Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rock Point – Horská výzva se rozšíří o závod na Vysočině

Rock Point – Horská výzva se rozšíří o závod na Vysočině
foto: Rock Point - Horská výzva

Horská výzva | 06.12.2018 | přečteno: 3259×

Rock Point – Horská výzva už zná termíny závodů pro rok 2019. A běžci se mají opravdu na co těšit. Přibyla jedna zastávka a celkově je připravena celá řada novinek, které mají pomoci, aby série byla atraktivnější, komfortnější a i bezpečnější. Devátý ročník bude mít sedm zastávek v různých koutech republiky a rozhodně bude stát za to.

Seriál Rock Point – Horská výzva se rozrůstá. Největší novinkou pro rok 2019 je přidání zcela nové zastávky. Ta na běžce čeká hned v samotném úvodu. Vůbec poprvé účastníci zamíří na Vysočinu do sportovně založeného Nového Města na Moravě. Otevírací závod bude zahájen dokonce ve Vysočina aréně, známé konáním světových závodů v běžeckém lyžování či MTB.

„Velkou zásluhu na uspořádání této zastávky má David Svozil, jednatel firmy Geohunter, který je sám nadšený běžec a účastník několika Horských výzev. Slovo dalo slovo a společně jsme se domluvili na rozšíření seriálu právě o Vysočinu. Nepochybuji, že půjde velmi atraktivní závod, přestože nepůjde o plnohodnotnou zastávku. Trasu nám totiž pomáhal navrhovat Mirek Bětík právě z týmu Geohunter, který mimo jiné se svým bratrem Petrem vyhrál v letošním roce na trase Short celkové pořadí Horské výzvy ve dvojicích a okolí Nového Města na Moravě, odkud pochází jeho manželka, zná jako své boty,“ sdělil Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva.

Úvodní závod na Vysočině je stejně jako ten závěrečný na Pálavě brán jako bonusový bez zařazení do celkového hodnocení. První díl umožňuje start pouze jednotlivcům a poběží se na dvou trasách Long (cca 40km) a Short (cca 16 km). Na všech ostatních zastávkách už poběží i dvojice. Oblíbená běžecká série tak bude mít celkem 7 závodních „víkendů“.

Začne se nově na Vysočině v sobotu 27. 4., dále se pak každý měsíc až do říjnového vyhlášení poznají běžci vždy jiná, avšak tradiční horská zákoutí. Druhá zastávka totiž pokračuje v květnu v Beskydech (24. –25. 5.), v červnu následují Krušné hory (28. –29. 6.), v červenci Šumava (19. –20. 7.), v srpnu Jeseníky (9. –10. 8.), v září Krkonoše (20. –21. 9.) a v říjnu bude série opět vyhlášena na Pálavě (12.10.). Jako ostré závody jsou brány tradiční zastávky od května do září.

Mění se však systém bodování, který dosud nahrával běžcům, kteří absolvovali celý seriál. Nyní si účastník může dovolit i některý vynechat a stále útočit na celkový triumf. Ze sedmi připravených zastávek je pět bodovaných do celkového ranku, avšak nejhorší výsledek bude automaticky odmazán.

„Chápeme, že ne každý, kdo by se rád umístil v celkovém pořadí, má prostor absolvovat všech pět hlavních závodů, sčítat proto budeme jen čtyři nejlepší výsledky,“ potvrdil ředitel seriálu Zitta.

Termíny již byly ohlášeny v předchozím týdnu a v tom dalším hodlají pořadatelé začít spouštět i on-line registrace. S prvním spuštěním se začne v úterý 11. 12. v 18 hodin.

Pořadatelský tým však připravil pro 9. ročník seriálu výrazně více změn, se kterými bude veřejnost seznamovat postupně. „Naší prioritou je neustálé zlepšování podmínek a služeb pro závodníky, takže v tomto směru lze očekávat novinky, které přineseme,“ naznačil Zitta, když nakonec hned další odhalil. „Úpravy se dočkají třeba i pravidla startu. Jelikož se letos několikrát stalo, že se v hromadném startu vzájemně propletli dogtrekaři s nepejskaři a došlo v důsledku zamotání se do vodítek ke zbytečným pádům. Oddělíme tedy start dogtrekařů. Ti nově vyběhnou dvě minuty před zbytkem startovního pole,“ sdělil Zitta, který se už na nový ročník se svým týmem velmi těší.

„Teď už nezbývá nic než poctivě trénovat, užít si Vánoce a v novém roce sledovat naše komunikační kanály, aby vám neuniklo všechno nové,“ usmál se Zitta při přání klidných svátků nejen všem milovníkům horských běhů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 06.12.2018 12:33:28

Rock Point – Horská výzva už zná termíny závodů pro rok 2019. A běžci se mají opravdu na co těšit. Přibyla jedna zastávka a celkově je připravena celá řada novinek, které mají pomoci, aby série byla atraktivnější, komfortnější a i bezpečnější. Devátý ročník bude mít sedm zastávek v různých koutech republiky a rozhodně bude stát za to.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.