Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Poběžte s mírovou pochodní

Radek Narovec | 19.06.2014 | přečteno: 2856×

Mezinárodní štafeta nejdelšího štafetového běhu na světě Peace Run bude v neděli 29. června probíhat Prahou. Běží se volným tempem za doprovodu městské policie a veřejnost je zvána, aby se k mezinárodnímu týmu běžců připojila. Každý bude mít příležitost s hořící mírovou pochodní uběhnout část trasy.

První část trasy začíná ve 11:30 na Karlínském náměstí a vede přes Václavské až na Jungmannovo náměstí, kde bude půlhodinová ceremonie. Zde si může kdokoliv z příchozích pochodeň podržet a vložit do ní své přání dobré vůle. Dále tým poběží přes Staroměstské náměstí a Karlův most na Kosárkovo nábřeží, kde tato část trasy pro veřejnost končí.

Druhá část trasy začíná 15:00 v parku Trojského zámku u kašny programem pro děti a rodiče. Přijďte s celou rodinou, seznamte se s běžci mezinárodního týmu a zúčastněte se programu Mírový tým.

V 15:45 odstartuje Dana Zátopková, česká olympijská legenda, 9 kilometrů dlouhou trasu podél Vltavy, která skončí na náměstí Třebízského v Klecanech. Opět se běží volným tempem, aby se mohla zúčastnit široká běžecká veřejnost.

Pražská etapa je součástí evropské trasy Mírového běhu, která vede přes 47 evropských zemí a začala letos 21. února v Portugalsku a skončí 8. října v Bělehradu v Srbsku. Českou republikou štafeta poběží 8 dnů (24.6.–1.7.) a běžci během této doby urazí přibližně 670 km.

Mírový běh je organizován sportovci a dobrovolníky ze spolku Peace Run International. Tuto čistě nekomerční akci je možné uskutečnit jen díky spolupráci se zástupci měst a obcí, školami a sportovními kluby na trase.

Peace Run, celým názvem „Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run“, je štafetový běh s hořící pochodní přes více než 100 zemí světa. Jeho posláním je překonávat kulturní, politické a náboženské hranice mezi jednotlivými národy a lidmi i hranice v nás samých. Je příležitostí prožít to, co máme všichni na světě společné – touhu po přátelství, lásce a míru. Mír zde není jen slovo, ale skutečný zážitek harmonie, lásky, spokojenosti a jednoty s ostatními lidmi.

Více o informací najdete na: www.peacerun.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 19.06.2014 23:49:21

Mezinárodní štafeta nejdelšího štafetového běhu na světě Peace Run bude v neděli 29. června probíhat Prahou. Běží se volným tempem za doprovodu městské policie a veřejnost je zvána, aby se k mezinárodnímu týmu běžců připojila. Každý bude mít příležitost s hořící mírovou pochodní uběhnout část trasy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.