Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Liberec je v seriálu RunTour výjimečný, běžcům zafandí i žirafy

Liberec je v seriálu RunTour výjimečný, běžcům zafandí i žirafy
foto: archív seriálu RunTour

Petr Kostovič | 10.07.2013 | přečteno: 3268×

Čtvrtý díl běžeckého seriálu RunTour zavede v sobotu běžce do libereckých Lidových sadů. Čeká tam na ně trasa, která je v rámci seriálu RunTour výjimečnou. Místy se běží po asfaltu, podstatná část je však vedena v terénu. Převýšení pětikilometrového okruhu činí 280 metrů, při desítce nastoupáte jednou tolik. Běžíte-li „na krev“, uprostřed léta jde o slušné prověření kondice. Místo závodu vybízí k rodinnému pojetí, zaběhat si mohou i děti a trasa sousedí s libereckou zoologickou zahradou.

„Liberec je město obklopené horami, trasa ctí tento kolorit. Uprostřed seriálu jsme proto pro jeho zpestření tuto krosovou variantu volili,“ zdůvodňuje výběr trasy Martin Pešta z pořádající organizace Mather Activation.

„Hned v úvodu se běží kilometr do kopce, až pak se trasa láme. Vzpomínám si, že když jsem loni na desítce nabíhal do druhého okruhu, už to stoupání absolvované podruhé bylo cítit,“ usmívá se Pešta, když v myšlenkách prochází trasu a dodává i jednu její pikantnost: „Na posledním kilometru vede trasa kolem plotu zoologické zahrady. Vedle rodinných příslušníků a diváků tak běžcům fandí například paviáni z pavilónu opic a své dlouhé krky k nim sklánějí žirafy.“

Do Liberce se chystá i několik předních českých vytrvalců. Chybět by neměl Lukáš Olejníček, který si seriál oblíbil a objevuje se na jeho závodech často, poběží i dívka, která se v terénu pohybuje jako ryba ve vodě, letošní mistryně republiky v přespolním běhu Lucie Sekanová. Ta již má za sebou českobudějovické zastavení seriálu RunTour, v němž si mezi ženami s velkým náskokem doběhla pro prvenství a k účasti zlákala i své rodiče.

Páté místo v Českých Budějovicích, sedmé v Plzni a desáté v Hradci Králové. V součtu se stoprocentní účastí vynesla tato umístění Jozefu Veberovi v průběžném pořadí celého seriálu první příčku mezi účastníky závodů na deset kilometrů. A nehodlá ji pustit. V Liberci rozhodně nechce chybět.

„I mě to dost zaskočilo, když jsem se po závodě v Hradci podíval na výsledkovou listinu,“ uvedl v rozhovoru pro pořadatele RunTour k i pro něj překvapivému prozatímnímu vedení. „Možné je všechno, rád bych dál překvapoval,“ dívá se s nadějí k sobotnímu libereckému závodu.

Na obě distance, deset a pět kilometrů, je k dnešnímu dni přihlášeno přes šest stovek vytrvalců. Děti pak poběží 500 metrů či jeden kilometr. Všem po závodě zahrají 4Dogs z Valašského Meziříčí, jejichž frontman je libereckým expatriotem. On-line registrace jsou otevřeny do středy 17. července.


WEB ZÁVODU

DISKUSE K ZÁVODU NA FÓRU BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 15.07.2013 16:12:35

Čtvrtý díl běžeckého seriálu RunTour zavede běžce do libereckých Lidových sadů. Čeká tam na ně trasa, která je v rámci seriálu RunTour výjimečnou. Místy se se běží po asfaltu, podstatná část je však vedena v terénu. Převýšení pětikilometrového okruhu činí 280 metrů, při desítce nastoupáte jednou tolik, běžíte-li „na ktrev“, uprostřed léta jde o slušné prověření kondice. Místo závodu vybízí k rodinnému pojetí, zaběhat si mohou i děti a trasa přímo sousedí s libereckou zoologickou zahradou.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.