Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SERIÁL: Květnový test nedopadl podle přání, čeká mne Zugspitz ultra

SERIÁL: Květnový test nedopadl podle přání, čeká mne Zugspitz ultra
foto: archiv Davida Kuneše

David Kuneš | 24.05.2024 | přečteno: 693×

Na začátku května jsem vyrazil do Jeseníků otestovat, jak jsem na tom fyzicky. První dva dny jsem pobíhal v okolí Chaty sv. Jiří na Šeráku, kde jsem měl základnu. Třetí den jsem vyrazil střídavě klusem a chůzí směr Bouzov, kam jsem došel čtvrtý den. Celkem jsem za čtyři dny zdolal zhruba 160 kilometrů a k tomu 4000 metrů převýšení. Jenže ten čtvrtý den jsem se už nezmohl ani na klus a musel jsem pochodovat. Bohužel stále ještě nejsem v takové formě, jak bych si přál.

Hned další víkend jsem se společně se skupinou ambasadorů společnosti Top4Running zúčastnil etapového závodu Vltava Run. I když na tom byla většina mých spoluběžců výkonnostně líp, ostudu jsem neudělal a ve všech třech svých úsecích jsem dokázal držet velmi slušné tempo. A další víkend jsem si v závodě Běh Klucaninou dokonce zlepšil loňský čas na sedmi kilometrech skoro o dvě minuty.

Váha jde pořád dolů. Už jsem skoro o 10 kilo lehčí než v prosinci loňského roku. Cítím se líp, ale hlavně jsem spokojenější se svým vzhledem. Takže se mi zdá, že postupuju správným směrem. Myslel jsem, že to bez večerního pivka a chipsů nedám, ale až na pár výjimek to jde v pohodě. Díky krabičkové dietě jsem se minulý měsíc naučil, že si musím dát větší večeři a potom už mě v noci nehoní mlsná.

Trošku jsem ovšem zakolísal v tréninku. Předtím jsem trénoval pravidelně, 4× týdně běh, 2× posilovna a 1× nějaká kompenzační aktivita, jenže v posledním týdnu jsem si svůj nastavený harmonogram těmi náročnějšími akcemi trochu rozházel. Byl jsem unavený, několikrát jsem vynechal posilovnu i doplňkový sport, a taky jsem skoro dva týdny šidil jógu. Teď už zase nabíhám zpátky do stereotypu. Očividně mi pravidelnost a řád vyhovují a bez nich to nepůjde.

Teď o víkendu mě čeká první letošní padesátka: Valašský hrb. Je to jenom test, hlavním závodem bude za měsíc třicetikilometrový Zugspitz Ultratrail v německých Alpách, ve kterém si chci otestovat, jak jsem se zlepšil v kopcích. Potom bych ještě rád chvilku zůstal v Alpách a zkusil si tam pár dní poběhat. S “plnou polní” na zádech. Tak uvidíme, co přinese další měsíc.

Převzato z blogu EUrunner.eu se souhlasem autora

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dda muž 24.05.2024 19:02:47

Na začátku května jsem vyrazil do Jeseníků otestovat, jak jsem na tom fyzicky. První dva dny jsem pobíhal v okolí Chaty sv. Jiří na Šeráku, kde jsem měl základnu. Třetí den jsem vyrazil střídavě klusem a chůzí směr Bouzov, kam jsem došel čtvrtý den. Celkem jsem za čtyři dny zdolal zhruba 160 kilometrů a k tomu 4000 metrů převýšení. Jenže ten čtvrtý den jsem se už nezmohl ani na klus a musel jsem pochodovat. Bohužel stále ještě nejsem v takové formě, jak bych si přál.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.