Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Libereckou RunTour ovládl Kocourek, předběhl místního suveréna Pavlištu

Libereckou RunTour ovládl Kocourek, předběhl místního suveréna Pavlištu
foto: RunTour

ČEZ RunTour | 17.07.2016 | přečteno: 3096×

Čekal se dramatický souboj až konce, vždyť na startu liberecké RunTour stáli hned tři superfavorité, Maročan Saji a češti reprezentanti Vít Pavlišta s Milanem Kocourkem. Těžko se dalo odhadovat, kdo protne cílovou pásku v Lidových sadech jako první. Na startu sebevědomě prohlašoval Kocourek, že to bude on. Nakonec byla jeho slova pravdivá. Pavlištovi, který bydlí pár metrů od startu a trať závodu tak zná lépe než své boty, nadělil v cíli 17 vteřin. VÝSLEDKY

Bylo ale zřejmé, že náskok mohl být ještě vyšší, protože ve druhém kole si Kocourek náskok spíše jen hlídal. „Tempo už nebylo takové, měl jsem náskok a tak nemusel riskovat při seběhu v lese,“ vysvětloval v cíli Kocourek, jemuž naměřili čas 33:23.

A co na to druhý Pavlišta (33:40), který doposud na RunTour v Liberci vždy vítězil? „Upřímně jsem čekal, že mě dneska Milan porazí. Běželi jsme spolu nedávno na mistrovství Evropy v Amsterdamu, viděl jsem jeho formu, a tu svojí, která není nic moc. Vyhrál zaslouženě,“ uznal.

Až třetí vzadu byl Maročan Saji (34:33). Ani on není zvyklý na RunTour prohrávat, když už na závod seriálu vyrazí, vyhraje. „Tentokrát to nevyšlo. Trať nebyla snadná, navíc jsem měl proti sobě skvělé soupeře. Třetí místo musím s pokorou přijmout,“ přiznal v cíli.

Mezi ženami byla opět suverénní Eva Vrabcová Nývltová, kterou 14. srpna čeká olympijský start v Brazílii. „Tohle byl jeden z posledních testů. Užila jsem si ho. RunTour mě hrozně baví,“ dodala upřímně. Libereckou trať zdolala v čase 38:07 před Valentinou Kiliarskou 38:40 a Adélou Stránskou (40:09). Až čtvrtá byla olympionička z Londýna Ivana Sekyrová (42:01).

Další závod RunTour se koná v sobotu 20. srpna v Plzni a pořadatelé ještě hlásí volná místa, přihlaste se včas na www.run-tour.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 17.07.2016 11:06:55

Čekal se dramatický souboj až konce, vždyť na startu liberecké RunTour stáli hned tři superfavorité, Maročan Saji a češti reprezentanti Vít Pavlišta s Milanem Kocourkem. Těžko se dalo odhadovat, kdo protne cílovou pásku v Lidových sadech jako první. Na startu sebevědomě prohlašoval Kocourek, že to bude on. Nakonec byla jeho slova pravdivá. Pavlištovi, který bydlí pár metrů od startu a trať závodu tak zná lépe než své boty, nadělil v cíli 17 vteřin. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.