Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kocourek získal skalp keňského vítěze Běchovic

Kocourek získal skalp keňského vítěze Běchovic
foto: archiv závodu Hronov - Náchod

Petr Kostovič | 22.10.2011 | přečteno: 4489×

Velmi dobře obsazený byl sobotní závod Hronov – Náchod, předposlední díl seriálu Mizuno Running Cup. Pikantní příchuť dodával východočeským Běchovicím, jak se závodu vzhledem k jeho dlouhé tradici říká, opakovaný duel Kocourek – Sawe z letošních pražských Běchovic. Kocourek tentokrát oplatil Keňanu Sawemu zářijovou porážku.

Po startu v Hronově se na čele závodu utvořila čtyřčlenná skupinka, v níž kromě Milana Kocourka z AK Kroměříž byl ještě jeho tréninkový parťák a vítěz závodu Vokolo Príglu Jiří Homoláč, keňský vítěz Běchovic Elisha Kiprotich Sawe z tréninkové skupiny maďarského manažera Benedeka a další běžec ze zemí bývalého sovětského bloku.

Na čtvrtém kilometru 8 850 metrů dlouhé tratě však už bylo vidět Kocourka s malým náskokem před Keňanem, na šestém kilometru činil jeho náskok již 50 metrů a v cíli mu nakonec naměřili výborných 25:51. Traťový rekord Pešavy 25:07 z roku 1993 se přes výborný výkon Kocourka neotřásl.

„Před polovinou trati nás čekal kratší výběh, tam jsem zkusil nastoupit, vytvořil si malý, asi dvacetimetrový náskok a ten jsem do cíle ještě o něco navýšil,“ líčil v cíli Milan Kocourek, jak se rodilo jeho vítězství nad Keňanem.

Sawe finišoval na druhém místě o pětadvacet sekund za Kocourkem, třetí Homoláč zůstal za Sawem o šestnáct sekund zpět.

„Je to úžasné, moderátor hlásil, že vede Keňan a najednou vidím, že jako první finišuje do cíle Milan Kocourek a na třetím místě Jirka Homoláč,“ neskrýval velkou radost z výkonu svých svěřenců brněnský trenér Sequent.

„Nešlo o žádnou satisfakci za Běchovice. Chtěl jsem si hlavně ověřit, jak jsem na tom výkonnostně v současné době, kdy moje příprava směřuje k mistrovství Evropy v krosu,“ odmítal Kocourek, že by mu v závodě šlo především o odvetu za zářijové Běchovice.

Loňský vítěz závodu Kamil Krunka z SK Nové Město na Moravě se tentokrát v těžké konkurenci musel spokojit s devátým místem v čase 27:31. Skupinku šesti běžců, kteří se vešli do jedné minuty mezi pátým a desátým místem přivedl do cíle třetí nejlepší z našich, ústeckoorlický Robert Krupička (27:01), který si otestoval formu týden před plánovaným maratonem ve Frankfurtu.

V závodě žen nedala konkurenci šanci česká reprezentantka v triatlonu, za Hvězdu Pardubice závodící Vendula Frintová. V cíli jí naměřili čas 31:13 a vzdorovat jí nedokázala žádná z běžeckých specialistek.

„Jsem náchodskou rodačkou, takže je pro mě závod srdeční záležitostí. Ještě ale rozhodně nemám naběháno tolik, co se týče objemu i kvality, abych dosahovala svých nejlepších časů, takže dnes závod probíhal v tréninkovém tempu podle hesla: ‚Co nejméně se vyšťavit :)‘,“ řekla po závodě Frintová, pro niž to bylo v Náchodě již páté vítězství v řadě a do tréninku se vrací po téměř půlročních zdravotních problémech způsobených únavovou zlomeninou.

„Ještě mě čekají dva závody Světového poháru v triatlonu, v nichž se musím poprat o body do olympijského žebříčku, proto jsou podzimní běhy ideálním zpestřením přípravy na tyto závody,“ dodala pak ke svým podzimním závodním plánům.

Marta Fenclová z AC Pardubice si doběhla pro druhou příčku v čase 31:51. Třetí skončila Eva Vítová z SK Nové Město nad Metují v čase 32:05. Traťový rekord žen zůstává nadále v moci Moniky Deverové, která v roce 1995 běžela 29:55.

Východočeských Běchovic se zúčastnilo 373 běžců, běželo se za ideálního, slunečného počasí.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB ZÁVODU

Anketa

Hodnoťte závod Hronov - Náchod 2011 známkami jako ve škole

1
 
12 hl.
2
 
2 hl.
3
 
0 hl.
4
 
0 hl.
5
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 14 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 22.10.2011 14:04:24

Velmi dobře obsazený byl sobotní závod Hronov – Náchod, předposlední díl seriálu Mizuno Running Cup. Pikantní příchuť dodával východočeským Běchovicím, jak se závodu díky dlouhé tradici říká, opakovaný duel Kocourek – Sawe z letošních pražských Běchovic. Kocourek tentokrát oplatil Keňanu Sawemu porážku z Běchovic.
Odkaz na článek

avatar

DaliborB muž 22.10.2011 21:26:48

gratulace milanovi k výnikajícímu výkonu, je dobře, že se češi opět dokážou prosazovat i v zahraniční konkurenci a jsou vidět. výborný závod s velmi dobrou organizací i originálním a takřka slavnostním vyhlášením na místní radnici. škoda jen dost dlouhému čekání na věci s převlečením a několika krádežím osobních věcí, které měli běžci v převozovém autubusu.

avatar

ČTBK Iscarex Česká Třebová

10 km: 0:34:14 (2006)
půlmaraton: 1:17:25 (2009)
maraton: 2:54:48 (2008)

klasta muž 24.10.2011 16:59:06

skvělý výkon i vzhledem k traťovému rekordu…velká gratulace, jen tak dál! :)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.