Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Alergie. Možná větší nepřítel běžce než psi

Alergie. Možná větší nepřítel běžce než psi
foto: Radek Narovec

Radek Narovec | 21.05.2011 | přečteno: 13552×

Slzení očí nebo naopak jejich vysychání, potíže s dýcháním, astma, vyrážky… To jsou jen některé z nepříjemných projevů našeho těla tak častých právě v době přelomu jara a léta, kdy přírodní orchestr jede na plný plyn. Je tak krásné v této době běhat, a proto je nám tolik líto, když to není jen o krásných pocitech, ale mnohdy i o zdravotních potížích.

Kdybychom se měli řídit dle pylového kalendáře, asi bychom raději od dubna do září vůbec nevystrčili nos z domu. Návštěva alergologické poradny a podrobné vyšetření, na jaké alergeny si máme dát pozor, většinou jen prohloubí pocit bezmoci a zoufalství.

„Lékař mi běh mi doporučuje (i s prášky) jako jistou formu „léčby“. Jen se mám snažit alespoň trochu vyhýbat místům, kde je hojný výskyt alergenů. Žena má dokonce pylové a zátěžové astma a jinak než s léky běhat prostě nemůže,“ říká jeden z běžců na foru behej.com.

Vždyť běhat chceme pro zdraví, pohodu a nejraději v přírodě, takže co s tím?

Lékaři doporučují vyhnout se v pylových obdobích závodům a sportovat raději v blízkosti vody, nebo (v létě) přímo zaměnit běh za plavání, ideálně v přírodní nechlorované vodě.

Alergické reakce mají souvislost s intenzitou běhu (či jiné sportovní disciplíny). Jednou ze základních rad – pokud se nechceme běhu vzdát – je tedy zvolnit, klidně nahradit běh obyčejnou chůzí. Nouzovým řešením je též změna trasy, i když kdo by chtěl běhat mimo přírodu. Nejsme přeci ropáci, že?

Využijme proto příležitostí – běhejme po dešti a bouřce, kdy voda smete prach a pyly a vzduch je svěží. Vhodný je také běh v horách nebo u moře.

CO NÁM ALERGIE ŘÍKÁ?

Alergie je definovaná jako nepřiměřená reakce organismu a její příčiny jsou spojovány s řadou faktorů fyzického i psychického rázu.

Klasická západní medicína se snaží najít spouštěče alergií a předem se proti nim vyzbrojit příslušnými léky. Ty tlumí akutní projevy, občas však s sebou nesou i vedlejší účinky, které možná nebrání normálnímu životu, ale mohou být překážkou pro sportovní výkon. Je tedy třeba pečlivě s lékařem konzultovat vhodnost toho kterého léku.

„Současná medicína se věnuje hlavně prevenci, takže je spousta léků preventních, užívaných jednou denně, které při pravidelné medikaci výskytu alergické reakce prakticky zcela zabrání a nemají vedlejší účinky. To byl dříve velký problém, neboť tyto léky hlavně člověka tlumily a omezovaly jeho aktivity,“ říká běhající lékař Libor Horáček, který má sám alergika v rodině.

Určitě tedy nezaškodí, když zjistíme, co konkrétně nám alergii vyvolává, je však nutné neřešit jen důsledky, ale pátrat po příčinách, kterými jsou většinou náš životní styl a životospráva.

Podle čínské medicíny je nutné hledat příčiny alergií buďto v „zaneseném“ tlustém střevě či oslabené slezině. Svou roli však může hrát i porucha detoxikační funkce jater, kvůli níž se plíce nebo pokožka začnou nouzově starat o vylučování. Je tedy nutno upravit jídelníček tak, abychom pročistili tlusté střevo. Kromě toho provádíme relaxační cvičení (fyzická i dechová) k uvolnění psychiky.

Zajímá-li vás ještě hlubší podstata alergických reakcí organismu, doporučíme zalistovat knihami o souvislostech nemocí s naším vnitřním já. Dobré jsou například Co nám tělo říká aneb Po stopách nemocí Miroslava Hrabici, nebo Co ti napoví nemoc autora Kurta Tepperweina.

Pokud nejste vyznavači alternativních směrů, doplňte své běžecké propriety o některý lék doporučený lékařem. Už jen pro pocit klidu, co kdyby se při běhu něco stalo.

Blahodárné působení pravidelného běhu v rozumné intenzitě zmiňují i další účastníci zmiňované diskuse na fóru: „Co jsem začal běhat, můj průběh vrcholu pylové sezóny je rok od roku mírnější. Letos jsem už neměl téměř žádné problémy. A to jsem před lety při vrcholu sezóny téměř nemohl fungovat. Běhání na alergii můžu jen doporučit.“ Dalším případem během „vyléčeného“ alergika je slovenský ultravytrvalec Jozef Rajchl, který před pár lety vyběhl z Bratislavy a zastavil se až v Pekingu!


RADY V KOSTCE:

  • snižte intenzitu běhu
  • změňte trasu a vyhněte se rizikovým místům
  • naplánujte si dovolenou na horách nebo u vody v době, kdy vrcholí sezony „vašich“ alergenů
  • změňte stravu tak, abyste pročistili trávicí a vylučovací soustavu
  • hledejte hlubší přičiny vašich alergií

PYLOVÝ KALENDÁŘ

AKTUÁLNÍ PYLOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ

Anketa

Pokud na jaře a v létě trpíte na alergie, jak to řešíte?

 
0 hl.
 
2 hl.
Celkem hlasovalo 55 uživatelů.

Komentáře (Celkem 38)

Nalezené položky: 39 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

Radek Narovec muž 16.05.2011 00:06:17

Slzení očí nebo naopak jejich vysychání, potíže s dýcháním, astma, vyrážky… To jsou jen některé z nepříjemných projevů našeho těla tak častých právě v době přelomu jara a léta, kdy přírodní orchestr jede na plný plyn. Je tak krásné v této době běhat, a proto je nám tolik líto, když to není jen o krásných pocitech, ale mnohdy i o zdravotních potížích.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 16.05.2011 01:05:22

otazka by sa dala postavit aj inak :

pokial su vo vzduchu skodlive a iritacne latky, preco na ne nereaguju vsetci ?

preco nedostanu signal ze treba reagovat a preco ich imunitby systemm nie je reakcie schopny.

Velmi zaujimava je korelacia alergie – rakovina a studie statistiky na tuto temu nie su pristupne, preco asi

Robil som na tuto prilezitostne prieskumy, zbieral udaje od jedincov kladol otazky alergikom rozneho druhu a ludom postihnutym na rakovinu

jednoznacne mi z toho vychadza to iste co vsetkym ktori podobne suvislosto sledovali :

alergai je uplne opacny stav imunitneho systemu ako je rakovina

Idealny imunitny system reaguje len na to co treba,

neuroticky imunitny system reaguje uplne na vsetko a samozrejme okamzite zlikviduje vsetky zarodky rakovinovych buniek

Totalne odstaveny nefunkcny imunitny system nereaguje absolutne na nic, taky clovek vyzera ako vzor zdravia kedze ani nezakasle ani nekychne a nic mu nerobi problem az kym nahodou nevznikne rakovina, ktoru si imunitny system nebude vsimat kedze si nevsima nic.

Obidva extremy su nasledkom umyselneho nicenia a rozvazovania imunitneho systemu, ktory sa deje ssystematicky uz narodenia decka jednak cez krmenia formulami a nekojenim no a do toho tazke zbrane chorobneho priemyslu – povinne ockovanie

sem s minuskami ;-)

neuroticky vytoceny imunitny system je mozne ukludnit, napriklad relaxacie meditacie a ine zlozitejsie techniky

a rovnako nefunkcny imunitny system je mozne prebudit rovnakymi technikami

sem s dalsimi minuskami ;-)

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 16.05.2011 06:54:53

jako dlouhodobý alergik sportovec bych k radám doplnil zařazovat běh po ránu, pylu je v ovzduší méně. Rovněž se mi osvědčilo výhradní dýchání nosem a nižší intenzitou pohybu, pak to skončí jen mírnou rýmou. Jinak ovšem běhám už 3.rok i během sezony a obtíže se nijak nestupnují, nicméně se jistím léky.

Motto: spěchej pomalu
avatar

Praha

10 km: 0:41:25 (2010)

Bran muž 16.05.2011 08:45:41

Jako malý, každou chvíli v létě jsem otekl a slzel. Pylová alergie jako trám. Později jsem bral i nějaké prášky (pouze potlačují příznaky).

Dnes, skoro pět let poté, co se pravidelně otužuji, plavu, neberu žádné prášky, chodím pravidelně běhat a lehce jsem pozměnil životosprávu, tak je s alergií konec. Dokonce můžu v létě sekat trávu na louce a nic to se mnou neudělá. Ještě před deseti lety bych to nerozchodil.

Pochopitelně nevím, jak by se moje alergie vyvíjela, kdybych vůbec nic nedělal, ale minimálně psychicky mě to otužování, plavání a běhání V JAKÉMKOLIV POČASÍ A ZA JAKÝCHKOLIV PODMÍNEK trochu „zocelilo“ a mohu to určitě každému doporučit. Aneb co tě nezabije, to tě posílí :-)

avatar

Štúrovo / Bratislava

Celkem 7421 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:47 (2011)
půlmaraton: 1:19:53 (2011)
maraton: 2:48:03 (2011)

Bohuš muž 16.05.2011 08:56:44

Alergiu mám už asi 20 rokov. Zatiaľ som ju nijak neliečil. Prejavy som nemal nejak extrémne, len pár dní ročne kýchania, soplenia a prípade zapálených očí od apríla (dubna) do júna (června).

V posledných rokoch som sa ju snažil odstrániť alternatívnym spôsobom. Skúšal som vyradiť v danom období niektoré potraviny (podľa http://pohoda.weblahko.sk/…inkarky.html odstavec „AKO VYZRIEŤ NAD SENNOU NÁDCHOU“), ale to nebolo vždy také jednoduché. Ďalšie informácie som čerpal z knižky „Jak se zbavit alergie“(http://www.strava.sk/showdoc.do?…). Ešte som skúšal otužovanie.

Prejavy sa mierne zlepšili, ale definitívne sa mi to podarilo vyriešiť až akupunktúrou. Do ucha mi pred mesiacom pichli miniihličku, ktorá je dlhodobo v uchu a zatiaľ mám pokoj (http://zdravi.doktorka.cz/…cbe-alergii/). Môžem vrelo doporučiť. Človeka zaoberajúceho sa akupuntúrou je možné nájsť v každom väčšom meste.

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 16.05.2011 09:42:02

… možná mimo mísu, ale jako by z názvu článku vyplývalo, že psi jsou našimi nepřáteli :-( …ale možná to čtu špatně, nevím, jsem sám, kdo to takhle pochopil?

Motto: ...kam až?
avatar

Velké Meziříčí

Celkem 5063 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:59 (2011)
půlmaraton: 0:00:00 (2018)

drhor muž 16.05.2011 10:12:30

>> Dav, 16. 05. 2011 09:42:02

Myslím, že to bylo myšleno, když za Tebou vystartuje na výběhu pes a chce tě kousnout. Na kole je to teda dost nepříjemný :-)

Motto: Když už nemůžeš, tak ještě dvakrát můžeš :-)
avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 16.05.2011 10:38:07

>> rudo, 16. 05. 2011 01:05:22 Ty mas dar zmotat paty pres devaty a hodit dohromady klidne moznou vec (zaporna korelace alergie X rakovina) s naprosto nesmyslnym tvrzenim s konspiracnim nadechem (studie statistiky na tuto temu nie su pristupne, preco asi). Tech studii jsou k dispozici mraky a jsou verejne pristupne. Nicmene vysledky tech studii nejsou vzdy tak jednoznacne.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Celkem 5539,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:44 (2015)
půlmaraton: 1:41:28 (2015)
maraton: 3:57:34 (2016)

carsa žena 16.05.2011 11:16:40

>> Dav, 16. 05. 2011 09:42:02 Pro mě teda jo. Bydlím v Praze a běhám po cykl. stezkách, kde se venčí ve velkém. Nejhorší jsou takoví ti malí ratlíci, co se přidají a běží podél nohy a občas skočí jakoby před ně, že člověk neví, jestli se o ně přizabije nabo je zašlápne. A nejlepší jsou paničky, co stojí opodál a jen zavolají:" To musíte zastavit a oni toho pak nechají". Jako vysvětlujte potom, že by možná bylo věci porspěšnější, kdyby ony ty své psi měly vychované. c.

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 16.05.2011 12:27:38

>> drhor, 16. 05. 2011 10:12:30

Nepříjemné je když mě uštkne zmije, pohádám se s pokladní v supermarketu, spadne mi na hlavu cihla…atd. neznamená to ale, že zmije, pokladní a cihly jsou moji nepřátelé. to carsa: …ale jasně, čert aby vzal všechny, kteří nechají své psy otravovat ostatním život, ať už v jakékoli formě…, ale co to má co dělat s nepřátelstvím?

Motto: ...kam až?
avatar

Doudleby nad Orlicí

Celkem 17409 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2007)
půlmaraton: 1:47:00 (2014)
maraton: 3:44:21 (2009)

Mira.B. muž 16.05.2011 15:06:21

>> Dav, 16. 05. 2011 12:27:38

Tady se problematika běžců a psů svého času dost probírala. http://www.behej.com/…11-beh-a-psi

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154831,72 km
Minulý měsíc 851 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 16.05.2011 17:01:44

>> Dav, 16. 05. 2011 12:27:38

Taky mě ten nadpis překvapil, protože se domnívám, že pravděpodobnost útoku psa je přeci jenom větší než že bude mít běžec alergii. A to já na psi opravdu nemám, zvláště ne na ty velké :-). Zrovna dneska jsem potkal 2 pány se třemi psy velikostí vlčáků a oba je vzorně drželi za obojek při sobě! Poslední dobou je v Modřanech radost běhat. Nejvíce jsem se lekl minulý týden, když mi tu kousek od hlavy letěl mořský orel. Každý den běhám okolo záchranné ptačí stanice v Cholupicích a zrovna ho tam trénovali. Ale je to dobrý, na běžce zatím orli ani podobní dravci neútočí :-P

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Celkem 6856 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:59 (2007)
půlmaraton: 1:46:39 (2010)
maraton: 3:53:44 (2012)

ipeterka muž 16.05.2011 18:32:55

>> rudo, 16. 05. 2011 01:05:22 Silně nesouhlasím s útokem proti očkování, o kterém v poslední době slyším z mnoha stran. Očkování není nic jiného než „trénink“ na situaci, kdy skutečná choroba zaútočí a často očkování zachrání život či zabrání vážným komplikacím, protože imunitní systém zareaguje prakticky okamžitě, protože se potká s už jemu známým protivníkem. Lidé si nějak přestávají uvědomovat, že například pravé neštovice prakticky vymizely ze světa právě díky důslednému očkování.

avatar

půlmaraton: 1:44:29 (2012)
maraton: 3:48:06 (2012)

JirkaN muž 16.05.2011 19:52:01

>> ipeterka, 16. 05. 2011 18:32:55

jedna strana je očkování = zlo a pak ta druhá, kdy tu máme ob rok „nezbytné“ očkování proti ptačí/prasečí/vel­bloudí a kdovíjaký chřipce ap.

avatar

Sloviensko

rudo muž 16.05.2011 21:02:20

>> ipeterka, 16. 05. 2011 18:32:55

ano to je prednasana teoria a donekonecna opakovana ideologia. Ked ides za faktami tak zistis nieco ine.

Dopracuj sa ku historickym udajom, kedy sa v ktorej krajine zacal nanucovat ockovanie a kedy sa v ktorej krajine zacala vyskytovat napriklad rakovina a ine choroby vo velkom pocte.

Uplne iny ale sand zaujimavejsi je vyskum z nanuteneho ockovania africkym statom. Tieto statistiky su sice tajne ale kedze sa podaril unik informacii, grafy uzreli svetlo sveta.

Ak ta to zaujima mozem znovu vyhladat presne udaje a uviest publikaciu. V skratke sledovali sa vsetky tie choroby ktore akoze podla propagandy boli v africkych krajin vynicene prave koli ockovaniu. Grafy ukazuju krajinu za krajinou a chorobu za chorobou a vsetky ukazuju rovnaky jav :

napriklad choroba X mala epidemicke rozsirenie v krajine Y. Ako cyklus choroby upadal, choroba postupne rokmi vymizla, Ked vyskyt padol na nulu ( s presnostou udajov ) tak vtedy ked uz choroba nebola WHO (World Hell Org) zautocila na krajinu povinnym ockovanim z tej choroby akoze p[riatelska nanutena pomoc rozvojovym krajinam – bolo treba minut vakciny rozvinuteho sveta, vakciny darovali vlady ktore samozrejme dobre vyplatili vakciny vyrabajucu farmu).

V Krajine Y, choroba X ktora bola uz vymiznuta zacala po „zachrannej“ vakcinacii znovu narastat a uz nikdy sa nevratila ku nule.

Uplne iny pripad je POLIO. Ockovanim proti Poliu sa podarilo Polio vynicit takymto sposobom : Po zaockovani populacie boli lekari preskoleny v tom zmysle ze Polio viac neexistuje a kto napise diagnozu Polio strati lekarsku licenciu pre „neschopnost a nevedomost“. Polio mavalo rozne priznaky a tak tie priznaky rozdelili do 12 odlisnych podskupin a zaviedlo sa 12 novych chorob s novymi nazvami. Po uspesnej ockovacej operacii teda Polio vymizlo ale pribudlo 12 novych chorob ktore sa predtym nazyvali Polio.

Poznam vela metod ktore dokazu vycistit telo od vakcin a ucinkov vakcin… niektore z tych metod ale maju problem cistit organizmus prave od Poliovej vakciny, aj po zdanlivom vycisteni sa Poliova vakcina objavuje v tele znovu a znovu s mnohymi negativnymi prejavmi na zivot cloveka, ktore samozrejme medicina nepripousti aby boli spajane s Poliom a lebo Poliovou vakcinaciou

Existuje mnozstvo kultur, rodin atd kde sa vakcinacia odmieta a udrzuje sa to po generiacie a tito ludia sa absolutne zdravi a nelezie na nich nic co lezie na zaockovany zvysok sveta.

Ockovanie bude do 10 rokov kompletne zakazane, a velky prelom k pristupu nastane uz do 2–3 rokov

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

merinka žena 16.05.2011 21:11:04

Dobrý večer, som začiatočníčka a beh ma veľmi baví. Chcela by som sa spýtať skúsenejších bežcov, na brnenie nôh. Keď behám pol hodinu tak mi začnú brnieť a necítim si ich. Keď sa zastavím, tak to sa to povolí a zase si ich cítim. Kde robím chybu a znamená to pre mňa nejaké zdravotné riziko? Ďakujem za odpoveď

avatar

Sloviensko

rudo muž 16.05.2011 21:35:49

>> merinka, 16. 05. 2011 21:11:04

na alergiu to nevyzera ;-)

daj rovnaku otazku do topankovych tem, bude to botami a stylom behu

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 6856 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:59 (2007)
půlmaraton: 1:46:39 (2010)
maraton: 3:53:44 (2012)

ipeterka muž 17.05.2011 08:50:19

>> rudo, 16. 05. 2011 21:02:20

Zajímavá teorie. Nevím však o tom, že by u nás malé děti, které jsou očkované proti tetanu a černému kašli, umírali na tetan a černý kašel – což by přesně odpovídalo vaší teorii.

avatar

Celkem 6856 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:59 (2007)
půlmaraton: 1:46:39 (2010)
maraton: 3:53:44 (2012)

ipeterka muž 17.05.2011 09:00:08

>> JirkaN, 16. 05. 2011 19:52:01

Jistě, že farmaceutické firmy nejsou žádní beránci – viz případ Baxter a živé kultury ptačí chřipky ve vakcíně proti ptačí chřipce (což mimochodem zachytila česká laboratoř). Co se týče prasečí chřipky, tak na přílišné hysterii měla podíl média a všimněte si, že ani lékaři si nedají aplikovat vše (například narychlo vyrobenou a nedostatečně otestovanou vakcínu na nemoc, která nemá větší následky než běžná chřipka). Odsuzovat kvůli tomu apriori veškeré očkování na základě demagogických a pravděpodobně lživých informací, jak to dělá rudo, který „cituje“ mnoho údajů bez uvedení zdroje, je podle mého nejenom hloupé, ale v důsledku i nebezpečné například pro lidi, kteří na základě této propagandy odmítnou očkování proti tetanu.

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 17.05.2011 09:08:29

>> merinka, 16. 05. 2011 21:11:04

>> rudo, 16. 05. 2011 21:35:49

Možná alergie na boty?

Merinko opravdu si vyber lepší téma, přímo brnění je tu někde myslím taky, ale moc rad tam není – zkus jej oživit. Mě výjimečně brní noha když se mi shrne ponožka nebo špatně zavážu tkaničky. Bez bot by se to stávat nemělo – zkus jestli tě brní nohy i na boso nebo v jiných botách.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Sloviensko

rudo muž 17.05.2011 09:15:24

>> ipeterka, 17. 05. 2011 09:00:08

na základě demagogických a pravděpodobně lživých informací, jak to dělá rudo,

no najlepsia obrana je utok, ze ano

vsak ona ta demagogia a velmi lziva bude vyklopena na verejnost velmi skoro.

Uvedene informacie pochadzaju z WHO samotneho a unikli na verejnost vdaka ministerstvu zdravotnictva Noveho Zelandu, kde jeden z pracovnikov dal vsetky historicke doklady z africkeho ockovania k dispozocii novinarovi,

Za ten unik informacii malo NZ vlada velke problemy.

Mam tlacenu paierovu kopiu casopisu kde bol cely clanok zverejneny

dam si tu namahu ho znovu najst a citovat presne roky a cisla.

Inak keby si chcel vidiet fakty a nekupovat demagogiu, tak by si sam osobne pozadoval zverejnenie vsetkych udajov od WHO,

ved ked sa nemaju coho bat a ockovanie je taky dobry zachranca urcite ti ich radi uverejnia a este ti aj zaplatia za sirenie ideologie.

Ked pojdes vo svojom vyskume aj za osobami najvacsichg farma a ludi vo WHO, tak najdes zaujimave mena, musis ich porovnat s menami zo zoznamu IG FARBEN – Norimbersky proces a niektorymi menami lekarov z koncentrakov

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 6856 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:59 (2007)
půlmaraton: 1:46:39 (2010)
maraton: 3:53:44 (2012)

ipeterka muž 17.05.2011 10:19:16

>> rudo, 17. 05. 2011 09:15:24

Opravdu si myslíte, že všichni doktoři na světě i u nás lžou? Myslíte si, že i informace o výskytu tetanu u nás jsou lživé (viz http://www.szu.cz/…ny-manual-iv )? Například očkováním zvěře proti vzteklině se u nás dosáhlo značného útlumu této nebezpečné nemoci ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Vzteklina ). To je podle vás taky lež?

avatar

merinka žena 17.05.2011 10:26:12

>> MartiNo, 17. 05. 2011 09:08:29

Ďakujem za odpoveď, ja som sem napísala cielene, aj keď som vedela, že sa tu nediskutuje o brnení. Pretože v téme brnení, naozaj nie je vela rad :) Pokúsim sa tému oživiť :) Ja som chcela len hlavne vedieť, či brnenie pociťujú aj iní bežci, alebo či len ja :) Pekný deň prajem.

avatar

Sloviensko

rudo muž 17.05.2011 11:35:54

>> ipeterka, 17. 05. 2011 10:19:16

vzteklinu u zvierat vobec nesledujem, nemam na to preto nazor.

Tetanovku som povinne naposledy dostal na ZVS, ked som bol nuteny „branit“ socialisticku vlast pred nepriatelom.

Tetanovku by som si uz nikdy pichnut nenechal.

Ci si myslim ze vsetci lekari lzou ?

Myslim si ze vsetci lekari su v prvom rade oklamani, uz pri studiu

Ockovanie nie je jedine klamstvo ktore musia prijat ako svatu pravdu, kto tie veci neprijme za svoje naziry nebude lekar, velmi lahke.

Vacsina lekarov nema vobec prehlad o tom co sa naozaj deje, co ich naucia to praktizuju.

Ked lekar zisti ze veci su v skutocnosti inac, ma v podstate niekolko mopznosti

drzat hubu a krok, posluchat a za odmenu brat plat.

moze tiez posluchat len naoko a pacientov povie pravdu aspon tym ktorych odhadne ze to pochopia a nevyjkecaju, takych lekarov som stretol dost a niektori mi pomohli.

Lekar tiez moze vysjst s pravdou na verejnost v naivnej nadeji ze zmeni svet, pride o licenciu a nebude moct praktizovat mediciu, v tcyh haklivejsich pripadoch ked ide o dolezitejsiu pravdu skonci vo vazeni alebo bude zavrazdeny.

Farma dala zavrazdit viac lekarov co sa chceli postavit proti ako dali bankari zavrazdit politikov co chceli prestat posluchat.

Myslim ze s kazdym lekarom si to musis vydebatovat osobne a zistit ake postoje zastava a preco ich zastava a za akych okolnosti by mal odvahu nazory a prax zmenit.

Ja si myslim ze nejako to uz aj pacienti aj lekari vydrzia tie 2 roky kym cely system padne na hubu.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 26027 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:21 (2014)
půlmaraton: 1:51:40 (2011)
maraton: 3:57:32 (2011)

andyxx7 muž 17.05.2011 12:04:52

naco sa hadate chlapci, koniec sveta pride uz teraz 21.5.2011

http://www.topky.sk/…eta-21--maja-

a to som sa prihlasil v sobotu na beh, musim to ist zrusit…

avatar

Sloviensko

rudo muž 17.05.2011 12:11:41

>> andyxx7, 17. 05. 2011 12:04:52

naco sa hadate chlapci, koniec sveta pride uz teraz 21.5.2011

http://www.topky.sk/…eta-21–maja-

mozno Pfizer uz predava vakcinu proti koncu sveta ? ;-)

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Jeseník

10 km: 0:34:50
půlmaraton: 1:19:46

Sirka muž 17.05.2011 18:22:03

Z vlastních zkušeností mám jednoznačný názor, že bez správných (!!) léků horší alergik/astmatik nemůže fungovat, natož sportovat :-)

avatar

Olomouc

Celkem 10048 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:10 (2013)
půlmaraton: 1:40:40 (2012)
maraton: 3:58:26 (2009)

tomaz muž 17.05.2011 18:41:07

>> andyxx7, 17. 05. 2011 12:04:52

hmmm, proč já se to přihlásil na a zaplatil třeba i vokolo príglu – to má být až na podzim!!! Jsem to ale hlupák :-D

navrhuju sobotní konec světa oslavit nějakým delším během :-)

Motto: Only those who risk going too far, can possibly find out how far they can go...
avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 18.05.2011 14:20:26

>> rudo, 17. 05. 2011 11:35:54

Rudo, musí být těžké žít v tak nepřátelském světě, kde jakákoli obecně přijímaná pravda je vlastně nepravdou, ty správné pravdy nám mocní tohoto světa tají a pokud je náhodou objevíme, hrozí nám smrt. Raději přijímám, byť s notnou dávkou kritického rozumu, ten svět, ve kterém žiju. Troufám si odhadnout, že se mi v něm žije líp.

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.05.2011 21:04:06

>> Mary, 18. 05. 2011 14:20:26

Cognitive dissonance

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 39 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.