Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Horská výzva dostává nový kabát, otvírá dlouhé distance jednotlivcům

Horská výzva dostává nový kabát, otvírá dlouhé distance jednotlivcům
foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz

Horská výzva | 04.02.2020 | přečteno: 4027×

V novém kabátě! Do jubilejního 10. ročníku vstoupí letos Horská výzva s velkými změnami. Oblíbený seriál horských běhů a trekingu pozměňuje svůj název, vítá nové partnery a na všech tratích dá šanci jednotlivcům. Už brzy bude spuštěna registrace a na konci dubna se série rozběhne naplno.

Největší změnou je právě úprava názvu Rock Point – Horská výzva. Do nové sezóny už seriál vstupuje bez titulárního partnera, kterým byl předchozích devět let právě prodejce outdoorového vybavení.

„Vypršela nám smlouva a na jejím pokračování jsme se již společně nedomluvili, protože jsme již po těch dlouhých, nicméně velmi krásných, letech spolupráce měli každý trochu jinou představu, jakým směrem bychom se mohli vydávat. Naše cesty se rozchází v dobrém a Rock Pointu patří upřímně velký dík za to, kam jsme společně byli schopni celý seriál dostat,“ poděkoval za významné dlouholeté partnerství Pavel Zitta, ředitel seriálu Horská výzva, když současně potvrdil, že seriál na své prestiži do budoucna neutrpí.

„Odchod jakéhokoli partnera je vždy tak trochu novým začátkem, ale teď naopak mohou dostat větší prostor projekty a partneři, kteří museli zůstat buď zcela mimo nebo byli více na pozadí, protože to jednoduše naše předchozí pravidla neumožňovala. Věřím, že se před námi otevírají zcela nové možnosti a závodníci budou spokojeni. I nadále se totiž budeme snažit celou úroveň Horské výzvy posouvat dál,“ sdělil Pavel Zitta s tím, že běžci se v kulatém ročníku mají na co těšit.

Horská výzva tak sice v roce 2020 nebude mít svého titulárního partnera, ale nejen na materiálním zajištění se bude podílet řada nových a prestižních společností. Generálním materiálním partnerem se stává Kilpi. Společnost rozšiřuje svoji významnou spolupráci v běžeckém světě. Po největší české trailrunningové jednorázovce, prestižní B7, vstupuje do seriálu Horská výzva. Noví partneři s sebou přináší i nové možnosti. Vítězové tak třeba již nebudou limitováni jako v předchozích letech výběrem zboží za cenové poukazy.

„Mnohdy si vítězové stěžovali, že si musí vybírat pouze z nezlevněného zboží a jejich výběr byl značně omezený. Na tom jsme tedy úspěšně zapracovali a výběr sortimentu již nebude limitován,“ podotkl Zitta.

Zásadní změnou pro 10. ročník je pak start jednotlivců na královské distanci Long, tedy na nejdelší ze tří klasických tras, z nichž si milovníci běhu mohou každou zastávku vybrat. Dosud na Longu směli startovat pouze dvojice nebo dogtrekaři, historicky poprvé dostávají šanci jednotlivci. „Jako oslavu jubilejního ročníku jsme se rozhodli vyslyšet volání spousty závodníků a umožnili startovat na královské distanci také jednotlivcům. Tohle beru jako zlomový moment,“ pronesl Pavel Zitta.

V rámci 10. ročníku je na programu sedm zastávek vždy každý měsíc od dubna do října. Na konci dubna seriál odstartuje na Vysočině. Primavera celé trailrunningové sezóny bude od letoška plnohodnotný bodovaný závod. O měsíc později se pokračuje v Beskydech, červen patří Krušným horám, červenec Šumavě, srpen Jeseníkům a září poslední šesté bodované zastávce v Krkonoších. Následovat už bude jen sedmý bonusový závod s vyhlášením celkových výsledků na Pálavě.

„Účastnit se může každý, kdo má rád pohyb v horách. Žádné limity neklademe, což jen potvrzuje pohled do startovního pole. Jsou tu zkušení běžci, ale i úplní začátečníci, mladí, staří, hubení i silní. Horská výzva, jak už název vypovídá, je o překonávání vlastních výzev. Pojďte je tedy najít,“ burcuje ředitel Pavel Zitta s tím, že on-line registrace se bude na webu závodu www.horskavyzva.cz spouštět na konci února.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 04.02.2020 18:24:04

V novém kabátě! Do jubilejního 10. ročníku vstoupí letos Horská výzva s velkými změnami. Oblíbený seriál horských běhů a trekingu pozměňuje svůj název, vítá nové partnery a na všech tratích dá šanci jednotlivcům. Už brzy bude spuštěna registrace a na konci dubna se série rozběhne naplno.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.