtuálně darem.

René Kujan sám před deseti lety utrpěl velmi vážnou autonehodu. Doktoři mu předpovídali to, co by si nikdo nepřál slyšet, poranění míchy a život na vozíku. Při Reném stálo štěstí, a tak za nedlouho již vyběhl na svůj první maraton. Cítil, že své štěstí musí vrátit, a tak se začal věnovat podpoře těch, kteří takové štěstí jako on neměli a na vozíku skutečně žijí. Pro ně René pořádá mnoho charitativních běhů, přeje si pro ně aktivní život. René k letošnímu běhu říká: „Osud má někdy zvláštní smysl pro symboliku. Teď v sobotu to bude skoro na den přesně 10 let, co jsem poprvé vyběhnul pro Sportovní klub vozíčkářů Praha. Byl to „1 muž – 30 dnů – 30 maratonů“ při obíhání Islandu. Doba pokročila, dětí přibylo, volného času ubylo. Takže teď to bude jen 100 mil ze Sněžky do Prahy.“

Tento charitativní běh začíná 18. 9. v 6.00 na Sněžce, kde za ranního svítání René nazuje tenisky a vyběhne na 100 mílovou trať. Čeká ho tedy 160 kilometrů běhu na jeden zátah. Běžci se k Renému mohou po celou dobu běhu připojit. Na speciálním webu k tomuto běhu: www.nesobeh.cz bude možné sledovat aktuální pohyb Reného Kujana. Pokud někdo volí méně náročnou možnost podpory této sbírky, může přispět přímo na sbírku, která je vyhlášená na Darujsprávně.

Patronem této sbírky se stal vozíčkář Standa Zatloukal, který před třemi lety na školním lyžařském výcviku utrpěl úraz páteře a poranění míchy, a žije tak na vozíku. Nevzdal to! Od dětství se věnoval posilování, a především hasičskému sportu. Úraz ho nezastavil a maká na sobě dál. Standa prozradil: „Sport je nedílnou součástí mého života. Velmi rád jsem přijal nabídku stát se patronem NESOBĚHU. Těším se na osobní setkání s ultramaratoncem René Kujanem a dalšími borci, kteří s ním vyběhnou.“

Sledujte Reného zde: https://www.onisystem.net/v2/#…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 17.09.2021 19:44:10

Již deset let běhá ultramaratonec René Kujan na podporu Sportovního klubu vozíčkářů Praha (SKV Praha) a pomáhá tak lidem se zdravotním handicapem zapojit se do aktivního života, a nejinak tomu bude i v letošním roce. Tento nezastavitelný běžec vyběhne v sobotu 18. září na 100mílový běh ze Sněžky do Prahy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.