Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Východočeské Běchovice přivítají běžeckou legendu

Východočeské Běchovice přivítají běžeckou legendu
foto: Petr Smola (na archívním snímku jeden z favoritů závodu Kamil Krunka)

Petr Kostovič | 17.10.2013 | přečteno: 3094×

Běžeckou legendu Ivana Uvizla uvidí předposlední pokračování letošního Mizuno Running Cupu, které se odehraje v sobotu 26. října závodem Hronov – Náchod. Na programu je již šestapadesátý ročník. Na východočeské Běchovice, jak se běhu říká, se jezdí prodat podzimní závodní forma.

Uvizl je již od roku 1980 držitelem českého rekordu v hodinovce, při níž uběhl 20 144 metrů. V témže závodě, běželo se 25.9. v Ostravě, překonal časem 59:38.6 i rekord v běhu na 20 000 metrů. Navíc je držitelem bronzové medaile ze světových halových her, které se konaly v roce 1985 v Paříži. Medaili získal v běhu na 3 000 metrů časem 7:57,78 (zdroj: web IAAF). Hronov – Náchod je tak skvělou příležitostí, jak absolvovat silniční běh s člověkem, který ve své době patřil i za hranicemi republiky k vytrvalecké špičce.

Do závodu vyběhnou i jeho dvě děti, které se mohou pochlubit slušnou výkonností, letos jednadvacetiletý syn Marek a o šest let starší Martina.

Mezi favority mužského závodu patří Kamil Krunka z SK nové Město nad Metují, silná by měla být konkurence v závodu žen. Na startu nebude chybět Táňa Metelková (TJ Sokol Hradec Králové) a pátá žena nedávného maratonu v Mnichově Kateřina Kriegelová, která se však mezi favoritky nepočítá.

„Na závodě bývá hvězdná sestava, budu spokojena s umístěním do desítky. Mizuno Running Cup bych ale chtěla určitě zkompletovat, poběžím i sedmičku při veletrhu Sport Life v Brně a pokusím se o celkové vítězství,“ prozradila Kriegelová svou motivaci. V průběžném pořadí Mizuno Running Cupu jí patří se ziskem 392 bodů první příčka v nejmladší ženské kategorii, jen o dva body více získala Karla Mališová v kategorii žen nad 50 let.

První startovní číslo přidělili pořadatelé s předstihem před závodem. Šestaosmdesátku, tedy číslo odpovídající jeho věku, ponese na své hrudi královéhradecký superveterán Jiří Soukup.

Start hlavního závodu na 8 850 metrů, který se započítává do žebříčku behej.com, je v 10:30 hod. v Hronově. Na start přepraví běžce pořadatelé autobusy z cílového Náchoda.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 25.10.2013 15:23:53

Běžeckou legendu Ivana Uvizla uvidí předposlední pokračování letošního Mizuno Running Cupu, které se odehraje v sobotu na závodě Hronov – Náchod. Na programu je již šestapadesátý ročník. Na východočeské Běchovice, jak se běhu říká, se jezdí prodat podzimní závodní forma.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.