Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Chystáte se pořádat letos závod? Využijte naší termínovky

Chystáte se pořádat letos závod? Využijte naší termínovky
foto: archiv Kateřiny Kriegelové

Petr Říman | 19.01.2016 | přečteno: 7360×

Období do konce února je pro nás tradičně ve znamení přípravy nové termínovky závodů. Pokaždé s námi cloumá nervozita, zda se nám podaří nasbírat co možná největší počet akcí, ideálně se dalo hovořit o kompletním přehledu. V současné chvíli máme na webu již 1000 závodů, téměř o 20 procent více než loni ve stejnou dobu. To by indikovalo, že na konci února by mohl vyjít tištěný speciál s nejméně dvanáctisty záznamy!

Termínovkový rok je trochu jiný než rok kalendářní, začíná spolu s jarní sezonou 1. března a trvá 13 měsíců – do konce března roku následujícího. V tištěné verzi termínovky jsme měli letos přes 1 000 závodů na území České a Slovenské republiky, loni to bylo asi 900.

Na webu v online verzi, kam každoročně zavítají stovky tisíc běžců, se loni díky celoročnímu doplňování sešlo nakonec přes 1 500 závodů jenom v České republice, rok předtím to bylo o 300 méně. Slovenských závodů bylo evidovaných bezmála 250. Dohromady nakonec tedy online termínovka obsahovala 1 784 závodů!

Podle termínovky byl běžecky nejbohatší měsíc říjen, to se běžci mohli proběhnout na 239 závodech. Druhý vrchol závodní sezony bývá v květnu, kdy se na území tehdejšího Československa koná 223 běžeckých klání. V termínovce na webu jsou v rozbalovacím menu čísla znatelně vyšší, ty však uvádějí celkový počet závodů v jednotlivých měsících, tedy i se závody zahraničními.

A jakou vzdálenost by uběhl hypotetický běžec, který by se rozhodl absolvovat všechny závody? Pokud sečteme kilometráž nejdelších distancí všech závodů, dojdeme k číslu 22 622 km. Tomuto běžeckému Supermanovi by to trvalo při tempu 6 min/km 94,5 dne. Připustíme li, že by to byl Superman spořivý a boty by měnil po 1 000 km, tak by spotřeboval cca 23 párů. Různých hodinovek, dvacetičtyřho­dinovek a jiných závodů bez pevně určené vzdálenosti je v termínovce uvedeno 82, průměrná délka závodu po jejich odečtení je tedy 13,3 km.

Čísla jsou to krásná, pro běžce a organizátory je však důležité jediné, a to že běžci závodí rádi a pořadatelé jim rádi závody nachystají. K tomu, aby si každý běžec našel ten svůj závod a každý pořadatel svého běžce, dopomáhá i naše termínovka. Prosíme pořadatele, aby nám pomohli ji mít ještě bohatší a kompletnější v roce 2016 a zadali své závody. Pro jejich uvedení v tištěné verzi je nutno zadat data nejpozději do poloviny ledna prostřednictvím tohoto odkazu. Případné dotazy prosím pište na terminovka@behej.com.

Pokud si chcete objednat tištěnou verzi za 150 Kč, můžete ve formuláři pod článkem. Předplatitele časopisu upozorňujeme, že její výtisk dostanou spolu s prvním číslem časopisu v únoru 2016.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 04.01.2016 13:05:46

Období do konce února je pro nás tradičně ve znamení přípravy nové termínovky závodů. Pokaždé s námi cloumá nervozita, zda se nám podaří nasbírat co možná největší počet akcí, ideálně se dalo hovořit o kompletním přehledu. V současné chvíli máme na webu skoro 450 závodů, téměř o 20 procent více než loni ve stejnou dobu. To by indikovalo, že na konci února by mohl vyjít tištěný speciál s nejméně tisícovkou záznamů!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.