Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nejdelší štafeta na světě míří do Prahy

Nejdelší štafeta na světě míří do Prahy
foto: archiv World Harmony Run

behej.com | 08.06.2010 | přečteno: 8205×

Světový běh harmonie právě probíhá Českou republikou. Mezinárodní tým běžců – dobrovolníků nese hořící pochodeň harmonie celkem sedm měsíců přes téměř všechny evropské země. V září dorazí do Moskvy, kde se spojí s asijskou trasou běžící z Japonska. Další pochodeň putuje právě teď přes americký kontinent a celkem přes více než stovky zemí světa.

Do Čech World Harmony Run přiběhl minulý týden ze Slovenska přes hraniční přechod Horní Lideč a hranice opět překročí 14. června u Hřenska směrem do Německa. Připojte se k běhu na trase a sami neste pochodeň harmonie pár metrů nebo kilometrů!

Organizátoři běhu z občanského sdružení World Harmony Run připravili letos speciální etapu Prahou a z Prahy na Říp tak, aby se mohl zúčastnit skutečně každý.

Tento pátek se při běhu Prahou můžete připojit k veslařce Mirce Knapkové nebo se setkat s houslistou Pavlem Šporclem. Začíná se ve 12:15 před kostelem svatého Cyrila a Metoděje v Karlíně. Ve 13:00 se dobíhá na Staroměstské náměstí a dále běžci pokračují k Hanavskému pavilonu v Letenských sadech a Trojskému zámku.

V sobotu se běží 47 kilometrů z Prahy na Říp. Sraz účastníků je v 8:30 v zahradě Trojského zámku. Po krátkém úvodním programu etapu odstartuje v 9:00 Dana Zátopková.

Na tuto etapu je nutné se zaregistrovat na www.worldharmonyrun.cz, kde si můžete případně objednat občerstvení na trase či místo v doprovodném autobuse.

World Harmony Run není závod, ale spíše společný běh pro radost a harmonii. Na trase jsou připraveny pravidelné zastávky každých pět kilometrů na občerstvení a „seběhnutí“ rychlejších a pomalejších běžců. V čele skupinky je vždy běžec s pochodní, kterou kdykoli předává ostatním. Kdo nebude chtít absolvovat celou trasu, může vždy na zastávce naskočit do doprovodného autobusu.

Ve všední dny se mezinárodní tým běžců obvykle zastavuje na městských úřadech, v mnoha školách a dětských domovech s programem pro děti. Všichni si tak mohou na chvíli podržet pochodeň harmonie a „vložit“ do ní své přání pro ostatní.

World Harmony Run má již u nás i ve světě poměrně dlouhou tradici. Pod původním názvem Peace Run jej založil v roce 1987 indický sportovec, umělec a filozof Sri Chinmoy jako prostředek k překonávání nejrůznějších hranic mezi lidmi.

K běhu se připojilo již mnoho významných osobností jako Nelson Mandela, matka Tereza, nebo devítinásobný olympijský vítěz Carl Lewis, který dokonce v roce 2008 běžel s pochodní harmonie Prahou. Mottem běhu je „Harmonie začíná u mě“, tak poběžte také!


ČTĚTE VÍCE O SVĚTOVÉM BĚHU HARMONIE

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 08.06.2010 11:09:37

Světový běh harmonie právě probíhá Českou republikou. Mezinárodní tým běžců-dobrovolníků nese hořící pochodeň harmonie celkem sedm měsíců přes téměř všechny Evropské země. V září dorazí do Moskvy, kde se spojí s asijskou trasou běžící z Japonska. Další pochodeň putuje právě teď přes Americký kontinent, a celkem přes více než stovky zemí světa.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:42 (2006)
půlmaraton: 1:36:28 (2006)
maraton: 3:39:37 (2006)

Štefan muž 10.06.2010 21:24:42

Chi běžet v sobotu Praha – Říp a v neděli Říp – Děčín.

Motto: Dnešní den s úsměvem. When troubles attack you, just smile them away.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.