Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak se mění olympijské slzy britského sprintera Dereka Redmonda

Jak se mění olympijské slzy britského sprintera Dereka Redmonda
foto: youtube.com

Radek Narovec | 11.06.2011 | přečteno: 3051×

Získejte originální postřehy na twitteru od televizního komentátora Dereka Redmonda. Ale nejdříve si zavzpomínejte, kým byl. Stalo se to uprostřed semifinálového rozběhu v běhu na 400 metrů na olympiádě v Barceloně 1992. Favorizovaný Angličan se bolestivě chytil za natržený sval, na chvíli se zhroutil na dráhu, aby se poté – kdy už byli všichni soupeři v cíli – vydal kulhajíc do cíle posledního závodu své kariéry. Do cílové mety dorazil zlomený, ne však sám.

Jeho trápení nevydržel sledovat jeho otec Jim a vyrazil přes odpor pořadatelů trápícímu se synovi na pomoc. Posledních sto metrů jej podpíral, aby alespoň trochu ulevil bolestem natrženého hamstringu. Ani jeden z nich v tu chvíli neřešil, že za nedovolenou pomoc bude muset být závodník diskvalifikován. Diváci však za tento silný moment, který vstoupil do olympijské historie, oba podpořili ovacemi ve stoje.

„Stál jsem u začátku jeho kariéry a jsem u něj i na jejím konci,“ řekl ještě na ploše olympijského stadionu novinářům hrdý otec, podpírající přitom svého syna. Jako by už tehdy vycítil, jaký bude verdikt lékařů po dvou letech marné léčby. Derek musel atletiky zanechat, ale u sportu zůstal – mimo jiné jako televizní komentátor.

Jeho postřehy a komentáře můžete sledovat na jeho twitteru.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 14.06.2011 09:29:59

Získejte originální postřehy na twitteru od televizního komentátora Dereka Redmonda. Ale nejdříve si zvazpomínejte, kým byl. Stalo se to uprostřed semifinálového rozběhu v běhu na 400 metrů na olympiádě v Barceloně 1992. Favorizovaný Angličan se bolestivě chytil za natržený sval, na chvíli se zhroutil na dráhu, aby se poté – kdy už byli všichni soupeři v cíli – vydal kulhajíc do cíle posledního závodu své kariéry. Do cílové mety dorazil zlomený, ne však sám.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.