Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour chce být letos "top" mezi silničními desítkami, láká ženy

RunTour chce být letos "top" mezi silničními desítkami, láká ženy
foto: pořadatel závodu

Petr Kostovič | 29.01.2013 | přečteno: 7023×

V loňském roce si její pořadatelé při prvním ročníku osahali české běžecké prostředí a postavili závody na „zelené louce“. Letos chce Česká pojišťovna Mizuno RunTour zvednout laťku své organizační i sportovní úrovně ještě výš a přilákat na start i početnější startovní pole. Zaměří se přitom především na ženy, které se zatím účasti na závodech obávají.

„Rádi bychom, aby hlavně ženy přijaly seriál RunTour jako příležitost k pravidelnému setkávání se s ostatními. Chceme je v běhání podpořit, pomoci jim zbavit se obav z účasti v běžeckém závodě, jít jim naproti vyhledáváním zajímavých příběhů a jejich větším zviditelněním v médiích, “ říká Martin Pešta z pořádající agentury Mather.

Závody RunTour loni postupně získávaly na organizační a sportovní úrovni. Kondiční běžci dostali příležitost popasovat se s vlastním já formou osobních výzev. Stejnou možnost mají i letos. V druhé polovině seriálu přišli pořadatelé s možností využití služeb vodičů.

Závody objevila i česká špička a běžci z nedalekého zahraničí, o prvenství přijížděli bojovat z tréninkových skupin z Maďarska a Polska. Jedničkou však zůstala plzeňská lékařka Květa Pecková, přední česká vytrvalkyně, která loni seriál RunTour ovládla a vybojovala v něm celkové prvenství.

„Mně se ta myšlenka líbí. V Praze je závodů mnoho, ale v regionech větší běžecké akce chybí. RunTour je tam přivádí. Líbí se mi, že se běží pokaždé v jiném městě, vyhovuje mi i délka tratí, jejich rozmanitost a povrch,“ uvedla Pecková loni k seriálu RunTour. Nedávno při závodě v Chomutově potvrdila, že by na startu některých závodů ráda stála i letos.

Dvou desítek se zúčastnil i Milan Kocourek, současná česká jednička na tratích o délce deseti kilometrů.

„Myslím, že jsem se o tomto novém seriálu dozvěděl od tréninkového kolegy Jirky Homoláče, který vždy dokáže najít zajímavé závody. Trenér s účastí souhlasil, tak jsem nakonec tři účasti posbíral, ke dvěma desítkám jsem přidal ještě jednu účast na pětce,“ vzpomíná Kocourek.

Registrace na RunTour 2013 již byly spuštěny. Aktuálně je k závodům přihlášeno bezmála 700 účastníků. Největší zájem je logicky o první dva závody v Českých Budějovicích, kde se poběží 13. dubna stejnou trasou jako v loňském roce. Z jihu Čech seriál zamíří do Plzně, finále bude opět v Praze.

Vyšší letošní účasti na RunTour by mohl napomoci i fakt, že konkurenční RunCzech.com se zaměří hlavně na půlmaratony a maratony a ruší u některých závodů doplňkové desítky. Zatím tak, jak vyplývá z jeho webových stránek, učinil v Olomouci a Ústí nad Labem.

Startovné na RunTour 2013 se sice oproti loňsku zvyšuje o padesátikorunu, ve startovním balíčku je však podle pořadatelů vyšší hodnota, než tomu bylo loni. Přicházejí i s dalšími novinkami.

„Během podzimních měsíců jsme s běžci RunTour diskutovali o tom, jak by měl seriál podle nich vypadat a celou řadu jejich nápadů jsme se rozhodli zapracovat,“ říká Milan Beneš, ředitel seriálu RunTour.

„Nově rozdělíme starty závodů na 10 a 5 kilometrů. Ve startovním balíčku najde vždy prvních 700 přihlášených běžců na každý závod originální funkční triko Mizuno. Nabízíme také výhodnější startovné pro ty, kteří se zúčastní více závodů,“ vypočítává Beneš některé novinky, které připravili pořadatelé pro rok 2013.

„Přestože jsme loni s RunTour začínali, získali jsme ocenění od Českého atletického svazu a dostali se mezi nejvýznamnější běžecké akce u nás. Přivedli jsme k běhání ty, kteří si dříve na účast v závodech netroufali, a stejnou cestou chceme jít i letos. RunTour je otevřena všem a naší ambicí je ještě více rozběhat Česko,“ dodává Milan Beneš.


WEB SERIÁLU RUNTOUR 2013

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 29.01.2013 19:23:30

V loňském roce si její pořadatelé při prvním ročníku osahali české běžecké prostředí a postavili závody na „zelené louce“. Letos chce Česká pojišťovna Mizuno RunTour zvednout laťku své organizační i sportovní úrovně ještě výš a přilákat na start i početnější startovní pole. Zaměří se přitom především na ženy, které se zatím z účasti na závodech obávají.
Odkaz na článek

avatar

maraton: 3:07:35 (2008)

Jarda_x muž 31.01.2013 09:28:38

„…v Českých Budějovicích, kde se poběží 13. dubna stejnou trasou jako v loňském roce“ Trochu škoda. Trať byla pěkná, ale pár drobných úprav by dokázalo odstranit několik nepříjemných zpomalujících míst – hlavně výběh a seběh na lávku u vodárny včetně ostrých zákrut o 180°. Kdyby se pořadatel chtěl domluvit, tak jako místní bychom mohli vytypovat alternativy.

avatar

10 km: 0:44:18 (2013)
půlmaraton: 1:46:17 (2013)
maraton: 3:59:55 (2012)

Lexxus muž 01.02.2013 10:03:30

Hezký den, Jardo, drobné změny na trase je určitě možné zrealizovat a budeme rádi i za vaše případné tipy. Chceme vám, našim běžcům, naslouchat a zlepšovat závody společně s vámi. Budeme rádi za tipy tady na diskuzi Behej.com nebo na našem Facebooku. T.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.