Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžíme na hrad odstartoval v sobotu na Točníku

Běžíme na hrad odstartoval v sobotu na Točníku
foto: Běžíme na hrad

Běžíme na hrad | 22.05.2017 | přečteno: 4249×

Po dopoledním dětském zápolení na čtyřech různě dlouhých tratích se vydali na svoji trať nejprve závodníci Běžíme na hrad Točník na trať Pětky. Přesná délka trati byla 5 570 m a se stoupáním téměř 200m, neměla nijak rychlý profil, nicméně dosažené časy v cíli byly velmi kvalitní. Vítězem závodu se stal Václav Vandrovec (Best4Run tým) v čase 20:58 a vítězkou Tereza Svobodová (Spartak Praha 4) za 27:47.

VÝSLEDKY

Ve 14.30 potom startovala Patnáctka s délkou tratě 14 920m a s 360 nastoupanými metry. Trať by se dala popsat jako běh přes čtyři kopce. Oproti Pětce, která byla v podstatě kontinuálním pozvolným stoupáním proloženým s jedním volným seběhem na prvním kilometru trati a dlouhou rovinou po poli na kraji lesa mezi třetím a čtvrtým kilometrem, byla Patnáctka o poznání členitější a běžeckou výkonnost opravdu pořádně prověřila. V Patnáctce nakonec vyhrál Ondřej Jadlovský za velmi hezkých 1:03:38 a překonal o 12 vteřin loňský vítězný čas Jiřího Kecksteina. Mezi ženami zvítězila Dita Holan 1:08:44, která byla rychlejší než loňská vítězka Svatoslava Kacířová o více jak 31 vteřin. Hlavní patnáctikilometrová trať tak zaznamenala v obou kategoriích rekordní zápisy.

Letošní premiérový závod seriálu Běžíme na hrad na Točníku přivítala zatažená obloha, která především ráno hrozila deštěm. Svatý Petr byl nakonec ke všem účastníkům přívětivý a vodu nechal zamknutou v mracích. Relativně chladnější počasí kolem 15 °C bylo nakonec ale především pro běžce na odpoledních tratích příjemné.

Celý den plný zábavy a závodění si užilo celkem více jak 600 registrovaných, kteří se účastnili dětských závodů, Pohádkové cesty nebo odpoledních závodů Pětky a Patnáctky. Mezi účastníky jednotlivých závodů se objevil i Roman Šebrle s rodinkou. Roman nakonec okusil i naši novinku Čtvrtkilák v brnění a protože byl v brnění nejrychlejším z rytířů, tak by mu patrně ani nevadilo, kdyby k desetiboji přibyla i jedenáctá disciplína ze seriálu Běžíme na hrad. Kromě něj běželo v brnění dalších zhruba dvacet odvážlivců, kteří tento chrastící závod vyzkoušeli na vlastní kůži také. Když už jsme u těch výsledků, tak Roman v závodě na 5 km obsadil velmi slušné 7 místo.

V cíli u brány hradu Točník, kde obdrželi finišerské medaile, všichni popisovali tratě sice jako náročné, nicméně moc hezké s krásnými panoramatickými výhledy na Brdy, nebo na samotný hrad. Z vyslechnutých rozhovorů mezi závodníky tak vyznívalo, že se tratě na Točníku opravdu líbily.

Kromě dětských závodů a Pětky a Patnáctky byly vyhodnoceny i týmy, které se zúčastnily Rodinného běhu Hypoteční banky. První místo obsadil rodinný tým Čerti, druzí byli Smetana Team a třetí MP3 Novotní. Premiérový středověký závod – Čtvrtkilák v brnění vyhrál Roman Šebrle za 0:46, o druhé a třetí místo se shodně podělili Radek Votava a Jiří Aulický s časem 0:51.

Všichni, kdo navštívili Točník, si užili i rozsáhlý doprovodný program, zejména Pohádkovou cestu, kde děti plnily řadu dovednostních úkolů. Pobavila šermířská vystoupení skupiny historického šermu Carpe Diem. Děti celý den bavil sob KILPI a ve stánku Hypoteční banky si mohly nechat namalovat na obličej cokoliv je napadlo. Start a zázemí všech závodů byl stejně jako v předchozích letech na fotbalovém hřišti v centru obce Točník, pod věží hradu Žebrák a s kulisou hradu Točník na kopci. Cíl Pětky a Patnáctky byl, jak jinak, na hradě.

Další závod seriálu bude hostit již v sobotu 3. 6. moravský klenot, hrad Bouzov, na kterém se točila řada českých pohádek.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Bezime na hrad muž 22.05.2017 09:58:21

Po dopoledním dětském zápolení na čtyřech různě dlouhých tratích se vydali na svoji trať nejprve závodníci Běžíme na hrad Točník na trať Pětky. Přesná délka trati byla 5.570 m a se stoupáním téměř 200m, neměla nijak rychlý profil, nicméně dosažené časy v cíli byly velmi kvalitní. Vítězem závodu se stal Václav Vandrovec (Best4Run tým) v čase 20:58 a vítězkou Tereza Svobodová (Spartak Praha 4) za 27:47,1.

VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.