Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pohár behej.com: Osobní rekordy na Týnišťské desítce?

Pohár behej.com: Osobní rekordy na Týnišťské desítce?
foto: Andrea Ungrová

Ivo Domanský, Petr Kostovič | 27.10.2008 | přečteno: 10096×

Již zítra startuje Týnišťská desítka, jeden z posledních závodů Poháru behej.com. Pro závodníky, kteří vstupovali do sezóny s předsevzetím vytvořit si letos osobák na desítce, je zítřejší závod jednou z posledních možností, jak svůj cíl splnit.

Týnišťská desítka je během, který organizuje skupinka místních běžeckých nadšenců. Jejich obětavost dokládá i příhoda z tohoto pondělí, kdy jeden z pořadatelů přepravoval startovní čísla k závodu na kole, přitom upadl a zlomil si dvě žebra. Přesto jej zítra na závodě potkáte.

Počet běžců v hlavním závodě Týnišťské destítky se již dávno přehoupl přes stovku a pořadatele je nutno pochválit, že od loňska mohou v Týništi závodit také děti – pochopitelně na kratších tratích. 

Na zdejší trati si můžete zlepšit osobní rekordy: je rovinatá a příjemná, vede nejprve týnišťským sídlištěm U dubu a poté po asfaltové lesní cestě na obrátku. Obrátka je na metě 5,2 km. Příjemné prostředí v kombinaci s přijatelnou teplotou je tajemstvím zdejších dobrých časů. 

Pro závodníky bude připraveno i nápojové občerstvení ve formě teplého čaje. Chybět nebude ani iontový nápoj, který do místa závodu dodal jeden ze sponzorů Poháru behej.com – firma Enervit.

Týniště je dobře dostupné jak veřejnou dopravou (rychlíková stanice na trati ČD 020), tak také vlastními vozidly po silnici 1. třídy číslo 11 Hradec Králové – Týniště – Vamberk. 

Přihlásit se můžete na místě v tělocvičně U dubu na okraji stejnojmenného sídliště od 8 hodin, závody dětí začínají v půl desáté a desítka dospělých startuje přesně o hodinu později. 

Kvalitní traťové rekordy drží Josef Pomikálek 31:07 z roku 1999 a Anna Pichrtová 34:18 (2001), loňskými vítězi byli Pavel Brýdl 32:59 a Táňa Metelková 36:30. 


Propozice k závodu Týnišťská desítka

Přihlášení na Týnišťskou desítku

Stránka Poháru behej.com