Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deštivá RunTour patřila Keňanům, Pecková vítězkou závodu žen

Deštivá RunTour patřila Keňanům, Pecková vítězkou závodu žen
foto: RunTour/Yan Renelt

Gabriela Gaudlová | 01.06.2013 | přečteno: 4091×

Keňský běžec David Metto se stal v čase 30:09 vítězem závodu na 10 kilometrů při RunTour v Hradci Králové před svým krajanem Elishou Melim (30:34). Nejrychlejším českým běžcem byl na třetím místě brněnský Martin Kučera, který doběhl v čase 31:54. V závodě žen vybojovala prvenství loňská vítězka RunTour Květa Pecková (AK Škoda Plzeň) časem 35:35. Závod i dosažené časy ovlivnil vytrvalý déšť.

„V tom dešti to bylo náročné,“ shodovala se většina účastníků závodu.

„S dosaženým časem spokojen nejsem. Zdržel mě déšť a blátivá místa na trati. Jsem ale profesionál, tak se s podmínkami musím nějak vyrovnat,“ nevymlouval se na počasí vítězný Metto a dodal, že na některý ze závodů RunTour hodlá z Polska, kde se připravuje v jedné z tréninkových skupin, přijet znovu.

Za nejrychlejším českým běžcem Martinem Kučerou doběhl jako druhý Čech Radek Hubl z TJ Jiskra Ústí nad Orlicí v čase 32:08, třetí byl Jan Kohut z VSK Univerzita Brno (32:45).

V závodě žen se přes stříbrnou medailistku z mistrovství republiky v maratonu Radku Churaňovou na druhé místo prodrala česká reprezentantka v běhu na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová (37:04), Churaňová proběhla cílem o sedm sekund za ní.

V cíli běhu na deset kilometrů naměřili 399 běžců a běžkyň, celkem se hradecké zastávky seriálu RunTour zúčastnilo 650 vytrvalců a 130 dětí.

„Účast ovlivnilo počasí, řada předem přihlášených kvůli tomu nepřijela. Obvykle se dost lidí hlásí na místě, to se dnes nedělo. Myslím, že kdo si přes tu dnešní slotu přišel zaběhat, rozhodně nelitoval,“ uvedl k nižší než očekávané účasti Tomáš Leixner z pořádající organizace Mather.


VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

GKadlecova žena 01.06.2013 16:34:39

Keňský běžec David Metto se stal v čase 30:09 vítězem závodu na 10 kilometrů při RunTour v Hradci Králové před svým krajanem Elishou Melim (30:34). Nejrychlejším českým běžcem byl na třetím místě brněnský Martin Kučera, který doběhl v čase 31:54. V závodě žen vybojovala prvenství loňská vítězka RunTour Květa Pecková (AK Škoda Plzeň) časem 35:35. Závod i dosažené časy ovlivnil vytrvalý déšť. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.