Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krušnohorský Boží Dar hostí druhý letošní závod Horské výzvy

Krušnohorský Boží Dar hostí druhý letošní závod Horské výzvy
foto: Rock Point - Horská výzva

Horská výzva | 27.06.2019 | přečteno: 2525×

Rock Point – Horská výzva míří do Krušných hor. Už tento víkend se na Božím Daru odehraje druhá bodovaná zastávka oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu. Na místě se milovníci pohybu mohou přihlásit na jednu ze tří délek tras a opět se půjde i nesoutěžní pochod pro malého Matěje Židlického.

Jak ale slibuje ambasador závodu Tomáš Bystřický, letos bude krušnohorská zastávka poněkud náročnější. Stavba závodních tras se sice nezměnila, ale přesto na trati nastaly změny celkem značné. „Trať je totiž zasypaná popadanými stromy a cesty díky tomu slušně rozježděné od lesníků, kteří kalamitu odklízejí. Díky tomu to bude letos určitě náročnější, takže si na své přijdou i ti, kteří o krušnohorské zastávce mluvili jako o té jednodušší. Samozřejmě převýšení není tak velké jako na jiných akcích, ale určitě to na Božím Daru bude stát za to. Začátečníci, ať ale zbytečně nevyděsí, trasu totiž s přehledem zvládnout i méně zkušení. Každý tedy podle svého tempa,“ podotkl Tomáš Bystřický, zkušený běžec a ambasador závodu Rock Point – Horská výzva, který právě krušnohorské zastávce vtiskl přede dvěma lety atraktivnější podobu díky novým trasám, kde začaly převládat oblíbené trailové pasáže.

Krušnohorská zastávka je třetí, resp. druhou v pořadí pětidílné bodované série. Běžci se stále mohou registrovat na místě v den konání a vybrat si jednou ze tří závodních distancí o délkách 68 km (Long), 42 km (Half) a 18,2 (Short). V pátek 28. června tradičně pět minut před půlnocí vybíhá královská trasa Long. Poloviční a krátká trať, tedy Half a Short, startují v sobotu 29. června v 9 a 10 hodin. Ve čtvrt na jedenáct pak vychází šestikilometrový charitativní Pochod s Mixitkou, jehož polovina výtěžku je věnována už tradičně malému Matěji Židlickému, který trpí v Česku poměrně vzácným Angelmanovým syndromem.

„Je naprosto skvělé, že při Rock Point – Horské výzvě se mísí všechny věkové skupiny a úrovně fyzické připravenosti. Každý totiž výzvu překonává jen podle svých představ a tak to má být. V Krušných horách proto velmi rádi přivítáme nové běžce, kteří pokud se chtějí s jednotlivými trasami blíže seznámit, mohou u nás na webu kouknout do některého z Bystroušových okének, kde ve videích krásně popsal jednotlivé trasy,“ upozornil na ambasadorské komentáře Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva.

A že do Krušných hor opravdu míří i nezkušení borci potvrzuje třeba Jindřich Hanzlík z Přeštic, který v sobotu plánuje svoji běžeckou premiéru. „O Horské výzvě jsem zatím jen slýchal, až jsem si jednoho dne řekl, že ji prostě musím zkusit, protože mám strašně rád hory a také jsem se potřeboval donutit se trochu víc hýbat. A když se člověk přihlásí, tak prostě musí,“ usmál se Jindřich Hanzlík, když současně hned začal krotit emoce. „Ale pozor, nebude to zase žádná divočina. Cítím se spíš na pochod s Mixitkou, ale nakonec začnu Shortem a uvidíme,“ nechává se překvapit svojí premiérou.

Že se nemusí závodu obávat ani úplní amatéři, potvrzuje Jan Krabec z pořadatelského týmu Rock Pointu. „Není se čeho bát. Shorta zvládne opravdu každý, half i long je o zkušenostech, ale všechno jde, když se chce. Na horách je krásně, zázemí připravené, trasy značené, na trasách občerstvovačky a spousta podobně naladěných lidí. Prostě: „Dej výzvu!“,“ motivuje do krušnohorské zastávky Krabec.

Vypsané jsou kategorie pro jednotlivce, dvojice či dogtrekaře. Tradičně se ceny budou rozdělovat v téměř dvou desítkách kategorií. A čím by na Boží Dar pozval samotný ambasador Tomáš Bystřický? „Mně se hrozně líbí, jak se v Krušných horách mění krajina a střídá prostředí, kterým účastníci probíhají – staré vytěžené doly, nehoře stepi, níže standardní listnatý porost, pak zase kosodřeviny. Je to paráda, člověk se nenudí,“ zve na božídarskou štaci seriálu Rock Point – Horská výzva Tomáš Bystřický.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

horskavyzva žena 27.06.2019 15:22:10

Rock Point – Horská výzva míří do Krušných hor. Už tento víkend se na Božím Daru odehraje druhá bodovaná zastávka oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu. Na místě se milovníci pohybu mohou přihlásit na jednu ze tří délek tras a opět se půjde i nesoutěžní pochod pro malého Matěje Židlického.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.