Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RUN-Up jde do pražského finále

RUN-Up jde do pražského finále
foto: archív závodu Run-Up

Petr Kostovič | 25.09.2009 | přečteno: 8220×

Doběhnout si po schodech pro pronájem vozu Subaru Impreza na jeden týden nebo herní konzoli Playstation 3, to jsou největší lákadla sobotního pražského finále seriálu běhu do schodů Run-Up 2009, které se koná v budově City Tower v Praze na Pankráci.

Pokud však nemáte ambice na vítězství, může pro vás být důvodem k účasti prostě jen setkání s přáteli spojené se sportovním výkonem nebo dobrý pocit z toho, že jste něco dokázali, že nepatříte do starého železa.

„Výťah opäť nechodí, tak zdolať 13 poschodí, zostáva mi znova po svojich…," zní ve známé písničce slovenského zpěváka Richarda Müllera. Abyste se dostali do cíle sobotního závodu, bude třeba při závodě Run-Up vyběhnout těch pater hned 27. Tolik jich má 109 metrů vysoká budova City Tower. A ti nejrychlejší budou muset tuto porci zvládnout hned dvakrát. Dvacet nejlepších se kvalifikuje z rozběhů do finále, které je na programu od 16:30 hodin.
Jedním z favoritů na prvenství v pražském závodě je žilinský Tomáš Čelko, jehož hlavní disciplínou je běh na 400 metrů překážek. Kromě této disciplíny však přišel před dvěma lety na chuť i běhu do schodů. Letos zvítězil v ostravském závodě a v Olomouci doběhl na druhém místě.

„V prvním ročníku mě lákala hlavně možnost vyhrát pronájem automobilu Porsche a další ceny, postupně jsem se běhu do schodů začal věnovat pravidelně. Na Slovensku se koná podobný závod, výběh na hrad Strečno. S kamarády jezdíme i na závody v běhu do schodů v zahraničí. Existuje dokonce i světový žebříček běžců do schodů, který najdete na www.towerrunning.com. V něm mi aktuálně patří páté místo," říká Tomáš o svém vztahu k této disciplíně.

„Dostat se do správného rytmu, mít co největší anaerobní kapacitu a pořádnou dávku vůle," to jsou podle něj hlavní předpoklady úspěchu v závodě.

A kteří běžci budou jeho hlavními konkurenty v boji o prvenství v závodě? „Určitě mezi ně patří moji kamarádi Pavel Holec a Viktor Novotný. Společně jsme založili sportovní sdružení Horedole, v jehož náplni je popularizace řady sportovních odvětví, třeba cyklistiky, běhu na lyžích nebo běhu do vrchu a do schodů. Pavel s Viktorem mají letos za sebou účast v Adrenalin Cupu, Viktor je výborný běžec na lyžích, nedávno se zúčastnil závodu Dolomitenmann, v němž se mu podařilo v jedenáctiki­lometrovém běhu do vrchu porazit i řadu běžců-specialistů, třeba kroměřížského Martina Freie."

Kromě hlavního závodu je na programu několik závodů rámcových. Pro děti je připraven Interspar Run-up. Nejmenší děti do 7 let poběží do přízemí, pro věkovou kategorii 8–11 let je připraven závod do 5. patra a děti od 12 do 15 let poběží do 10. patra.

Týmovou soutěží pro družstvo o 4 soutěžících je StudyPro Run-Up a středoškoláci a studenti univerzit mohou reprezentovat své školy v týmové soutěži ISIC Run-Up.

Výzvou pro hravé a zároveň sportovně založené účastníky je Run-up Playstation Challenge. Závodníci nejprve absolvují okruh autíčkem na herní konzoli Playstation a pak poběží klasický Run-Up. Oba časy se sčítají a vítěz vyhrává Playstation 3. Soutěž je určena pro účastníky starší 16 let.

Doprovodný program vyvrcholí v 15 hodin před finále koncertem ostravské skupiny HEC. Připravena je i party na desátou hodinu večerní.

On-line registrace k závodu již byly ukončeny. Přesto, pokud se chcete zúčastnit, ještě máte šanci. Přihlášky se přijímají i v den závodu v registračním stanu před budovou City Tower od 10 hodin dopoledne. Na místo závodu se nejlépe dostanete linkou C pražského metra. Vystupte na stanici Pankrác. Startovní listina závodu zatím čítá 60 jmen.

Předpověď počasí slibuje pro den závodu slunečné a teplé počasí. Chcete-li strávit poslední zářijový víkend aktivně, pražské finále Run-Up 2009 může být tou správnou volbou.


 

WEB ZÁVODU

TISKOVÁ ZPRÁVA

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha 4 Háje

Celkem 15691 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:50 (2008)
půlmaraton: 1:31:30 (2008)
maraton: 3:46:53 (2008)

Pavel K. muž 26.09.2009 17:17:21

Letos jsem se jim na to vykašlal. Po tom, co jsem se vloni zaregistroval předem a zaplatil startovné jako spousta jiných, a oni pak nakonec rozdávali přihlášky zdarma. Ztratili mojí důvěru. Takové věci se nedělají. Díky tomu se jim také letos předem přihlásilo tak málo běžců.

Motto: „Jsme jako pavouci. Utkáváme si svůj život a pak se po něm pohybujeme. Jsme jako snílci, kteří sní a pak v tomto snu žijí.“
avatar

Uherské Hradiště

Celkem 800 km
Minulý měsíc 0 km

Libuna žena 27.09.2009 21:37:37

>> Pavel K., 26. 9. 2009 17:17:21

Tak to jsi udělal chybu. Parádní závod, perfektní organizace. Letos jsem byla v Olomouci i v Praze, všude chtěli startovné. Přihlásila jsem se předem, protože mám ráda startovní listinu, když vím, že běžím v tolik a tolik hodin. Pokud by se přihlásilo více běžců, nemuseli by Tě vzít a pokud jedeš na závod třeba 400 km, tak mám jet zbytečně?

administrator 03.04.2010 13:33:03

Doběhnout si po schodech pro pronájem vozu Subaru Impreza na jeden týden nebo herní konzoli Playstation 3, to jsou největší lákadla sobotního pražského finále seriálu běhu do schodů Run-Up 2009, které se koná v budově City Tower v Praze na Pankráci.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.