Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Juniorský maraton: Běžecký souboj generací

Juniorský maraton: Běžecký souboj generací
foto: Veronika Brychcínová

Petr Kostovič | 19.01.2011 | přečteno: 5393×

Také patříte k lidem, kteří říkají, že dnešní mládež nestojí za nic? Že zná jen počítačové hry, pasivní zábavu a pohyb jí nic neříká? Nebo máte opačnou zkušenost? Ať již patříte ke kterékoli z těchto dvou skupin, máte teď možnost dokázat, že jste lepší než naši náctiletí nebo naopak potvrdit, že to s nimi není zase tak špatné. To vše v rámci letošních semifinálových kol Juniorského maratonu.

Ve spolupráci s organizátory Juniorského maratonu z Prague International Marathon vám nabízíme možnost stát se členem některé ze štafet dospělých, které se v každém ze semifinálových kol v jednotlivých krajích utkají se studentskými štafetami.

Štafetu dospělých vytvoří běžci starší osmnácti let z oblasti, v níž se koná semifinále a ideálně by měla mít stejné složení jako štafeta studentská, tedy sedm mužů a tři ženy. Ale i handicap dospělých v případě, kdy bude počet členů štafety nižší než deset, je povolen. Jen bude nutné uběhnout čtyřkilometrový úsek více než jednou. Štafeta dospělých bude uvedena mimo pořadí soutěžících štafet ve výsledcích semifinále a behej.com po ukončení semifinálových kol sestaví pořadí těchto „dospěláckých“ štafet. Co je třeba udělat pro účast?

Stačí se jen přihlásit a v místě závodu pak místo platby startovného přispět dobrovolnou částkou do kasičky určené pro pomoc lidem, kteří ji potřebují. Máte-li zájem stát se členem štafety dospělých, pošlete na adresu redakce@behej.com e-mail s těmito údaji: jméno, příjmení, rok narození, údaj o místu bydliště a semifinále, jehož se chcete zúčastnit a telefonní číslo pro případný kontakt v den závodu. Osobní údaje použijeme jen pro organizaci štafety v rámci této akce. Do předmětu zprávy uveďte slovo „Junior“. Pozor! Semifinálová kola probíhají v v měsíci dubnu v pracovních dnech se startem vždy ve 12 hodin. Kdo zvedne hozenou rukavici?

Důvodem pro vaše rozhodnutí však nemusí být právě konfrontace, ale naopak podpora běhání mládeže a Juniorského maratonu. Nebo podpora dobré věci příspěvkem na charitu.

Složení štafety dospělých oznámíme před každým semifinále na stránkách www.behej.com. Ze semifinálových kol přineseme reportáže, jejichž součástí budou i informace o tom, jak dopadli studenti ve srovnání s „dospěláky“.

Juniorský maraton je soutěží, v níž se štafetovým způsobem utkávají na maratonské trati smíšená družstva středních škol. V každém družstvu musí být alespoň tři dívky. Každý člen družstva běží čtyřkilometrový úsek, poslední člen úsek o délce 6 km 195 metrů. Vítězové semifinálových kol postupují do finále, které se uskuteční 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha 2011.

Program semifinálových kol:

  • 5.4. – Plzeň
  • 6.4. – Karlovy Vary
  • 7.4. – Ústí nad Labem
  • 11.4. – Opava
  • 12.4. – Olomouc
  • 13.4. – Zlín
  • 14.4. – Brno
  • 18.4. – Hradec Králové / Pardubice
  • 19.4. – České Budějovice
  • 20.4. – Poděbrady
  • 26.4. – Liberec
  • 27.4. – Jihlava
  • 28.4. – Praha

Parudbický kraj má semifinále ve stejný den a na stejném místě jako Královehradec­ký kraj.


VÍCE O JUNIORSKÉM MARATONU

Anketa

Jaký byl váš "vztah k běhání":http://www.behej.com/clanek/6968-juniorsky-maraton-bezecky-souboj-generaci na střední škole?

Celkem hlasovalo 171 uživatelů.

Komentáře (Celkem 6)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 20.01.2011 13:05:01

Také patříte k lidem, kteří říkají, že dnešní mládež nestojí za nic? Že zná jen počítačové hry, pasivní zábavu a pohyb jí nic neříká? Nebo máte opačnou zkušenost? Ať již patříte ke kterékoli z těchto dvou skupin, máte teď možnost dokázat, že jste lepší než naši náctiletí nebo naopak potvrdit, že to s nimi není zase tak špatné. To vše v rámci letošních semifinálových kol Juniorského maratonu.
Odkaz na článek

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 20.01.2011 20:25:37

Obě děti se zúčastnily finále, líbilo se jim to, ale – nějací dospělí byli asi to poslední, o co stály. Nějak s mladými soucítím, že prostě dospělé nemusí mít všude.

Ale dospělé týmy, které by nekazily mladým zábavu, by se asi chytily a mohly se hecovat navzájem.

Motto: No toto!
avatar

Sloviensko

rudo muž 20.01.2011 21:37:10

zase ten trik s umyselne zavadzajucim nadpisom. ziadny junior nepobezi ziadny maraton. V skutocnosti juniori pobezia strednotratiarske useky v dlzke 4km, takze nejde o ziadne medzigeneracne suboje na maratonskej vzdialenosti. nadpis je podvod

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Ústí nad Labem

Celkem 4531,62 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:53 (2008)
půlmaraton: 1:42:24 (2008)
maraton: 3:54:51 (2004)

PetrK muž 20.01.2011 22:17:04

>> rudo, 20. 01. 2011 21:37:10

Ahoj, Juniorský maraton je oficiální název soutěže pořádané Prague International Marathon, kdy studenti formou štafety překonají vzdálenost maratonu. Slovo maraton v titulku tedy má svůj smysl. Štafeta dospělých překoná maratonskou vzdálenost stejným způsobem, podmínky jsou tedy rovné. Ta soutěž by se mohla jmenovat třeba „Štafeta“, ale je tohle tak důležité?

avatar

Sloviensko

rudo muž 21.01.2011 03:05:23

>> PetrK, 20. 01. 2011 22:17:04 dolezite to je z niekolkych hladisk, jednak ide o pouzivanie slova maraton hocikde, takze vyznam uz je radne degradovany, je smutne ked samotne bezecke hnutie dalej degraduje vyznam slova maraton.

nazov sutaze samotny je zavadzajuci, kedze sa nejedna o ziadny juniorsky maraton.

sutaz stafiet je uplne iny nazov a zaujemci o maratonske hnutie by to zbytocne necitali

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 21.01.2011 08:12:13

Když jsme u zavádějícího nadpisu: Slovo „generace“ v dnešní době odpovídá věkovému rozdílu kolem třiceti let. Jenže rozdíl mezi juniorem a nejuniorem může být i jeden den. To pak žádný mezigenerační souboj patrně není (leda mezi kvasinkami, ty se množí rychleji).

Nadpis jako z Blesku …

Motto: No toto!
avatar

DaliborB muž 21.01.2011 08:41:01

Řekl bych celkem fajn nápad, jak aspoň nějakým způsobem přitáhnout a pokusit se dnešní „zlenivělé“ mládeži zviditelnit běhání.

Trochu mě zarážejí ty reakce okolí o nepodstatných věcech jako je nadpis či použití určitého výrazu v textu, ale to k naší mentalitě asi už patří..

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.