Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Letošní ročník Horské výzvy startuje o víkendu na Božím Daru

Letošní ročník Horské výzvy startuje o víkendu na Božím Daru
foto: Horská výzva/PatRESS.cz

Horská výzva | 15.05.2016 | přečteno: 2365×

Rock Point – Horská výzva startuje už tento víkend. Šestý ročník oblíbené „tour“ horských běhů a trekingu začíná prvním závodem na Božím Daru v Krušných horách. Milovníci zdravého pohybu v horách se stále mohou přihlásit na místě a vybrat si tradičně ze tří tras nebo z nesoutěžního benefičního Pochodu s Mixitkou.

„Letošní ročník zahajujeme prakticky v božích rukách. Věřím, že nám právě Boží Dar takto na začátku přinese tolik potřebného štěstí a jakýsi dohled a požehnání shůry, abychom úspěšně, radostně a bez problémů putovali celým ročníkem. Atmosféra v centru města, kde máme zázemí, bývá tradičně fantastická. Vše máme nachystáno. Počasí jsme objednali také příjemné, takže kdo ještě není rozhodnutý, neměl by dlouho otálet, čeká nás určitě příjemný víkend,“ nepochybuje ředitel závodu Rock Point – Horská výzva Pavel Zitta.

Na Božím Daru si milovníci běhu a přírody mohou vybrat ze tří připravených tras – Long (66 km), Half (39 km) a Short (17 km). Také letos se v Krušných horách půjde nesoutěžní pochod, který ocení především rodiny s dětmi – šestikilometrový Pochod s Mixitkou, který má benefiční charakter. Polovina symbolického startovného je věnována na dobročinné účely.

„Stejně jako v předchozích závodech předáme vybranou částku předem vytipovanému malému dítěti, ke kterému osud po zdravotní stránce nebyl zrovna pozitivně nakloněný. I tentokrát jsme si dali za cíl pomáhat tímto způsobem v každé lokalitě našeho závodu. Na Božím Daru půjdeme pro malého Matěje Židlického, který trpí v Česku poměrně vzácným Angelmanovým syndromem,“ připomněl Zitta s tím, že organizační tým letos pochody zkrátil. Zatímco dříve se šlo po stopách nejkratší trasy, tentokrát je trasa uzpůsobena tak, aby ji mohly „po svých“ absolvovat i malé děti se svými rodiči. V Krušných horách se navíc jde symbolicky také po Ježíškově cestě. K závodu i k pochodu se stále může na místě přihlásit naprosto každý. Jednotlivé trasy se jdou až v pěti soutěžních kategoriích – muži, ženy nebo dogtreking mužů a žen. V případě trasy Long, která se letos jako jediná jde ve dvojici, je možnost vytvoření mix týmu.
Běžci do nejdelšího závodu Long vybíhají už obligátně pět minut před páteční půlnocí. Na další dvě trasy Half a Short se už závodníci vydají v sobotu v 9 a v 10 hodin. Pochod s Mixitkou pak startuje ve čtvrt na jedenáct. Královská trať Long ze startu na Božím Daru přes noc běžce zavede kolem Božídarského Špičáku, Mrtvého rybníku na Hřebečnou, kolem Lesíku háj, přes Abertamy na Plešivec a dále do Jáchymova a přes Krásný Les, Stráž nad Ohří, Srní, kolem Vysoké Seče přes Klínovec zpátky do cílového Božího Daru.

Na trati bude připravena čtveřice občerstvovacích stanic – v Abertamech, v Jáchymově, ve Stráži a na vrcholu Klínovce. Podobná trasa je nachystána i v sobotu na účastníky střední délky. Ti se vyhnou smyčce přes Krásný Les a Stráž nad Ohří. Společné mají tři občerstvovací stanice. Pro méně zdatné je určen sedmnáctikilo­metrový okruh Short, kde účastníci mají možnost potkat se s ostatními ve stanici v Jáchymově.
Nudit se tradičně nebudou ani nesportovci. Součástí krušnohorské zastávky bude doprovodný program. Přímo na místě bude opět vybudováno menší městečko s relax zónou nebo a outdoorovými prvky.

„Doprovodný program jsme tentokrát koncipovali trochu aktivněji, ale věřím, že si na Božím Daru každý vždy najde to své. Někdo má Výzvu jako cíl fyzického výkonu, jiný jako důvod nezůstat o víkendu na gauči u televize. Snažíme se připravit velkolepý závod, při kterém každý v sobě najde chuť překonat sám sebe,“ zve na Boží Dar ředitel Pavel Zitta.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 20.05.2016 18:10:30

Rock Point – Horská výzva startuje už tento víkend. Šestý ročník oblíbené „tour“ horských běhů a trekingu začíná prvním závodem na Božím Daru v Krušných horách. Milovníci zdravého pohybu v horách se stále mohou přihlásit na místě a vybrat si tradičně ze tří tras nebo z nesoutěžního benefičního Pochodu s Mixitkou.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.