Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Juniorský maraton: Sázka na dívky v Brně vyšla

Juniorský maraton: Sázka na dívky v Brně vyšla
foto: Petr Kostovič

Petr Kostovič | 19.04.2011 | přečteno: 4604×

Juniorský maraton má, zdá se jednoduchou taktiku. Najděte dívky s nejlepší kondicí ze všech zúčastněných týmů, zakomponujte je do štafety a máte vyhráno. Tak to alespoň fungovalo při všech dosavadních letošních semifinále. Brněnský závod, který se konal ve čtvrtek 14. dubna v Brně, nebyl výjimkou. Své o tom ví učitel tělesné výchovy Zdeněk Jadvižák, který přivezl vítězný tým Gymnázia Brno, třída Kapitána Jaroše.

„Dívky tento závod vyhrávají. Najdete-li kvalitní běžkyně, mohou týmu vytvořit až několikaminutový náskok na ostatní a takový tým si může věřit na dobré umístění,“ říká Zdeněk Jadvižák.

„Věřil jsem tomu, že tu zvítězíme. Studenti, kteří tady běželi, se Juniorského maratonu zúčastnili již v minulých letech. Přitom dvě nejlepší dívky dnes startovat nemohly,“ naznačil Zdeněk Jadvižák, že letos sestavení týmu pro brněnské semifinále zase tak jednoduché nebylo, přesto podle něj o vítězi nebylo pochyb.

Z týmu, který startoval v Brně, vyzdvihnul výkony orientační běžkyně Denisy Jemelkové, a bývalého atleta, v současnosti hráče kopané Lukáše Holuba. Přestože od atletiky utekl k fotbalu, stále běhu fandí a udržuje si jím kondici. Ve výčtu jmen vítězného týmu nezapomněl ani na reprezentanta České republiky ve florbalu ve své věkové kategorii, Jiřího Knotka. Pochvalu si ale podle Zdeňka Jadvižáka zaslouží všichni, kteří k vítězství jeho gymnázia přispěli.

„Týmy pro příští roky stanovuji na základě výsledků předchozích semifinále a v případě více zájemců provádíme výběr v rámci hodin tělesné výchovy. Tímto způsobem se do letošního A týmu dostal například Vašek Šafránek z prvního ročníku. Sám se přihlásil s tím, že by rád běžel a při testu ve škole zaběhl na čtyřce vynikající čas 14:40,“ naznačuje Zdeněk Jadvižák, že dveře k reprezentaci školy mají otevřeny všichni zájemci.

Nad dnešní mládeží hůl rozhodně neláme. Záleží podle něj na tom, zda má škola odpovídající sportoviště a jaké podmínky svým studentům vytvoří. Důležitou roli hrají i finance investované do mládeže ČSTV.

Zda bude v budoucnu mládež více sportovat a méně času trávit vysedáváním u počítačů ale záleží také na tom, bude-li školství mít dostatek učitelů typu Zdeňka Jadvižáka.

Stupně vítězů ze semifinále v Brně:

  1. Gymnázium Brno, tř. Kapt.Jaroše A 2:48:34
  2. VSŠ a VOŠ MO Moravská Třebová A 2:53:32
  3. Biskupské gymnázium Brno 3:01:17

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 19.04.2011 15:14:13

Juniorský maraton má, zdá se jednoduchou taktiku. Najděte dívky s nejlepší kondicí ze všech zúčastněných týmů, zakomponujte je do štafety a máte vyhráno. Tak to alespoň fungovalo při všech letošních semifinále. Brněnský závod, který se konal ve čtvrtek 14. dubna v Brně, nebyl výjimkou. Své o tom ví učitel tělesné výchovy Zdeněk Jadvižák, který přivezl vítězný tým Gymnázia Brno, třída Kapitána Jaroše.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.